Tak til
 

 

Den sidste uges nyheder fra Djursland, Danmark og Verden

Musikcafé på Ørsted Bibliotek mandag d. 4/5 kl. 19.30

04/05 2015 - Nyt fra djursland:
Det er efterhånden blevet en tradition at sæsonens sidste musikcafé er et "Ønskeprogram". Så har du et musikstykke, en bestemt komponist eller lignende, du gerne vil vide mere om - så må du gerne foreslå det til Inger-Lise, så vil hun sammensætte afslutningsaftenen efter det. Alle er velkomne. Der er gratis adgang, - og gratis kaffe eller te og småkager fordi det er sæsonafslutning.
- Læs mere her...


Sogneaften med 4. maj gudstjeneste i Auning Kirke, og foredrag om Danmarks besættelse i Auning Sognehus, mandag d. 4/5 kl. 19-21.30

04/05 2015 - Nyt fra djursland:
I anledning af 4. maj og 70-året for Danmarks befrielse indledes sogneaftenen med en gudstjeneste i kirken med levende lys, bøgegrene og de sange og salmer, der hører til på en sådan aften. Efter gudstjenesten kommer Lissy Sørensen fra Struer og holder foredrag i Auning Sognehus. Lissy er datter af møller Henning Andersen, som var medlem af den meget kendte modstandsgruppe "Hvidsten".
- Læs mere her...


Alsangsaften i Ålsø Kirke med Mette Grosbøl og Bent Larsen mandag d. 4/5 fra kl. 19 til 20

04/05 2015 - Nyt fra djursland:
Ålsø Kirke arrangerer som tidligere år alsangsaften den 4. maj kl. 19. I år vil kirken i anledningen af 70 årsdagen for Danmarks befrielse krydre aftenen, så der mellem fællessangene bliver solooptræden. Man har fået Mette Grosbøl fra den kongelige opera til at synge. Det bliver et meget varieret program. Mette har som barn og ung boet i Ålsrode og har gået i skole på Mølleskolen, så selv om det bliver et sus fra storbyen, er det med rødder i det Djurske. Der er gratis adgang, og alle er velkomne.
- Læs mere her...


Åbent hus i Dronningens Ferieby søndag d. 3/5 kl. 13

03/05 2015 - Nyt fra djursland:
Kom til åbent hus i Dronningens Ferieby og se de nyrenoverede huse. Der er fri entré. Dagens program er:
Kl. 13.00-16.00: Rundvisning i nyrenoveret hus og fortælling om vores fremtidsplaner.
Kl. 13.00-15.00: Hyggelige aktiviteter for børn i fælleshuset.
Kl. 14.00-15.00: Kaffe og jubilæumskage i fælleshuset.
Kl. 14.00-15.00: Tyrolerne kommer og underholder med festligt musik.
- Læs mere her...


Vandring "Den moderate med den gode historie" fra Molskroens Strandhotel søndag d. 3/5 kl. 12.30-14

03/05 2015 - Nyt fra djursland:
Vandringen starter og slutter ved Molskroens Strandhotel. Der er mulighed for tilkøb af et traktement - frokost eller kaffebord. Tilmelding skal ske til Molskroen Strandhotel på telefon 86362200.
- Læs mere her...


Programoversigt for Djurslandskanalen fra 2/5 - 9/5

02/05 2015 - Nyt fra djursland:
Programoversigt fra Djurslandskanalen (Radio Djursland, Syddjurs Lokalradio Radio Rønde og Info Radioen)
- Læs mere her...


Suspekt giver koncert i Pavillonen i Grenaa lørdag d. 2/5 kl. 20

02/05 2015 - Nyt fra djursland:
Det er nu snart 3 år siden at Danmarks ubestridte hiphop-elite, Suspekt, udgav albummet ELEKTRA, som gik #1 på albumcharten, opnåede guld på salg og blev Ugens Uundgåelige på P3. Siden har rapperne Emil Simonsen (Orgi-E/Klam Fyr) og Andreas Duelund (Bai-D/Duggi Monster), samt produceren Rune Rask haft travlt. SUSPEKT har taget alle med storm med deres seneste album "V" og live optrædener og solgt ud flere steder. Helt eksklusivt optræder Suspekt med en intim koncert i Pavillonsalen hvor antallet af pladser er begrænset.
- Læs mere her...


Koncert med Hans Dueholm Og Niels Nørager i Kom-Bi i Hornslet lørdag d. 2/5 kl. 15

02/05 2015 - Nyt fra djursland:
Djursland rundt - med sangkraft og fortællelyst. En musikalsk rejse gennem tid og landskab, fakta og skrøner. Kom til denne Matiné med Hans Dueholm og Niels Nørager. Sangeren Hans Dueholm fra Halling i Syddjurs kommune har fundet skæve, finurlige skrøner og spændende historiske beretninger fra Djursland før og nu.
- Læs mere her...


Æble Fernisering ved Blushøj Camping lørdag d. 2/5 kl. 14

02/05 2015 - Nyt fra djursland:
Endnu et af de kendte Ebeltoft Stenæbler afsløres. Med en forsinkelse på 729 år får Marsk Stig nu sin mindesten for sin "dåd" i 1286, mordet på Erik Klipping i Finderup Lade, som han måske slet ikke udførte. Mindestenen er et af de kendte Ebeltoft stenæbler, udsmykket af den lokale kunstmaler Lis Kohl. Det nye æble har Blushøj Camping købt af Rotary Ebeltoft, som bruger overskuddet til deres velgørende arbejde. Æblet bliver stillet op ved parkeringspladsen på Blushøj Camping, hvorfra der er en uhindret udsigt til den historiske ø Hjelm.
- Læs mere her...


