Tak til
 
  


Den sidste uges nyheder fra Djursland, Danmark og Verden

Kør med Ebeltoft Cykelguider til Arboretet og Stubbe Sø tirsdag d. 26/9 kl. 10 til ca. 13

26/09 2017 - Nyt fra djursland:
Ebeltoft Cykelguider inviterer denne gang til en dejlig cykel/travetur, idet man cykler til arboretet ved Tirstupvejen. Her traver man blandt 80 år gamle træsorter, der skulle virke som læ i det dengang åbne og sandede område. Derpå cykles mod Stubbe sø hvor man har en herlig udsigt over Djurslands største sø. Undervejs møder man ikke mindre end 4 æbletofter. Dagens guide er Egon. - Entré: 40 kr. pr. voksen der ikke har et medlemskab af Turistforeningen for Ebeltoft og Mols.
- Læs mere her...


Peace, Love and Understanding - Genoplev hippietiden med Bo Jacobsen på Ørum Aktivcenter mandag d. 25/9 kl. 18 til ca. 20

25/09 2017 - Nyt fra djursland:
"Vi prøvede at gentænke det hele og skabe en ny verdensorden baseret på kærlighed." Sådan fortæller musikeren Bo Jacobsen om det hippie oprør, han selv var en markant del af i slut-60´erne. Hippietiden var et fredeligt oprør, som gjorde op med borgerlighedens firkantede huse, trygheden og de herskende normer. Det kom tydeligst til udtryk i musikken, hvor man lod sig inspirere af Østens mystik og den vilde rock med store navne som Bob Dylan, Jimi Hendrix og The Doors.
Nu tager Bo Jacobsen sin akustiske guitar med til Ørum Bibliotek på Norddjurs. Her holder han et foredrag om hippie tiden med billeder og musik, som han selv spiller i live-samspil med Nicolai Huse Jacobsen på el guitar. Der vil også være udpluk af hippietidens musik på lp og cd. Ud over foredraget, billederne og musikken serveres der hippie-gryde og stener-snegle, så tilhørerne kommer i den helt rette stemning. - Pris for mad og tidsrejse: 75 kr. Købes via www.norddjursbib.dk eller på biblioteket. Sidste frist for tilmelding er onsdag d. 20/9. Prøv at tage kontakt alligevel...
- Læs mere her...


Oplev teaterforestillingen BREVET på Kulturhotellet i Rønde søndag d. 24/9 kl. 19.30

24/09 2017 - Nyt fra djursland:
Paolo Nani alene på scenen, han siger ikke et ord, og spiller den samme historie om en mand der skriver et brev, hele 15 gange, inden forestllingen er slut. Lyder det kedeligt ? - Der tager du fejl... Paolo Nani spiller historien forfra, bagfra, beruset, som en western, som horrorfilm, med hænder, uden hænder, som cirkuskunstner, som stumfilm, og meget mere. Forestillingen BREVET er fyldt med detaljer og gags fra begyndelsen til slutningen, og giver ikke et øjebliks pause til publikums lattermuskler. BREVET er en af de mest kendte danske forestillinger på internationale scener. Den er blevet hædret med prestigefyldte priser og udråbt til at være "Kult" og "Klassik" af den internationale presse.
Forestillingens bærende kraft er kontakten mellem Paolo Nani og publikum, der siden 1992 stadig hulker af grin, når denne Comedy-perle ruller over scenen. - Billetpriser: 180 kr. i løssalg, dog kun 125 kr. for medlemmer og 55 kr. for unge under 25 år, uanset medlemsskab.
- Læs mere her...


Mols Bjerge Grand Prix 2017 starter i Knebel søndag d. 24/9 kl. 11

24/09 2017 - Nyt fra djursland:
Motionscykelløb for alle med distancer på 24 km, 49 km og 98 km i naturskønne Mols Bjerge Nationalpark. Bakkespurt op ad Agri-bakke og masser af lækre præmier. Start og mål i Knebel ved Knebelhallen. Arrangeret af Cykelmagasinet, www.bikechallenge.cc/mols-bjerge-grand-prix. - Pris for at deltage fra: 175 kr. til 275 kr.
- Læs mere her...


Messe Kreativ Djursland i Mosebrugscenteret i Stenvad lørdag og søndag d. 23+24/9 kl. 10-17

24/09 2017 - Nyt fra djursland:
Kom til en fantastisk kreativ messeweekend på Stenvad Mosebrugscenter. Toppen af Djurslands dygtige kreative folk, vil præsenterer deres hjemmelavede arbejde. Foredraget lørdag var ved Nanna Exner og søndag er det ved Vithard Villumsen. - Entré: 25 kr. for voksne.
- Læs mere her...


Gentænk Lokalmusikken med Søren Friboe i Pavillonen i Grenaa torsdag d. 21/9 kl. 20

21/09 2017 - Nyt fra djursland:
Lokalmusikken gentænkes på Lokalscenen i en serie spændende nyskabende projekter, der alle er skabt på lokal baggrund. Dansk Musikerforbund Djursland & Pavillonen har arrangeret og du kan blot læne dig tilbage i hyggelige rammer og nyde et glas vin, mens kunsten opstår, med Søren Friboe på en lydrejse. Søren Friboe er en fantastisk improvisator, der SOLOVOCAL - ledsaget af instrumenter fra hele verden, tager sit publikum med på en ukendt musikalsk rejse. Værket har været opført med succes flere steder i Europa, bl.a i Berlin. - Entré: 60 kr. UNGBILLET kan dog købes i forsalg for 30 kr. af unge under 22 år, ved fremvisning af gyldigt ID bevis.
- Læs mere her...


Foredrag om Danskernes tro gennem 1000 år Thorsager torsdag d. 21/9 kl. 19.30-21.30

21/09 2017 - Nyt fra djursland:
Danskernes tro gennem 1000 år er et foredrag ved professor, dr. theol. Peter Lodberg, Aarhus. Tro sætter sine spor. Den fordrer vores samvittighed og kan være en vejviser gennem livet. Turen begynder ved Jellingstenen og slutter ved Folketingets beslutning om at forbyde prædikanter med antidemokratisk forkyndelse. Undervejs stopper vi op i Reformationsåret hos Martin Luther, for at overveje hans betydning for danskernes tro gennem 1000 år. - Kaffen koster 20 kr.
- Læs mere her...


Hør om Familie på Farten, med Farmor i Australien, på Rønde Bibliotek torsdag d. 21/9 kl. 19

21/09 2017 - Nyt fra djursland:
Tag med Familie på Farten til Australien. Med på turen er den 91-årige farmor, der gennem den fem måneder lange tur viser, at det aldrig er for sent at opsøge nye eventyr. I 30 år har Anne Grethe og Helge Kristensen rejst med deres tre drenge, Toke, Roar og Hjalte i en autocamper på alverdens landeveje. På den 4½ måneder lange rejse i Australien bestod de tre generationers hjem af to firhjulstrækkere med telte på taget og et slangesikret telt på jorden til farmor. - Entré: 75 kr.
- Læs mere her...

 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam