Tak til

05/05 2023

Fire lokale hold vandt guld ved Kattegat Cup

Med fire guldmedaljer klarede de lokale hold sig overraskende godt ved den store internationale ungdomsfodboldtunrreing, Kattegat Cup.

Åstrup IF/Grenaa IF's stærke ynglingehold vandt guld i Ynglinge A-rækken ved Kattegat Cup. Spillerne er: Jeppe Klug, Malte Nielsen, Frederik Jensen, Nicolai Larsen, Dawid Seland, Mathias Scherer, Kasper Gertsen, Nicklas Dohn, Frederik Kjærgaard, Nicolai Fiehn, Rune Mønster, Kasper Andersen, Christian Gubi, Frederik Husum, Lasse Bjerring, Daniel Skak, Kasper Klemmesen, Kasper Dahl, George Tsaabol og Jacob Petersen. Trænerne er Nicolai Poulsen, Søren Nielsen, Jørgen Larsen og Simon Nielsen.
Af Mogens Q. Sloth

Ã…strup IF/Grenaa IF blev den bedste klub med to guldmedaljer i henholdsvis Ynglinge A og Lilleput drenge 11 mands. Grenaa IF vandt guld i Junior A, mens Ã…strup/Hammelev IF var bedste hold i Drenge A.
Der deltog i alt 15 lokale hold fra Grenaa IF, Ã…strup IF og Ã…strup/Hammelev IF.
Der blev spillet i i alt 13 rækker, heraf fem for piger og otte for drenge i alderen 8-18 år.
I ni rækker blev det til sejre til danske hold, mens tre norske hold sikrede sig guld - alle i pigerækkerne. Et engelsk hold nåede til tops.

2.000 spillere
I turneringen deltog der i alt godt 2.000 spillere, fordelt på 147 hold fra fem lande, og der blev spillet 379 kampe i de fire dage fra torsdag 24. til søndag 27. juli. Udover Danmark med 82 hold var der 53 fra Norge, fem fra Sverige, fire fra Tyskland og tre fra England.
Alle præmieoverrækkelser fandt sted på Grenaa Stadions opvisningsbane under stor festivas, og hvor formanden for stævneudvalget, Keld Overgaard Jensen, overrakte medaljerne til nr. et, to og tre i de forskellige rækker.

Resultaterne
Vi bringer her resultaterne fra A- og B-finalerne.
Ynglinge A: A-finale: Åstrup IF/Grenaa IF - Grindsted 2-1. B-finale: DHF, Danmark, - Frøyland, Norge 5-2.
Junior A: A-finale: Grenaa IF - Eidsvold Turn, Norge 2-0. B-finale: Ã…strup/Hammelev IF - Skibby 1-0.
Junior B: A-finale: Grindsted - Gjelleråsen, Norge, 2-0. B-finale: Fitjar, Norge, - Frøyland, Norge, 5-2.
Drenge A: A-finale: Ã…strup/Hammelev IF - Sparta Tune, Norge, 2-1. B-finale: Horne KFUM - Grenaa IF 1-0.
Drenge B: A-finale: Mytchett Athletic, England, - Avaldsnes, Norge, 5-2. B-finale: Frøyland, Norge, - Sparta/Tune, Norge, 5-0.
Lilleputter, 11 mands: A-finale: Åstrup IF/Grenaa IF (1) - Grindsted 2-0. B-finale: Østervrå-Åstrup IF/Grenaa IF (3) 4-0.
Lilleputter, syv mands: A-finale: Humlebæk - Herlufsholm (3) 4-3. B-finale: Herlufsholm (2) - Herlufsholm (1) 3-2.
Miniputter, syv mands: A-finale: Humlebæk - Grenaa IF 6-5. B-finale: Thise - Herlufsholm 4-3.

I pigerækkerne viste de norske klubber stor styrke og vandt tre af de fem rækker.

Resultaterne:
Damejuniorer, 11 mands: A-finale: Bryne, Norge - Højslev 3-1. B-finale: Grenaa IF/Åstrup IF - Flint, Norge 3-1.
Damejuniorer, syv mands: A-finale: Forsand, Norge - Marnardal, Norge, 4-3. B-finale: Orstad, Norge, - Frøyland, Norge, 2-1.
Piger, 11 mands: A-finale: Gjelleråsen, Norge, - Grenaa IF 1-0. B-finale: Lilla Träslövs, Sverige, - Herlufsholm 3-0.
Piger, syv mands: A-finale: DHF, Danmark, - Vang, Norge, 2-1. B-finale: Højslev - Gjelleråsen 2-0.
Lilleputter, piger, syv mands: A-finale: Østervrå - Humlebæk 3-2. B-finale: Grenaa IF - Herlufsholm 3-1.