Syddjursportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Sogneaften med 4. maj gudstjeneste i Auning Kirke, og foredrag om Danmarks besættelse i Auning Sognehus, mandag d. 4/5 kl. 19-21.30

I anledning af 4. maj og 70-året for Danmarks befrielse indledes sogneaftenen med en gudstjeneste i kirken med levende lys, bøgegrene og de sange og salmer, der hører til på en sådan aften. Efter gudstjenesten kommer Lissy Sørensen fra Struer og holder foredrag i Auning Sognehus. Lissy er datter af møller Henning Andersen, som var medlem af den meget kendte modstandsgruppe "Hvidsten".


Danmarks befrielse.
Hvordan så 2. verdenskrig og modstandskampen ud med barneøjne ? - Hvordan var det at være barn af møller Henning Andersen, der sammen med syv andre fra Hvidstengruppen blev taget af tyskerne og henrettet i Ryvangen den 29. juni 1944 ? - Lissy vil også vise et klip, hvor hendes storebror fortæller om arbejdet ude på nedkastningspladsen og om sit ophold i Vestre Fængsel.

I løbet af aftenen vil Auning Menighedsråd være vært ved kaffebord.

Det er hér dét sker:
Auning Kirke og Auning Sognehus
Kirkevej 2 og Kirkevej 15
8963 Auning

Kilde: Auning Menighedsråd.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam