Syddjursportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Det italienske BelCanto Opera Company opfører Tosca på Rønde Højskole og Efterskole lørdag d. 26/7 kl. 20

I år opfører italienske BelCanto Opera Company den intense kærlighedshistorie om sangerinden Tosca og kunstmaleren Cavaradossi. Med lyrisk romantik starter operaen, men udvikler sig dog snart og intense følelser udspiller sig; fra jalousi, frygt og hævngerrighed til politichefen Scarpias iskolde begær efter såvel Tosca, som efter den politiske magt. Værket er frit digtet over historiske personer og begivenheder, nemlig slaget ved Marengo i juni 1800, hvor Napoleon sidst på dagen vender nederlag til sejr.


Puccinis Tosca.
Historien i Tosca stammer fra et fransk skuespil af samme navn fra 1887. Under et gæstespil i Milano så Puccini stykket med den berømte franske skuespillerinde Sarah Bernhardt, og selv om han ikke forstod ét ord fransk, så var handlingen dog umiddelbart indlysende og inspirerende for Puccini. Han skrev Tosca i år 1900 og operaen bliver af kendere betegnet som en af de nemmest tilgængelige operaer, da sangene med det samme fænger.

Handlingen:
Handlingen i Giacomo Puccinis opera Tosca finder sted i Rom den 17. og 18. juni år 1800, hvor teaterstjernen Floria Toscas elskede, maleren Mario Cavaradossi, hjælper og gemmer en gammel ven, der er flygtet fra fængslet.
Den onde og korrupte baron Scarpia fængsler Mario og dømmer ham til døden for, at presse Tosca til, at fortælle Scarpia hvor Mario gemmer flygtningen, og for, at gøre Tosca til sin !
Kort før henrettelsen giver Tosca sig selv til Scarpia, som i stedet lover, at fingere henrettelsen, så Mario vil blive skudt af løst krudt, og bare skal falde til jorden. Tosca stikker herefter Scarpia ned, men da hun ved den falske henrettelse løber hen til Mario opdager hun, at han er død og, at Scarpia selv i døden har haft en rolle at spille i hendes ulykke.

Arrangør:
Syddjurs Opera
Strandparken 33
8410 Rønde
Tlf: 40288356
www.syddjursopera.dk

Entré:
Se www.flexbillet.dk/opera

Det er hér dét sker:
Rønde Højskole og Efterskole
Skolevej 2
8410 Rønde
Tlf: 86371955
www.rhe.dk

Kilde: Syddjurs Opera.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam