Tak til
 

 

Den sidste uges nyheder fra Djursland, Danmark og Verden

Dans og musik med Fars Rum på Molevitten på Anholt tirsdag d. 26/7 kl. 23

26/07 2016 - Nyt fra djursland:
Fars Rum så første gang dagens lys i 3520 Farum, nærmere bestemt Farum Midtpunkt (Rustenborg), der højst sandsynligt ligger på top 3 over verdens mest stille og rolige ghettoer ! - I 2011 flyttede Fars Rum til NørrebronX, hvor de holder til den dag i dag ! - Tjuel spiller guitar, rapper og laver beats, PastorPaa spiller saxofon og tværfløjte. Ikkel (Deleuran) spiller bas, kontrabas og sidst men ikke mindst luftbas. DC (Phænomenet) er rapper, sanger og poet (kan også spille luftbas. ikke luftguitar.. ENDNU !) - Der er fri entré.
- Læs mere her...


Kom til Solnedgangs-Fællessang På Horisonten i Ebeltoft tirsdag d. 26/7 fra kl. 20.30 og til Solnedgang

26/07 2016 - Nyt fra djursland:
Så meldes der klar til igen i år at afvikle den velbesøgte fællessang på Horisonten. Så glæd dig til herlig fællessang, mens solen langsomt synker ned over Nationalpark Mols Bjerge. Turistforeningen for Ebeltoft og Mols inviterer turister og lokale beboere til at synge solen ned over Nationalpark Mols Bjerge. Det koster ikke noget at være med.
- Læs mere her...


Orgelkoncert i Ebeltoft Kirke tirsdag d. 26/7 kl. 19.30-21

26/07 2016 - Nyt fra djursland:
Oplev denne orgelkoncert med Kristian Krogsøe. Kristian Krogsøe er domorganist ved Aarhus Domkirke og lærer ved Det Jyske Musikkonservatorium (DJM). Han er uddannet fra DJM med kirkemusikalsk diplomeksamen i 2006 og siden har han bestået eksamen i solistklassen. Kristian Krogsøe har desuden deltaget i mange mesterkurser med førende organister. Der er fri entré.
- Læs mere her...


Koncert med trioen Cantriola i Feldballe Kirke tirsdag d. 26/7 kl. 19.30-20.30

26/07 2016 - Nyt fra djursland:
Velkommen til sommerkoncert i Feldballe med den musikalske vokaltrio: Cantriola. Cantriola består af Malene W. Pedersen, Anne Marie Wæver og Christine Toft Kristensen, som alle gennem mange år har sunget i kor i forskellige sammenhænge. Vokaltrioen blev dannet i 2014 og har siden givet flere koncerter samt sunget ved blandt andet foredragsarrangementer, sangaftener og ældreeftermiddage. Ved denne koncert i Feldballe Kirke vil trioen sammen med sin akkompagnatør, pianist Charlotte Støjberg, præsentere et program bestående af blandt andet årstidens sange og musik af J. Rutter og G. F. Händel, ligesom der vil være indlagt fællessang. Der er gratis adgang.
- Læs mere her...


7 kl. 19.30-20.30

26/07 2016 - Nyt fra djursland:
Ved dette Kirkestafet-arrangement ses nærmere på de store teologer, som blev kirkefædre. - Mens vi her i Danmark så småt gik over i jernalderen og ofrede våben til guderne, mens vi var jægere og samlere, der boede i jordhuse og mens de første byer opstod, bl.a. Ribe og de første kongesæder, Lejre og Jelling, var der en rig kultur sydpå. Også en rig kristen kultur. - Der var store teologer, som blev kirkefædre. Der blev digtet og prædiket og sunget på græsk og latin. Denne aften ses nærmere på disse kirkefædre og deres tanker og der synges salmer fra den tid. Man slutter som altid med et glas efter kirkestafetten. Alle er velkommen. Der er fri adgang.
- Læs mere her...


Tag på Solnedgangstur fra Ebeltoft med Veteranskibet "Skødshoved" tirsdag d. 26/7 kl. 18.30 til 21

26/07 2016 - Nyt fra djursland:
Sejl med det historiske veteranskib Skødshoved og oplev skønheden i Ebeltoft Vig og se den historiske by Ebeltoft fra havsiden. Det er sjældent at man får muligheden for at opleve hvordan det var at sejle med de gamle Parketskibe der i slutningen af 1800 tallet og starten af 1900 tallet var den vigtigste transportform i området. Samtidig giver turen en unik oplevelse af byen fra søsiden. Der vil være en guide ombord, der fortæller om området og hvad I ser undervejs på turen. - Skibet sejler en rundtur ud på vigen, forbi Natomolen og Ebeltoft Vigs Havhaver. - At sejle med koster 150 kr. for voksne og 75 kr. for børn. Book ind på www.natur-djursland.dk
- Læs mere her...


DjurslandGården - Besøg Ellely ved Fjellerup tirsdag d. 26/7 kl. 15.30-18

26/07 2016 - Nyt fra djursland:
Kom og oplev et moderne landbrug. På Ellely ved Glesborg bor familien Koch. Gården drives med 135 jersey-køer. Du kan se, hvordan køerne bliver malket af mælkerobotter og du kan klappe kalvene. Så har man lyst til at besøge et rigtigt familielandbrug, så er gården Ellely ved Glesborg måske stedet.
- Læs mere her...


Tag med bus på sightseeing i Nationalpark Mols Bjerge tirsdag d. 26/7 kl. 13

26/07 2016 - Nyt fra djursland:
Tag med Nationalparkbussen rundt på tre timers sightseeing til kendte og mindre kendte seværdigheder i Nationalpark Mols Bjerge. Der er højt humør og masser af røverhistorier til de mange oplevelseslystne gæster, når NationalparkBussen sommeren igennem afgår fra Ebeltoft Turistinformation.
- Læs mere her...


Mød naturvejlederen ved Bønnerup Marina hele sommerferien fra tirsdag til fredag kl. 12-16

26/07 2016 - Nyt fra djursland:
Kyst- og Fjordcentrets Rullende Naturvejleder er ved Bønnerup Strand 4 dage om ugen. Kom og kig på Livet på det lave vand og alt det spændende krible-krable, der er. Naturvejlederen fortæller om store og små dyr og vækster. Naturtraileren er fuld af net og spande, stereo-lupper og alle mulige spændende ting. Naturvejlederen er på marinaen tirsdag til fredag hele sommerferien. Det koster ikke noget.
- Læs mere her...


Kom til pileflet og bål på Karpenhøj Naturcenter tirsdag d. 26/7 kl. 10-13

26/07 2016 - Nyt fra djursland:
Flet en lille pileting sammen med pilefletter Ursula Søholm. Der kan flettes f.eks. pileblomster, en fisk, en lille kurv eller et kransefad. Der er tændt op i bålet, hvor man kan bage vilde pandekager. Der bydes på en kop kaffe eller saft. Entré: 50 kr.
- Læs mere her...


Tag med på en 56 km cykeltur rundt i Nationalpark Mols Bjerge tirsdag d. 26/7 kl. 10 til ca. 13

26/07 2016 - Nyt fra djursland:
Hvis man tager cyklerne frem i juli sammen med Ebeltoft Cykelguider, skal man til mange destinationer. Til Karpenhøj, Ebeltoft Gårdbryggeri og 56 km rundt i Nationalpark Mols Bjerge, til Den Italienske Sti og endeligt hele Ebeltoft Rundt. Deltagerne på cykelguidernes tur i dag skal med på en af cykelguidernes meget eftertragtede cykelture i nationalparken. Man skal besøge Ebeltoft Golfbane. Opleve den mest fantastiske udsigt over Ebeltoft by. Man passerer den Europæiske Filmhøjskole og kikker ind til Danmarks flotteste Vandrehjem. Man skal se kunst ved Kvadrat, og endelig slutter cykelturen med en tur gennem havneområdet. Dagens Guide er Jørgen L.
- Læs mere her...


Stort Kræmmermarked i St. Sjørup på alle tirsdag i juli fra kl. 10

26/07 2016 - Nyt fra djursland:
Kom til Sommerby 2016 i St. Sjørup, på 4 tirsdage i juli (5, 12, 19, 26). Kræmmere og hobbyfolk kan tilmeld sig til: Kræmmerformand Peter Bøje, tlf. 23968950.
- Læs mere her...


Karpenhøj Naturcenter giver introduktion til havkajak sejlads tirsdag d. 26/7 kl. 9-12 eller 13-16

26/07 2016 - Nyt fra djursland:
Giv dig selv, din familie eller venner en smagsprøve på sejlads i havkajak. Et tre-timers introduktionsforløb med erfaren instruktør under trygge forhold. Det koster 250 kr. at være med inkl. udstyr. Husk at klæde dig efter vejret – hvis sommervarmt så badetøj. Husk også lidt at drikke og lidt at spise, eventuelt chokolade.
- Læs mere her...


Vild frokost over bål på Karpenhøj Naturcenter mandag d. 25/7 kl. 10-13

25/07 2016 - Nyt fra djursland:
På denne bålworkshop tilbereder man sammen forskellige retter over bål med nationalparkens spiselige vilde planter. Der fortælles om planternes levevis og anvendelse, og gives tips og tricks til madlavning over bål. Man spiser sammen de tilberedte retter. Det koster 100 kr. for en voksen og 50 kr. for et barn at deltage.
- Læs mere her...


Baktus All Stars spiller på Molevitten på Anholt søndag d. 24/7 kl. 22.30

24/07 2016 - Nyt fra djursland:
Kom til musik og dans på Molevitten på Anholt. Baktus All Stars var oprindelig husorkester på Sports Caféen "Baktus Diner" i Århus, stedet hvor alle topspillerne fra Århus Håndbold kom og havde det sjovt. Nu er orkestret altid turnerende til alle slags festlige arrangementer. Der er dømt god musik, alle kan synge, nynne og danse med til. Musikken og stilarterne, er fra alle årtier og leveres af professionelle musikkere. En aften i musikkens tegn. - Desuden vil Wolle Voldsom alias Claus Olesen spille og synge på Molevittens terrasse ved "dellen" i hele uge 30. - Der fri entré.
- Læs mere her...


Foredrag om kunst og religion i Kulturhuset Helgenæs Præstegård søndag d. 24/7 kl. 14-16

24/07 2016 - Nyt fra djursland:
Et foredrag om hvordan forholdet har ændret sig gennem tiden ved kunsthistoriker Camilla Hinge. Vi skal på en rejse op gennem kunsthistorien for at blive klogere på, hvordan forholdet mellem kunst og religion har ændret sig gennem tiden. I foredraget vil mange forskellige genrer blive inddraget, bl.a. freskomaleri, kalkmaleri, oliemaleri, skulptur, foto og film. Fokus vil ligge på værker, der relaterer sig til kristendommen, men et enkelt værk, der henviser til Islam, vil også blive inddraget. Entré-betalingen er 50 kr. Dog kun 30 kr. for medlemmer.
- Læs mere her...


Åh Abe Show med Mek Pek på Molevitten på Anholt søndag d. 24/7 kl. 14

24/07 2016 - Nyt fra djursland:
Børneunderholdning på Molevitten på Anholt. Åh Abe Show på Molevitten er for ALLE børn. Efter mange opfordringer er det lykkedes at få Mek Pek til igen at lave sit berømte Åh Abe show på Molevitten. Mek glæder sig meget til at se jer allesammen igen !
- Læs mere her...


Tag med bus på sightseeing i Nationalpark Mols Bjerge søndag d. 24/7 kl. 13

24/07 2016 - Nyt fra djursland:
Tag med Nationalparkbussen rundt på tre timers sightseeing til kendte og mindre kendte seværdigheder i Nationalpark Mols Bjerge. Der er højt humør og masser af røverhistorier til de mange oplevelseslystne gæster, når NationalparkBussen sommeren igennem afgår fra Ebeltoft Turistinformation.
- Læs mere her...


Sandblæsning på Ebeltoft Glasmuseum søndag d. 24/7 og mandag d. 25/7, begge dage både kl. 11-13 og 14-16

24/07 2016 - Nyt fra djursland:
Dekorér dit eget glas lige til at tage med hjem. Dekorér et glas med klistermærker efter eget valg. Glasset sandblæses af én af museets hjælpere og når klistermærkerne fjernes igen, har du et smukt glas med dine egne dekorationer. Glasset tages med hjem. Alle kan være med. Der kræves ikke tilmelding. Entré: fra kr. 60 + entré til museet.
- Læs mere her...


Mek Pek Rock´n´Roll Trio optræder på Molevitten på Anholt lørdag d. 23/7 kl. 22.30

23/07 2016 - Nyt fra djursland:
Kom til musik og dans på Molevitten på Anholt. Det legendariske rock´n´roll trio er musikalsk og showmæssigt i topform, så der kommer ikke til at mangle hverken energi, humor, blæs eller guitarsoloer. Mek Pek vil finde sange frem fra hele sin 30-årige karriere, ligesom de dansevenlige rock´n´roll og disco klassikere fra 50´erne og 70´erne blandes ind i sættene. - Der er fri entré.
- Læs mere her...


Koncert med Bjarke Mogensen på accordeon og Josefine Opsahl på cello ved Sostrup Slot lørdag d. 23/7 kl. 20-21

23/07 2016 - Nyt fra djursland:
Kom med til en sand musikalsk festaften når Bjarke Mogensen og Josefine Opsahl holder koncert i den smukke Maria Hjerte Kirke. Den legendariske russiske cellist Mtislav Rostopovich skrev i sine erindringer, at hvis man vil opdage alle nuancerne i celloens muligheder, skal man ikke akkompagneres af et klaver, men af et accordeon. - Entré: 75 kr.
- Læs mere her...


Buffet, dans og rock med Jens Falck på Gjerrild Nordstrand fredag d. 22/7 fra kl. 18.30

22/07 2016 - Nyt fra djursland:
God mad, dans og god musik med Jens Falck - og til kun 150 kroner. Og børnene kan deltage for halv pris. Sådan er det tilbud, som Fastlæggerne, DCU camping og Grenaa Musik og Event Forening er gået sammen om en sommerfestaften i teltet. Initiativtagerne vil gerne skabe mere musik i sommerlandet, især i juli, hvor der er flest mennesker på Djursland i både camping, sommerhuse, hoteller, vandreture osv.
- Læs mere her...


Koncert med Lars Lilholt Band og Johnny Logan og Friends i Meilgaard Slotspark fredag d. 22/7 kl. 18-24

22/07 2016 - Nyt fra djursland:
Der er masser af fri parkering. Parken åbner kl. 17.30. Mad og drikkevarer skal købes i parken. Johnny Logan og Friends spiller kl. 19.00 og Lars Lilholt Band kl. 21.00. Der er billetsalg ved indgangen fra kl. 17.00 og det koster 250 kr. Som et tilvalgskøb kan man købe spise-billet i Glesborg Brugs.
- Læs mere her...


Sandblæsning på Ebeltoft Glasmuseum fredag d. 22/7 kl. 11-13 og 14-16

22/07 2016 - Nyt fra djursland:
Dekorér dit eget glas lige til at tage med hjem. Dekorér et glas med klistermærker efter eget valg. Glasset sandblæses af én af museets hjælpere og når klistermærkerne fjernes igen, har du et smukt glas med dine egne dekorationer. Glasset tages med hjem. Alle kan være med. Der kræves ikke tilmelding. Entré: fra kr. 60 + entré til museet.
- Læs mere her...


Lav Kryddersalt og hyg ved bålet på Karpenhøj Naturcenter fredag d. 22/7 kl. 10-13

22/07 2016 - Nyt fra djursland:
At lave sit eget urtesalt er en skøn sanseoplevelse, hvor man smager og lugter til urterne, og hører de gode historier om planterne. Der er tændt op i bålet, hvor der kan bages vilde pandekager og vi byder på en kop kaffe/saft. Det koster 30 kr. at deltage.
- Læs mere her...


Stand Up og Hip Hop i Molevitten på Anholt torsdag og fredag d. 21+22/7 kl. 22.30

21/07 2016 - Nyt fra djursland:
Kom til alive comedy på Molevitten på Anholt. Oplev disse tre utrolig sjove og meget forskellige jyske komikere: Jonas Kjærsgaard, Victor Lander og Jes Busk. De har slået pjalterne sammen, og er klar med et comedy show, der med garanti vil få publikum til at grine ! - Victor Lander er charmerende og humør smittende, og har været i operaen (Zulu Comedy Galla) som det nye håb i 2014, Jonas Kjærsgaard var det ligeledes i 2015. Jonas´ stærke side er one-liners og syrede betragtninger på livet. Jes Busk har bevæget sig rundt i den danske musik branche siden 1977. Han begyndte sin komiker-karriere som 53-årig efter opfordring fra en gammel chef og kollega - Steffen Brandt fra orkestret TV2. Jes Busk giver publikum en følelse af, at livet rummer masser af humor - også efter de 50. Det bliver helt sik...kert sjovt, når de 3 Aarhus komikere indtager scenen. - Og der er også Hip Hop musik. Der er gratis adgang.
- Læs mere her...


Musikandagt i Estruplund Kirke torsdag d. 21/7 kl. 20.30-21.30

21/07 2016 - Nyt fra djursland:
Musikandagten byder på et varieret udvalg af sange og musik med lokale kræfter. Alle er velkommen.
- Læs mere her...


Aftentur i Nationalpark Mols Bjerge med start fra Knebel Kirke til Trehøje og retur d. 21/7 kl. 18.30-20.30

21/07 2016 - Nyt fra djursland:
Der er en halv times velkomst i kirken, inden man går ud i naturen ca. to timer. Det koster ikke noget at være med. - De tre kirkesogne, Agri, Knebel og Vistoft sogne, ligger i Mols Bjerge. Derfor laver de i denne sommer tre torsdagsaftenture med Trehøje som omdrejningspunkt. Drømmer vi os tilbage til tiden omkring vikingetid og tidlig middelalder – op på toppen af en af de tre bronzealderhøje – ville vi sikkert se Mols Bjerge ligge nøgne, dog lyngklædte, med vidt udsyn til alle sider. Vi ville se kirkebyggerierne i de tre sognebyer udvikle sig. Kristendommen havde holdt sit indtog på Mols. Det gjorde den også i befolkningens bevidsthed, hvilket stednavnene beviser: Helligkilde, Helligmosen, Troldehul, Fandens Hul. Nogle af stederne besøges når man vandrer fra Agri Kirke til Trehøje og tilbage til Agri.
- Læs mere her...


Zzzzov med hajerne med din familie på Kattegatcentret i Grenaa torsdag d. 21/7 kl. 16-07

21/07 2016 - Nyt fra djursland:
Zzzzov med hajerne med din familie og få en oplevelse for livet ! - Forestil dig at liste rundt med en lommelygte i det store, nattemørke Kattegatcenter. Og forestil dig så at sove lige under eller ved siden af store tropiske hajer. Det er altså ikke noget, man sådan lige får mulighed for hver dag ! - Fra torsdag eftermiddag til fredag morgen får hele familien en fælles og meget lærerig oplevelse: I hører om hajernes liv, dissekerer blæksprutter, der bruges som foder til hajerne, og I håndfodrer andre hajer og dyr i udstillingen. - Entré: 435 kr.
- Læs mere her...


DjurslandGården - Besøg Mosegården ved Ryomgård torsdag d. 21/7 kl. 15-18

21/07 2016 - Nyt fra djursland:
Mosegården ved Attrup nær Ryomgård byder på masser af god landbohygge. Gårdens besætning på 30 malkekøer plus kalve og kvier passes af ejeren, Harry Katholm. Køerne er på græs om sommeren. Malkningen foregår med et rørmalkningsanlæg. Gården adskiller sig fra de fleste andre landbrug med malkekvæg. Besætningen tæller nemlig 30 køer af racen SDM, langt under gennemsnitsbedriften, hvor der i dag er omkring 150 køer. - Næsten lige så sjældent er det, at køerne står i bindestald og er på græs om sommeren. Malkningen foregår med et rørmalkningsanlæg, hvor maskinerne blive taget automatisk af, når koen er færdigmalket. Selv om der er tale om en ældre stald, har dyrene en høj sundhedsstatus - ikke mindst fordi der er tid til at holde øje med det enkelte dyr. - Vil du med så ring senest dagen før på 51187094 og tilmeld.
- Læs mere her...


Tag med bus på sightseeing i Nationalpark Mols Bjerge søndage, tirsdage og torsdage kl. 13-16 frem til d. 14/8

21/07 2016 - Nyt fra djursland:
Tag med Nationalparkbussen rundt på tre timers sightseeing til kendte og mindre kendte seværdigheder i Nationalpark Mols Bjerge. Der er højt humør og masser af røverhistorier til de mange oplevelseslystne gæster, når NationalparkBussen sommeren igennem afgår fra Ebeltoft Turistinformation. Det koster 150 kr. for voksne og 75 kr. for børn at køre med. Billetter bookes på www.natur-djursland.dk eller hos Ebeltoft Turistkontor, tlf. 86341400.
- Læs mere her...


Man kan prøve glasblæsning på Ebeltoft Glasmuseum 6 torsdage i sommerferien kl. 10.30-13 og 14-16

21/07 2016 - Nyt fra djursland:
Seks torsdage i sommerferien er der mulighed for at prøve at blæse varmt glas. Med hjælp fra museets glaspustere laver du en lille glasting, som kan afhentes næste dag efter afkøling. Vær opmærksom på, at det kræver tilmelding at deltage i glasblæsning. Børn fra 5 år kan være med, men skal følges med en voksen. Tilmelding skal ske på tlf. 86341799. Entré: kr. 150 + entré til museet.
- Læs mere her...


Kom til pileflet og bål på Karpenhøj Naturcenter torsdag d. 21/7 kl. 10-13

20/07 2016 - Nyt fra djursland:
Flet en lille pileting sammen med pilefletter Ursula Søholm. Der kan flettes f.eks. pileblomster, en fisk, en lille kurv eller et kransefad. Der er tændt op i bålet, hvor man kan bage vilde pandekager. Der bydes på en kop kaffe eller saft. Entré: 50 kr.
- Læs mere her...


Karpenhøj Naturcenter giver introduktion til havkajak sejlads torsdag d. 21/7 kl. 9-12 eller 13-16

20/07 2016 - Nyt fra djursland:
Giv dig selv, din familie eller venner en smagsprøve på sejlads i havkajak. Et tre-timers introduktionsforløb med erfaren instruktør under trygge forhold. Det koster 250 kr. at være med inkl. udstyr. Husk at klæde dig efter vejret – hvis sommervarmt så badetøj. Husk også lidt at drikke og lidt at spise, eventuelt chokolade.
- Læs mere her...


Motionstur med Ebeltoft Fodslaw fra hjørnet af Røndevej-Stubbevej onsdag d. 20/7 kl. 19

20/07 2016 - Nyt fra djursland:
Se det skønne Djursland på vandring. Vandreturen er på ca. 10 km. Man går mellem 4,5 og 5 km i timen. Turleder: Anders Andersen, tlf. 61717316. Det er gratis at deltage.
- Læs mere her...


DjurslandGården - Besøg Fredenslund ved Djurslands nordkyst onsdag d. 20/7 kl. 15-17

20/07 2016 - Nyt fra djursland:
Fredenslund er en gård beliggende på Djursland mellem Allingåbro og Fjellerup. Gården drives af familien Porse. Med hjælp fra tre ansatte står Lone og Arne for den daglige drift. Der er nok at gå i gang med, med 330 malkekøer plus kvier og kalve. Køerne bliver malket af fire malkerobotter, og mælken leveres til Arla. Til gården hører 340 hektar agerjord og 70 ha skov. Jorden drives med egne maskiner. Dem vil man kunne se i maskinhuset og høre om deres anvendelse. Vil du besøge gården så ring dagen i forvejen på: 26308061.
- Læs mere her...


Fortælling om og rundvisning på Sostrup Slot onsdag d. 20/7 kl. 14-15

20/07 2016 - Nyt fra djursland:
Få et fascinerende indblik i Sostrups historie og se de smukke bygninger og omgivelser. To engagerede historiefortællere Jens Daugaard og Kim Jacobus Paulsen viser rundt på Sostrup Slot og fortæller om de tidligste bedrifter, om slægternes storhed og fald, og om tiden frem til i dag. Entré: 55 kr.
- Læs mere her...


Sejl på Ebeltoft Vig med Veteranskibet Skødshoved onsdag d. 20/7, med afgange kl. 14, 15.30 og 17

20/07 2016 - Nyt fra djursland:
Tag på en times rundtur i Ebeltoft vig og oplev den historiske købstad fra havet, sandhagen ved Ahl fuglereservatet og meget andet. Det er sjældent at man får muligheden for at opleve hvordan det var, at sejle med de gamle Parketskibe der i slutningen af 1800 tallet og starten af 1900 tallet var den vigtigste transportform i området. - Samtidig giver turen en unik oplevelse af byen fra søsiden.
- Læs mere her...


Cykeltur på Kolindsund fra Grenaa Museum onsdag d. 20/7 kl. 13-ca. 15

20/07 2016 - Nyt fra djursland:
Hør om Kolindsunds historie fra stenalder til i dag på en 10 km lang cykeltur. Det koster ikke noget at være med.
- Læs mere her...


Mød naturvejlederen ved Bønnerup Marina hele sommerferien fra tirsdag til fredag kl. 12-16

20/07 2016 - Nyt fra djursland:
Kyst- og Fjordcentrets Rullende Naturvejleder er ved Bønnerup Strand 4 dage om ugen. Kom og kig på Livet på det lave vand og alt det spændende krible-krable, der er. Naturvejlederen fortæller om store og små dyr og vækster. Naturtraileren er fuld af net og spande, stereo-lupper og alle mulige spændende ting. Naturvejlederen er på marinaen tirsdag til fredag hele sommerferien. Det koster ikke noget.
- Læs mere her...


Snitteværksted i Museumsgården i Grenaa onsdag d. 20/7 kl. 11-14

20/07 2016 - Nyt fra djursland:
Snit en pil, en træmand eller noget helt andet i museets stemningsfulde gård. Der er gratis adgang.
- Læs mere her...


Kom til pileflet og bål på Karpenhøj Naturcenter mandag d. 20/7 kl. 10-13

20/07 2016 - Nyt fra djursland:
Flet en lille pileting sammen med pilefletter Ursula Søholm. Der kan flettes f.eks. pileblomster, en fisk, en lille kurv eller et kransefad. Der er tændt op i bålet, hvor man kan bage vilde pandekager. Der bydes på en kop kaffe eller saft. Entré: 50 kr.
- Læs mere her...


Kom til Solnedgangs-Fællessang På Horisonten i Ebeltoft tirsdag d. 19/7 fra kl. 20.30 og til Solnedgang

19/07 2016 - Nyt fra djursland:
Så meldes der klar til igen i år at afvikle den velbesøgte fællessang på Horisonten. Så glæd dig til herlig fællessang, mens solen langsomt synker ned over Nationalpark Mols Bjerge. Turistforeningen for Ebeltoft og Mols inviterer turister og lokale beboere til at synge solen ned over Nationalpark Mols Bjerge. Det koster ikke noget at være med.
- Læs mere her...


Komponist Max Reger Koncert i Tved Kirke tirsdag d. 19/7 kl. 19.30-20.30

19/07 2016 - Nyt fra djursland:
Hvert år har sine musikalske jubilarer. Inden for kirkemusikken er det i 2016 den tyske komponist Max Reger. Hans orgelværker er indbegrebet af senromantikkens symfoniske kompositionsstil. På kirkens Marcussen-orgel vil Judith Völker bl.a. fortolke den store koralfantasi ”Wachet auf ruft uns die Stimme”. Derudover byder det dansk-tyske vokalensemble Collegium Aestatis på et udvalg af Max Regers smukke korværker, deriblandt "Sig månen langsomt hæver". - Der er gratis adgang.
- Læs mere her...


Tag på Solnedgangstur fra Ebeltoft med Veteranskibet "Skødshoved" tirsdag d. 19/7 kl. 18.30 til 21

19/07 2016 - Nyt fra djursland:
Sejl med det historiske veteranskib Skødshoved og oplev skønheden i Ebeltoft Vig og se den historiske by Ebeltoft fra havsiden. Det er sjældent at man får muligheden for at opleve hvordan det var at sejle med de gamle Parketskibe der i slutningen af 1800 tallet og starten af 1900 tallet var den vigtigste transportform i området. Samtidig giver turen en unik oplevelse af byen fra søsiden. Der vil være en guide ombord, der fortæller om området og hvad I ser undervejs på turen. - Skibet sejler en rundtur ud på vigen, forbi Natomolen og Ebeltoft Vigs Havhaver. - At sejle med koster 150 kr. for voksne og 75 kr. for børn. Book ind på www.natur-djursland.dk
- Læs mere her...


DjurslandGården er besøgsgårde med oplevelser. - Besøg Pilegård ved Grenaa tirsdag d. 19/7 kl. 16-18

19/07 2016 - Nyt fra djursland:
Få en rundvisning på en moderne svineproduktion. På Pilegård byder Thomas og hans far Knud Erik Olesen velkommen. På gården er der 450 søer i velfungerende stalde. Deres løsgående drægtige søer bliver fodret med transponder fodring. Der produceres 13.500 smågrise og 5000 slagtesvin om året. Til gården hører 230 ha som bliver passet med egne maskiner. På markerne dyrkes der byg, hvede og raps. På rundvisningen vil man kunne se grise i alle størrelser, få lov til at holde dem, og høre om svineproduktion. - Tilmelding er påkrævet til Thomas Olesen senest dagen før på tlf. 21280238.
- Læs mere her...


Rundvisning med slotsfruen på Sostrup Slot tirsdag d. 19/7 kl. 14-15

19/07 2016 - Nyt fra djursland:
På denne rundvisning sammenfletter ejer Kirsten Bundgaard Swift stedets historie med Sostrup i dag. Hun fortæller om den nutidige funktion for slot og kloster såvel som visioner, drømme, planer og viser hvad der er sket siden overtagelsen for 2 år siden. Du bliver bl.a. budt indenfor i slottes nyrestaurerede saloner, den smukke Maria Hjerte Kirke & Kloster hvor den imponerende pyramidesal i den tidligere klostergård danner rammen for de store events. - Entré: 55 kr.
- Læs mere her...


Tag med på en 56 km cykeltur rundt i Nationalpark Mols Bjerge tirsdag d. 19/7 kl. 10 til ca. 13

19/07 2016 - Nyt fra djursland:
Hvis man tager cyklerne frem i juli sammen med Ebeltoft Cykelguider, skal man til mange destinationer. Til Karpenhøj, Ebeltoft Gårdbryggeri og 56 km rundt i Nationalpark Mols Bjerge, til Den Italienske Sti og endeligt hele Ebeltoft Rundt. Deltagerne på cykelguidernes tur i dag skal med på en af cykelguidernes meget eftertragtede cykelture i nationalparken, idet man vandrer på den historiske sti "Den Italienske Sti". Men inden skal man på cykel omkring Egil Fischers ferieby i Femmøller. Ved Overmøllen i Femmøller stiller man cyklerne og traver til Besøgscenteret Øvre Strandkær, og retur ad Karen Blixens Italienske sti. Dagens guider er Lis og Egon.
- Læs mere her...


Stort Kræmmermarked i St. Sjørup på alle tirsdag i juli fra kl. 10

19/07 2016 - Nyt fra djursland:
Kom til Sommerby 2016 i St. Sjørup, på 4 tirsdage i juli (5, 12, 19, 26). Kræmmere og hobbyfolk kan tilmeld sig til: Kræmmerformand Peter Bøje, tlf. 23968950.
- Læs mere her...


Karpenhøj Naturcenter giver introduktion til havkajak sejlads tirsdag d. 19/7 kl. 9-12 eller 13-16

19/07 2016 - Nyt fra djursland:
Giv dig selv, din familie eller venner en smagsprøve på sejlads i havkajak. Et tre-timers introduktionsforløb med erfaren instruktør under trygge forhold. Det koster 250 kr. at være med inkl. udstyr. Husk at klæde dig efter vejret – hvis sommervarmt så badetøj. Husk også lidt at drikke og lidt at spise, eventuelt chokolade.
- Læs mere her...


Fri adgang til Morgenkontemplation på Sostrup Slot hver tirsdag og fredag kl. 7.30 til 8

19/07 2016 - Nyt fra djursland:
Kom til Morgenkontemplation i Maria Hjerte Kirke denne morgen. Kom og få en bevidst start på dagen, når du fordyber dig i dit eget indre. Det er vigtigt, at vi mærker os selv og fylder os selv op. Giver os selv den ro, opmærksomhed og kærlighed, vi har brug for. Derfor vil vi hver tirsdag og fredag åbne dørene til Maria Hjerte Kirke og starte dagen med kontemplation. Kontemplationen vil variere fra gang til gang. Du vil således både kunne opleve at blive guidet, sidde i stilhed eller i musikalske indtryk.
- Læs mere her...


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
DjurslandS.net har gennem tiden ændret sig til djursnettene m.m.
240110 - Læs mere her

Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her