Syddjursportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Fire flotte fodbold-dage i Grenaa

Det var næsten for varmt til at spille fodbold, men 378 kampe blev der afviklet over fire dage på Grenaa Stadions ti baner under det store internationale fodboldstævne Kattegat Cup, inden vinderne kunne kåres under finalerne søndag.


Kattegat Cups logo var påmalet grønsværen på Grenaa Stadions lækre græstæppe, hvor finalekampene blev spillet i søndags.

Godt 2.000 fodboldspillere var stillet op til parade på Grenaa Stadion, da borgmester Torben Jensen bød velkommen og åbnede det store internationale fodboldstævne med klubber fra fem lande.
Det blev fire flotte og hede fodbolddage, hvor bolden, kampene, målene og de godt 2.000 spillere fra fem lande var i fokus, men lige så vigtigt var hyggen og det sociale samvær på tværs af nationaliteter. Hundredvis af forældre til spillerne og anden familie camperede tæt ved banerne, og talrige venskaber blev knyttet. Der var atter tilfredshed med stævnet, og mange sagde på gensyn i 2009, hvor Kattegat Cup í Grenaa har 25 års jubilæum.
I år deltog der 147 hold, fordelt på 13 rækker, heraf fem for piger og otte for drenge, og deltagerne var i alderen fra otte til 18 år. Af de 147 hold var 82 fra Danmark, 53 fra Norge, fem fra Sverige, fire fra Tyskland og tre fra England.
De fleste deltagere kom allerede onsdag aften, hvor de blev indkvarteret på byens skoler. Nogle steder blev det en lidt hektisk indkvartering, da der ikke var den plads til holdene, man havde regnet med.

Et festligt skue for Grenaa-borgerne

Torsdag formiddag foregik den store og traditionelle march gennem byen med Århus Pigegarde og Den Jyske Pigegarde i spidsen for to optog. Det var et imponerende og festligt skue for Grenaa-borgerne og de mange turister, og trafikken blev sat i stå, da de ca. 2.500 spillere, ledere og trænere i højt humør vandrede gennem byens smalle stræder. Især vakte de mange søde norske piger opsigt med deres slagsange og livsglæde.
Den timelange march sluttede på Grenaa Stadions velplejede grønsvær, hvor Kattegat Cups logo var påmalet, og hvor alle var samlet, da borgmester Torben Jensen åbnede stævnet.
Borgmesteren sagde, at det var en stor glæde og fornøjelse for ham at kunne byde velkommen til et så stort arrangement i så fint vejr og i så dejlige omgivelser.
"Naturligvis er fodbolden i højsædet, men det er lige så vigtigt for spillerne at udbygge kammeratskabet og skabe gode og varige venskaber", sagde borgmesteren.

Til gavn for byen

Han takkede Grenaa IF Fodbold for at lægge store kræfter i et sådant kæmpe stævne.
"Jeg ved, at I tjener lidt penge på Kattegat Cup, og samtidig er det en fornøjelse at se, hvor godt byen tager imod Jeres store arrangement, som er til gavn og glæde for byen", fortsatte borgmesteren.
Han glædede sig allerede til næste års 25 års jubilæumsstævne, hvor byen samtidig kan tilbyde deltagerne en helt ny svømmehal ved siden af idrætscentret.
Til de 2.000 fodbolddrenge og -piger sagde Torben Jensen:
"Husk, at det ikke gælder om at vinde for enhver pris - det er lige så vigtigt at have et fint kammeratskab og gode oplevelser sammen".
Borgmesteren sluttede med at takke de ca. 500 frivillige hjælpere, der bruger deres tid og ferie på at få hele stævnet til at fungere.
Efter, at Århus Pigegarde havde spillet "Der er et yndigt land", kunne spillerne gøre klar til de første kampe.

Formand kom ikke

Formanden for den arrangerende klub, Grenaa IF Fodbold, Tommy Jørgensen, skulle også have talt, men måtte melde fra på grund af arbejde på redningsstationen på Grenaa Havn.
Det var tæt ved, at en norsk klub måtte melde afbud, fordi en færge fra Norge var 14 timer forsinket. I stedet valgte man fra en anden havn at tage med en hurtigfærge til Hirtshals, hvortil Kattegat Cup-ledelsen sendte en bus for at hente spillerne onsdag kl. 23. Service.
Vi vil senere bringe finaleresultaterne fra stævnet.
Torsdag aften var der åbent til kl. 22 i de fleste af byens forretninger i anledning af Kattegat Cup, hvilket mange steder blev benyttet til en udsalgs-slupspurt. Samtidig var der forskellig underholdning mest for børn og unge, og der var rigtig mange mennesker i gaderne, men ikke så mange som til Open By Night onsdag 4. juni.
Trafikken gik helt i stå, da 2.500 fodboldspillere og ledere vandrede gennem Grenaas gader i det festlige Kattegat Cup-optog. Som det fremgår, var Grenaa IF rigt repræsenteret.

Kilde: Grenaa Bladet

sof


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam