Syddjursportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

En god dag for Djursland

Carsten Bech, folketingskandidat for det Radikale Venstre i Djurskredsen, kommenterer hér virkningen for Djursland af aftalen om justering af den kommunale udligning.


Carsten Bech.
"Der rettes nu op på de værste skævheder i den kommunale udligning. Justeringen betyder at de 2 kommuner på Djursland årligt får kr. 40 millioner mere til rådighed. Syddjurs får ca. 21 millioner og Norddjurs næsten kr. 19 millioner.

Med ændringen bliver den sociale profil bedre i kommunerne. Den tidligere ordning var skæv i forhold til kommunernes reelle udgiftsbehov.

Forhandlingerne om reformen har været vanskelige. De Konservative har på alle måder forsøgt at spænde ben for en mere retfærdig fordeling. Desværre blev der kun en smal aftale ud af det, da også Venstre valgte at stå uden for. De har kritiseret Margrethe Vestager for løftebrud og dårlig stil. Det kan kun opfattes som taktik, og siger faktisk en hel del om Venstre, der kæmper de velhavende kommuners interesser, frem for at sikre en retfærdig udligning, med en fair social profil.

Reelt er det VK der har ophævet den oprindelige aftale. I 2010 blev lavet en justering af udligningsordningen i form af et særskilt beskæftigelsestilskud uden om Radikale Venstre. Dengang var der ingen der talte om forligsbrud. Hvorfor så nu? Er det saglige hensyn eller skyldes det, at der flyttes penge fra de velhavende kommuner som f.eks. Gentofte ?
De konservative og Venstre vil åbenbart hellere stille sig hen i et hjørne og råbe end de vil tage ansvar for at skabe en udligning, der tager bedre højde for de faktuelle omstændigheder i kommunerne."

Kilde: Carsten Bech, folketingskandidat for det Radikale Venstre i Djurskredsen, i Syddjurs Lokalavis, torsdag d. 17/5.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam