Syddjursportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Klar til ny fodbold-invasion i Grenaa - 5.000 gæster under Kattegat Cup

Så er Grenaa klar til årets store fodbold-invasion. I alt ca. 5.000 gæster besøger og sætter deres præg på byen i dagene 24.-27. juli, hvor det store internationale fodboldstævne, Kattegat Cup, afvikles.

Det er 24. år i træk, at det store og populære fodboldstævne gennemføres i Grenaa, og GIF's markante sportsarrangement betyder meget for byen.
I år deltager der 147 hold fra fem lande, og det er otte færre i forhold til 2007. Fra Danmark er der 82 hold, og Norge er som sædvanlig stærkt repræsenteret og møder i år med 53 hold. Der kommer fem hold fra Sverige, fire fra Tyskland og tre fra England.

Ca. 2.000 aktive
I alt stiller ca. 2.000 aktive - både piger og drenge i alderen 8-18 år -op på Grenaa Stadions mange lækre baner for at spille fodbold lige fra kl. 8 om morgenen til hen på aftenen. Der vil blive dystet i i alt ca. 35 timer over de fire dage, og i perioder vil der blive spillet ti kampe samtidig.
Der skal afvikles i alt 378 kampe over fire dage på de ti baner, og det hele kulminerer søndag 27. juli om formiddagen med finalekampe og præmieuddelinger i de forskellige rækker.
Til de ca. 2.000 aktive spillere er der knyttet i alt ca. 500 trænere og ledere, og der kommer ca. 500 frivillige hjælpere. Med de mange hundreder forældre, søskende samt anden familie og venner, der bor på Kattegat Cups egen forældre-camping og på campingpladser i lokalområdet, regner stævneledelsen med, at der i alt vil være ca. 5.000 gæster, som besøger Grenaa i de fire fodbold-dage.

Stor opbakning
Om baggrunden for, at Kattegat Cup i Grenaa fortsat er et populært fodboldstævne siger Keld Overgaard Jensen fra stævneledelsen:
- Det skyldes bl.a. et pragtfuldt og velholdt fodboldanlæg, stor opbakning fra sponsorer, stor velvillighed fra de skoler, hvor der foretages indkvartering og sidst, men ikke mindst den opbakning og service, som mange forældre og frivillige hjælpere yder over for de mange deltagere.
Indkvarteringen af de i alt ca. 2.500 spillere, ledere og trænere begynder allerede onsdag 23. juli om aftenen.

March gennem byen
Torsdag formiddag foregår den festlige og traditionsrige gademarch fra indkvarteringsstederne på skolerne og gennem byen.
Kl. 11 åbnes stævnet af borgmester Torben Jensen, og en time efter begynder de første kampe på stadion.
Der spilles i følgende 13 rækker, heraf fem for piger og otte for drenge:
Piger: Damejunior 11 mands, damejunior syv mands, piger 11 mands, piger syv mands og lilleputpiger syv mands.
Drenge: Ynglinge A, Junior A, Junior B, Drenge A, Drenge B, Lilleput 11 mands, Lilleput syv mands, Miniput syv mands.
Grenaa IF er selv repræsenteret i de fleste rækker, og der er også hold med fra GIF/ÅHF og Åstrup/Hammelev IF.
I større pauser mellem kampene kan spillerne tage en bus til stranden eller besøge svømmehallen på Søndre Skole, hvor der er fri entré. Der kører også busser til Kattegatcentret og Djurs Sommerland.

Mad og diskotek i idrætscentret
Bespisningen foregår i Grenaa Idrætscenter, og her er der også arrangeret diskotek både fredag og lørdag aften.
Indkvarteringen foregår på fem skoler - Østre Skole, Søndre Skole, gymnasiet, Teknisk Skole og handelsskolen.
Kattegat Cup arrangeres af Grenaa IF's ungdomsafdeling. Stævneledelsen består af Keld Overgaard Jensen, Ejvind Post, Hanne Warmdahl, Svenn Møller, Karl Warmdahl, Rita Sjørup og René Grandt. De har tilrettelagt og koordineret de frivilliges opgaver - lige fra bespisningen i idrætscentret til resultatskrivninger og nattevagter på overnatningsstederne.
m.s.

Kilde: Grenaa Bladet

sof


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam