Tak til
 
 

Den sidste uges nyheder fra Djursland, Danmark og Verden

Aarhus Nærbane kører sidste gang 26/8. I stedet kører der nye, direkte busruter, indtil Letbanen åbner i 2017

26/08 2016 - Nyt fra djursland:
Hvorfor lukker nærbanen ? - I 2017 overtager Letbanen strækningerne Odder-Aarhus og Grenaa-Aarhus. Den 26. august kører Aarhus Nærbanen for sidste gang, og herefter går arbejdet med at omdanne Aarhus Nærbane til Letbanen i gang. Der skal sættes kørestrøm op, og alle signalanlæg skal udskiftes, for at sporene kan blive klar til Letbanens åbning, som sker over tre omgange:
1) Den indre strækning fra Aarhus H til Lisbjerg åbner i maj 2017.
2) Strækningen Odder-Aarhus åbner i august 2017.
3) Strækningen Grenaa-Aarhus åbner oktober 2017.
- Læs mere her...


Fri adgang til Morgenkontemplation på Sostrup Slot hver tirsdag og fredag kl. 7.30 til 8

23/08 2016 - Nyt fra djursland:
Kom til Morgenkontemplation i Maria Hjerte Kirke denne morgen. Kom og få en bevidst start på dagen, når du fordyber dig i dit eget indre. Det er vigtigt, at vi mærker os selv og fylder os selv op. Giver os selv den ro, opmærksomhed og kærlighed, vi har brug for. Derfor vil vi hver tirsdag og fredag åbne dørene til Maria Hjerte Kirke og starte dagen med kontemplation. Kontemplationen vil variere fra gang til gang. Du vil således både kunne opleve at blive guidet, sidde i stilhed eller i musikalske indtryk.
- Læs mere her...


Natdyk - En helt speciel oplevelse - fra Boeslum Strand tirsdag d. 23/8 kl. 21 til 23

23/08 2016 - Nyt fra djursland:
Oplev havets forunderlige verden fanget i lyset fra en undervandslygte. Meget af livet på det lave vand er nataktivt, så der er mulighed for at se fisk og andre dyr du normalt ikke opdager. Vi svømmer sammen to og to, gennem en forunderlig smuk verden af stilhed. Det skal bare opleves. Fiskespyd kan lånes, mod forevisning af gyldigt fisketegn. Entré: 50 kr. Booking sker på www.natur-djursland.dk
- Læs mere her...


Koncert i Helgenæs Kirke tirsdag d. 23/8 kl. 19.30-20.30

23/08 2016 - Nyt fra djursland:
Traditionen tro danner Helgenæs Kirke også i år ramme om en aften med kirkesanger Cilja Haugland, som på smukkeste vis vil fortolke en stribe sange både fra den elskede nordiske sangskat og den rytmiske genre. Judith Völker akkompagnerer på klaveret. - Der er gratis adgang.
- Læs mere her...


"Destination: Ukendt" - en rejse i lyd og maleri på Maltfabrikken i Ebeltoft søndag d. 21/8 kl. 15-17

21/08 2016 - Nyt fra djursland:
Det Grænseløse Køkken i Ebeltoft vil danne rammen om et kunstnerisk værk, når KarinaArt og Niels Vincentz fusionerer deres respektive udtryksformer. Man vil opleve et to timers forløb, hvor maleri og musik opstår i ét værk. Processen er i høj grad baseret på improvisation, og værket bliver på denne vis fuldt integreret med de givne rammer og vilkår. Man vil som publikum følge den kreative proces´ rejse i et åbent og komprimeret forløb, hvor intuitionen bestemmer retningen. - Der er gratis adgang.
- Læs mere her...


Bagagerumsmarked ved rådhuset i Ebeltoft søndag d. 21/8 kl. 10-15.30

20/08 2016 - Nyt fra djursland:
Her kan private stadeholdere sælge deres egne brugte ejendele og danske husflidsarbejder. Det kan ske fra bilens bagagerum, trailer, bord, en presenning på græsset eller asfalten. De private overskudslagre i pulterkammer, garage, kælder, loft, skuffer og skabe kan blive tømt og solgt. - Hygge og handel går op i en højere enhed på et vaskeægte og klassisk bagagerumsmarked. Den personlige dialog mellem køber og sælger er i højsædet. - Oplev ægte retro, nostalgi og vintage ting i et hyggeligt miljø. - Gå på opdagelse og gør et godt fund blandt de gamle og spændende ting. - Få en rigtig hyggelig dag for dig og din familie på den lokale markedsplads.
- Læs mere her...


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
DjurslandS.net har gennem tiden ændret sig til djursnettene m.m.
240110 - Læs mere her

Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her