Tak til
  

Den sidste uges nyheder fra Djursland, Danmark og Verden

Fyraftenssang i Hornslet Kirke onsdag d. 4/3 kl. 17.30-18

04/03 2015 - Nyt fra djursland:
Den første onsdag i hver måned fra kl. 17.30 til 18.00 er der mulighed for at slutte dagen og begynde aftenen i kirkerummets ro. Fyraftenssang ledes på skift af mennesker fra sognet. Sammen synger man de salmer, som de har valgt.
- Læs mere her...


Åben IT-hjælp på Ebeltoft Bibliotek onsdag d. 4/3 kl. 13.30 til 15.30

04/03 2015 - Nyt fra djursland:
Som noget nyt tilbyder bibliotekerne i Ebeltoft, Hornslet og Rønde nu "Åben IT-hjælp". Her stiller bibliotekerne hver anden uge en af deres dygtige medarbejdere til rådighed for dig, der gerne vil have hjælp til brug af computer og internet. Det er gratis at deltage. Du kan bruge bibliotekets PC´ere eller medbringe din egen bærbare PC, tablet eller smartphone. Man tilbyder individuel assistance, hvor hjælpen tilpasses den enkelte. Få f.eks. hjælp til at blive fortrolig med bibliotekets mange tilbud på nettet, e-bøger, lydbøger, musik, tekstbehandling, sociale medier, NemID, Digital Postkasse, Skype, sociale medier osv.
- Læs mere her...


Bliv introduceret til bibliotekernes eReolen.dk og en ny APP onsdag d. 4/3 kl. 10-11.30

04/03 2015 - Nyt fra djursland:
Bibliotekernes tilbyder eReolen.dk med e-bøger og netlydbøger til tablets og smartphones. Den 15. januar udkom en ny APP til bibliotekernes eReolen.dk, som indeholder både e-bøger og netlydbøger. Den gælder indtil nu KUN til iPad og iPhones med IOS ver. 7. Vi venter på en APP til eReolen.dk for Android. Den gamle udgave af netlydbog.dk og ebib.dk udgår, og dermed også muligheden for at downloade netlydbøger og ebøger til pc og Mac. Du kan dog stadigvæk streame, dvs. læse eller lytte via eReolens hjemmeside på internettet. Du må meget gerne medbringe din bærbare, tablet eller smartphone. HUSK koden til APP-store. Arrangementet er for nybegyndere og andre interesserede. Biblioteket giver en kop kaffe eller the med sødt til. Tilmelding er ikke nødvendig, og det er gratis, mød bare op.
- Læs mere her...


"Det uperfekte menneske" - Leonard Cohen gudstjeneste i Vejlby Kirke tirsdag d. 3/3 kl. 19.30-20.30

03/03 2015 - Nyt fra djursland:
Brothers of Mercy, som består Sune Liisberg, Carsten Tranberg-Krab og Peter Danielsen, spiller Leonard Cohen sange med temaet "Det uperfekte menneske".
- Læs mere her...


Kom "Til middag hos Sharky" i Kattegatcentret tirsdag d. 3/3 kl. 17-20

03/03 2015 - Nyt fra djursland:
Oplev sund mad og sjove aktiviteter i Kattegatcentrets madklub for børnefamilier ! - Centrets medarbejdere laver maden, sørger for masser af hygge og underholdning - og tager selvfølgelig også opvasken ! - Sharky - Kattegatcentrets hajmaskot - byder velkommen, og er altid frisk på at give en god krammer eller bare vinke, hvis man helst vil være lidt på afstand. - Det er jo en haj ! - Maden er sund hverdagsmad, som børn kan lide - hertil serveres friske grønsager og brød. Drikkevarerne er vand, saft og mælk inkl. en kop kaffe til de voksne. Underholdningen vil være forskellige aktiviteter rundt om i udstillingen og vil variere fra gang til gang.
- Læs mere her...


Digital Selvbetjening 112. - Få gratis hjælp til digital selvbetjening på bibliotekerne i Norddjurs

03/03 2015 - Nyt fra djursland:
Tag på biblioteket og få hjælp til digital selvbetjening, NemID, e-boks, borger.dk, ereolen.dk, filmstriben og opdateringer. Mød bare op med dit medie og nøglekortet, bibliotekarerne er der hver uge, undtagen i skolernes ferier. Eller book en medarbejder på bibliotekets telefon. Det er gratis at deltage.
- Læs mere her...


Højskoleformiddag om slægtsforskning i Hornslet Sognegård tirsdag d. 3/3 kl. 10-12

03/03 2015 - Nyt fra djursland:
På denne formiddag får Hornslet Sognegård besøg af Kathrine Tobiasen, der beskæftiger sig meget med slægtsforskning. Hun kommer og fortæller om hvad man kan se i de gamle kirkebøger og brandprotokoller osv., og hvordan man kan finde frem til det meste hjemme fra sin egen pc.
- Læs mere her...


Musikcafé på Ørsted Bibliotek mandag d. 2/3 kl. 19.30

02/03 2015 - Nyt fra djursland:
Denne gang kommer Inger-Lise Maarup med et historisk portræt. Vi skal høre om den spanske konge Philip d. 2. set gennem Schillers og Verdis briller. Alle er velkomne. Man behøver ingen forkundskaber for at deltage i musikcaféerne. - Der er fri entré.
- Læs mere her...


Bibliotekerne i Norddjurs får nu også ny hjemmeside. Det sker fra mandag d. 2/3

02/03 2015 - Nyt fra djursland:
Sammen med de fleste andre folkebiblioteker i Danmark er Norddjurs Biblioteker også gået over til DDB CMS, ligesom Syddjurs gjorde i starten af december. Det leveres af Danskernes Digitale Bibliotek. DDB skal styrke bibliotekernes mulighed for at håndtere og formidle elektroniske medier, såsom e-bøger og andre netbaserede materialer. Danskernes Digital Bibliotek er et samarbejde mellem staten og 96 af landets 98 kommuner. Det omfattter bla. udvikling, indkøb, drift og support på det digitale område.
- Læs mere her...


Dukkeeventyret "I Det Blå Bjerg" opføres 7 gange rundt om i Syddjurs fra søndag d. 1/3 til onsdag d. 4/3

01/03 2015 - Nyt fra djursland:
Et dukkeeventyr om mod, handlekraft og kammeratskab. Forbandelsen er blevet til sandhed og prinsessen bortført af en snestorm midt i den lyse sommer. Soldaten slår følgeskab med kaptajnen og løjtnanten og sammen drager de ud for at finde prinsessen. På en farefuld færd, er det bedre at være tre end at være alene. Men hvem kan man stole på, når man skal ind i Det Blå Bjerg og stå ansigt til ansigt med de farer, der lurer. Og hvor snu kan man være, før man bliver for snu ? - Der er premiere søndag d. 1. marts kl. 15.00 på Rønde Gymnasium. Stykket opføres igen samme sted mandag d. 2/3 kl. 9.30 og igen kl. 11.00. Tirsdag d. 3. marts opføres det i Kulturministeriet i Ebeltoft kl. 9.30 og igen kl. 11.00. Sidste mulighed er onsdag d. 4. marts kl. 9.30 og igen kl. 11.00 i Kom-Bi Bio i Hornslet.
- Læs mere her...


Syng med Jan Kolling på Søndagscafé i Pavillonen i Grenaa søndag d. 1/3 kl. 14.30

01/03 2015 - Nyt fra djursland:
Fællessang og underholdning er temaet for denne søndagscafe. Jan Kolling er en garvet herre ud i musik og underholdning, og vi har lokket ham til Pavillonen som et nyt pust i vores søndagscafe sammenhæng. Repertoiret bliver udelukkende kendt materiale fra Elvis, over Beatles til Højskole sangbogen, via Kim Larsen og andre klassiske danske sange, og masser af underholdning krydret med et godt grin. En hyggelig eftermiddag med masser af god musik og sange i godt selskab.
- Læs mere her...


Programoversigt for Djurslandskanalen fra 28/2 - 7/3

28/02 2015 - Nyt fra djursland:
Programoversigt fra Djurslandskanalen (Radio Djursland, Syddjurs Lokalradio Radio Rønde og Info Radioen)
- Læs mere her...


Koncert med Rannok i Koed Forsamlingshus fredag d. 27/2 kl. 18.30

27/02 2015 - Nyt fra djursland:
Det er Dansk folkemusik af meget høj klasse. Rannok har vundet flere priser, og nu er de klar i Koed. Det bliver en forrygende aften i Koed. Desuden bliver der mulighed for en svingom til den glade folkemusik. Der serveres Stegt flæsk og persillesovs og hjemmelavet is.
- Læs mere her...


Filmen Adams Æbler vises i Hr. Sørens Hus i Vejlby ved Grenaa torsdag d. 26/2 kl. 19-22

26/02 2015 - Nyt fra djursland:
Adams Æbler er en dansk komediefilm fra 2005, hvor Mads Mikkelsen spiller præsten Ivan, der bor i kollektiv med alkoholikeren Gunnar, tankstationsrøveren Khalid og den lidt enfoldige Sarah. Ivan ser generelt det bedste i andre mennesker og byder derfor også velkommen til nynazisten Adam, der skal afsone 12 ugers samfundstjeneste.
- Læs mere her...


Kommer hvidhajen til Danmark ? - Foredrag i Kattegatcentret torsdag d. 26/2 kl. 19-21

26/02 2015 - Nyt fra djursland:
Hør dette spændende foredrag om danske hajer, om hvor vidt hvidhajer er på vej til Danmark, - og om de i virkeligheden er så farlige, som vi går og tror ? - Mange opfatter hvidhajer som frygtindgydende dræbermaskiner. Men er de nu også så farlige ? - Og kan klimaforandringer føre dem til Danmark ? - Hør marinbiolog i Kattegatcentret, Rune Kristiansen, fortælle om de imponerende og ofte misforståede rovdyr. Med udgangs-punkt i de mange danske arter af hajer hører du også om hajernes spændende biologi, og hvorfor det er vigtigt at bevare dem som en del af havets økosystemer.
- Læs mere her...


Foredrag om besættelsestidens tabere på Ørsted Bibliotek torsdag d. 26/2 kl. 19

26/02 2015 - Nyt fra djursland:
Foredrag af cand.mag og ph.d. i idéhistorie Rikke Alberg Peters fra Aarhus Universitet, om de danske frivillige i tysk krigstjeneste under 2. verdenskrig. Med til fortællingen om besættelsestiden hører også de danskere, som deltog i krigen på tysk side. De såkaldte "østfrontfrivillige" har i vor kollektive erindring stået, som indbegrebet af landsforrædere og har således først for nylig fundet vej til anerkendte historiebøger. I anledning af 70-året for krigens afslutning skal vi kaste et blik på de personer, som kom til at betale dyrt for deres indtrædelse i Waffen-SS.
- Læs mere her...


Strikkecafé om Hønsestrik ved Kirsten Mogensen på Grenaa Bibliotek torsdag d. 26/2 kl. 18.30

26/02 2015 - Nyt fra djursland:
Hønsestrikken var et oprør mod garnfabrikanternes salg af bestemte garner til bestemte opskrifter. Hønsestrik var frigørende strik, hvor alle selv kunne lave deres helt egen opskrift i de farver og mønstre, som de selv havde lyst til. Man fejrer at hønsestrik er tilbage. Medbring alle dine garnrester og tilsvarende pinde. Det bliver sjovt ! - Der er fri entré.
- Læs mere her...


Mød formanden for Kultur - og Udviklingsudvalget til en uformel snak på Grenaa Bibliotek torsdag d. 26/2 kl. 16-18

26/02 2015 - Nyt fra djursland:
Else Søjmark er formand for Kultur - og Udviklingsudvalget i Norddjurs Kommune. Mødet giver mulighed for at udveksle synspunkter og information omkring kulturpolitiken i Norddjurs. Der er fri entré.
- Læs mere her...


Åben IT-hjælp på Rønde Bibliotek onsdag d. 26/2 kl. 13.30 til 15.30

26/02 2015 - Nyt fra djursland:
Som noget nyt tilbyder bibliotekerne i Ebeltoft, Hornslet og Rønde nu "Åben IT-hjælp". Her stiller bibliotekerne hver anden uge en af deres dygtige medarbejdere til rådighed for dig, der gerne vil have hjælp til brug af computer og internet. Det er gratis at deltage. Du kan bruge bibliotekets PC´ere eller medbringe din egen bærbare PC, tablet eller smartphone. Man tilbyder individuel assistance, hvor hjælpen tilpasses den enkelte. Få f.eks. hjælp til at blive fortrolig med bibliotekets mange tilbud på nettet, e-bøger, lydbøger, musik, tekstbehandling, sociale medier, NemID, Digital Postkasse, Skype, sociale medier osv.
- Læs mere her...


Babycafé om Søvn på Auning Bibliotek torsdag d. 26/2 kl. 10-12

26/02 2015 - Nyt fra djursland:
Babycafé er et gratis tilbud til alle forældre og deres små børn. Hver gang serveres der kaffe og the og en bolle. Sundhedsplejen kommer og fortæller om børns søvnbehov. Spædbørns søvn og søvnmønster frem til barnet er ca. 12 måneder. Søvnen kan være meget forskelligt fra barn til barn og ændre sig med barnets alder. Hør om hvorfor det er vigtigt for barnet at få den søvn, der er behov for ? Der er fri entré.
- Læs mere her...


Babybibliotek med Babymassage på Grenaa Bibliotek torsdag d. 26/2 kl. 10

26/02 2015 - Nyt fra djursland:
Babybibliotek er især for forældre på barsel og deres babyer. Denne gang kommer Marianne Lyhne fra Den Alternative i Randers og viser, hvordan man kan give sit barn massage. Babymassage giver en intens kontakt mellem forældre og børn. Samtidig kan det være med til at styrke barnets motorik, stimulere kredsløbet og virke beroligende på barnet. Arrangementet starter kl. 10.00 med babymassage og derefter byder biblioteket som sædvanlig også på kaffe, te, hygge og løs snak. Der er fri entré.
- Læs mere her...


FILM NIGHT i Kulturhuset i Ebeltoft onsdag d. 25/2 kl. 20

25/02 2015 - Nyt fra djursland:
"Film Night" er et møde mellem filmhøjskolen og lokalbefolkningen. Arrangementet finder sted i Kulturhuset onsdag d. 25. februar kl. 20. Arrangementet har til formål at udfolde kommunikationen mellem eleverne og de lokale. Lokalbefolkningen får mulighed for at få et indblik i, hvad de studerende på den internationale filmskole laver oppe på højen. På denne aften vil de studerende vise en række udvalgte kortfilm, som er blevet lavet henover de seneste fem måneder. Mellem filmene vil filmmagerne bag fortælle kort om deres projekter. Baren vil være åben og aftenen foregår på engelsk. Der er fri entré.
- Læs mere her...


Hvad Har Danskerne Egentlig Gang I ? - spørger Christine Feldthaus i Pavillonen i Grenaa onsdag d. 25/2 kl. 19-21

25/02 2015 - Nyt fra djursland:
Kom i godt selskab med Christine Feldthaus, og oplev et foredrag, der er både bidende og inspirerende ? - Denne aften tager hun os med på en helikoptertur hen over danskerne anno 2015 og giver et humoristisk og til tider sarkastisk portræt af danskernes holdninger, adfærd, forbrug og livsstil. - Hvorfor bruger mænd mere og mere tid på toilettet og hvorfor fjerner de uønsket hårvækst som aldrig før ? - Hvem er det egentlig lige, der har opfundet samtalekøkkenet ? - Hvorfor bliver kvinderne mere og mere stressede - og hvorfor tyr de til aromaterapi, fyldte chokolader og selvhjælpsbøger ? - Og hvorfor udvikler børnene sig i stigende grad til "curling-børn", der lever i cyberspace og betragter forældre som "tjenere på 5-stjernede luksushoteller" ?
- Læs mere her...


Sluk det lort - og start på livet ! - Jeppe Søe holder foredrag om medierne på Kernen i Rønde onsdag d. 25/2 kl. 19

25/02 2015 - Nyt fra djursland:
Kom til dette foredrag og bliv klogere på medierne og din hverdag. Jeppe Søe er førende foredragsholder om unge, medier og påvirkning. Medierne styrer, opdrager og påvirker holdninger. Sandheden er, at medierne slet ikke er kompetente til at give de værdier fra sig. Mange svælger i Big Brother og Robinson og forkaster nyheder og grundlæggende viden. Det er vigtigere at kunne chatte på nettet end at chatte i virkeligheden.
- Læs mere her...


Vi forsker ! - Mød 5 forskere ved Museum Østjylland på Grenaa Museum onsdag d. 25/2 kl. 19

25/02 2015 - Nyt fra djursland:
De fem forskere fra Museum Østjylland, museumsinspektørerne Søren Østergård Madsen, Nina Bønløkke Adamsen, Lisbeth Wincentz, Inger Marie Hyldgaard og forskningsleder Lutz Klassen, inviterer til en spændende aften. Tilmelding er nødvendig på telefon 87122600. eller via mail til tilmelding@museumoj.dk - Oplys navn, telefonnummer og antal deltagere, og om du/I evt. er medlem af museumsklubben.
- Læs mere her...


Filteworkshop på Auning Bibliotek onsdag d. 25/2 kl. 17-20

25/02 2015 - Nyt fra djursland:
Maria Vetter Christiansen, fra butikken tekstil-kunst.dk i Grenaa, underviser denne aften, hvor deltagerne skal arbejde med rigtig uld filt. Du vil få en introduktion til materialet og anvendelsesmulighederne. Man kan både arbejde med filtapplikationer og med filt som en selvstændig form, så som hårspænder, brocher og nøgleringe. Hvis du ønsker at applikere filt på eksempelvis en taske, bedes du medbringe det, du ønsker at applikere på.
- Læs mere her...


Appspot. - Få inspiration til apps for børn på Hornslet Bibliotek onsdag d. 25/2 kl. 16-18

25/02 2015 - Nyt fra djursland:
Børn er vilde med iPads, og der findes et hav af apps, der henvender sig til børn. Men hvad skal man downloade ? - Hvilke apps er mere end underholdning, og hvilke passer til barnets alder ? - Få inspiration på biblioteket ! - Denne gang gælder det temaet "Mad" på Hornslet Bibliotek. I marts gælder det "Natur" på Ebeltoft Bibliotek. Appspot giver inspiration til apps for børn. Kom forbi biblioteket og få inspiration til apps til børn i aldersgruppen omkring 3-6 år. Tag gerne dit barn med, så han/hun kan prøve de forskellige apps, inden I downloader selv. Tilmelding er ikke nødvendig - du møder bare op i tidsrummet 16-18.
- Læs mere her...


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
DjurslandS.net har gennem tiden ændret sig til djursnettene m.m.
240110 - Læs mere her

Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her