Ekstra cykeltur til Blushøj Camping lørdag d. 2/5 kl. 13.15

02/05 2015 - Nyt fra djursland:
Lørdag den 2. maj afsløres endnu et af de kendte Ebeltoft Stenæbler. Vi er inviteret og tager cyklen derud. Vi mødes kl. 13.15 på Turistbureauet i Ebeltoft. Æblet er udsmykket af Lis Kohl, Overinspektør Jakob Vedsted ved Museum Østjylland fortæller og du tilbydes et krus Marsk Stig Øl fra Ebeltoft Gårdbryggeri. Dagens guide er Jørgen. Der er fri entré.
- Læs mere her...


Oplev Kalkens vej gennem lokalsamfundet ved Glatved Strand lørdag d. 2/5 kl. 10-13

02/05 2015 - Nyt fra djursland:
Følg kalkens fascinerende vej i lokalområdet gennem rå arbejdernæver og bløde munkehænder. Kom i egen bil og bliv vist rundt af museumsinspektørerne Nina B. Adamsen, Lea G. Møller og Søren Ø. Madsen. Tilmelding er nødvendig på telefon 87122600 eller via mail til tilmelding@museumoj.dk - Oplys navn, telefonnummer og antal deltagere, og om du/I evt. er medlem af museumsklubben.
- Læs mere her...


Vandretur i Nationalpark Mols Bjerge lørdag d. 2/5 kl. 9

02/05 2015 - Nyt fra djursland:
Deltag i en vandretur i kuperet terræn, langs stranden og gennem skovens anemoner. Din guide er Elsebeth Sørensen fra www.profilsund.dk. Hendes guidning består i en invitation til at sanse og opleve mere gennem opmærksomt nærvær i nuet, - såkaldt mindfulness. Turen går fra den idylliske Ebeltoft Havn, forbi Marie Mølle, Dråby Kirke over engene til Holme Strand. Lang Kattegats kyst i rå havluft og op over Jernhatten frem til Ebeltoft Gårdbryggeri i Hyllested Skovgårde, hvor man nyder Café Moeslunds lækre frokost med lokalt øl og forfriskende sodavand. Derefter går det med bus eller på vandring tilbage til Ebeltoft, via landsbyen Dråby, naturstien og Ebeltoft Vig. På havnen i Ebeltoft står Henrik klar med hjemmeristet kaffe og lækker kage.
- Læs mere her...


Djurs Sommerland åbner fredag d. 1/5 kl. 10-18

01/05 2015 - Nyt fra djursland:
Kom og oplev årets kæmpestore nyhed - Bondegårdsland med 10 splinternye forlystelser for hele familien. Glæd jer også til Danmarks største rutschebaner og over 60 sjove forlystelser i Nordens største sommerland.
- Læs mere her...


Oplev fugle og landskab omkring Ørnbjerg Mølle fredag d. 1/5 kl. 8

01/05 2015 - Nyt fra djursland:
På turen kommer man gennem forskellige landskabstyper rundt om møllen - overdrev, skov og hede - og finder de karakteristiske småfugle. Udsigt over til Stubbe Sø fra et sted i skoven. Turen er på ca. 5km. Solidt fodtøj tilrådes. Tag gerne kikkert og madpakke med.
- Læs mere her...


The Sandmen giver koncert i Pavillonen i Grenaa torsdag d. 30/4 kl. 20

30/04 2015 - Nyt fra djursland:
Efter en af de bedste koncerter i Pavillonen meget længe, sidst de spillede der, glæder mange sig meget til et gensyn med Danmarks bedste live band. Med 25 år på bagen, kæmpe hits som "5 minutes past loneliness", "Don´t let me down" og albummet "Den Bedste Dag", byder The Sandmen på vaskeægte rock fra et rutineret og stærkt band, med en af Danmarks allerbedste rocksangere Allan Vegenfeldt i front.
- Læs mere her...


Michael Learns to Rock giver koncert på Fuglsøcentret torsdag d. 30/4 kl. 20 - med mulighed for middag kl. 17.30

30/04 2015 - Nyt fra djursland:
Michael Learns to Rock blev dannet i Århus i 1988 af sanger og keyboardspiller Jascha Richter, trommeslager Kåre Wanscher, guitarist Mikkel Lentz og bassist Søren Madsen. I 2000 forlod Madsen gruppen for at forfølge en solokarriere, men bandet har fortsat med at udgive albums som et tremandsband. Michael Learns to Rock er kendt i Europa, og er især meget populære i Asien hvor mange af deres albums har solgt guld og platin, hvilket gør dem til det bedst sælgende danske band i Asien nogensinde. Gruppen har solgt 10 millioner albums på verdensplan.
- Læs mere her...


Hr. Søren Viser Filmen Djævlens Advokat torsdag d. 30/4 kl. 19-20

30/04 2015 - Nyt fra djursland:
Keanu Reeves spiller den unge, succesrige advokat Kevin Lomax i denne moderne, gotiske fabel. Al Pacino er firmaets karismatiske leder, som ved , at der er retsager, der skal vindes og sjæle, der skal sælges. Med Lomax´s liv, hustru og sjæl på spil samt en slutning, der overrasker, giver Djævlens Advokat underholdning langt over kogepunktet.
- Læs mere her...


Oplev Kultur, Kirker og Klokkespil, på vandring på Grenaa-egnen torsdag d. 30/4 kl. 18.30

30/04 2015 - Nyt fra djursland:
Programmet står på guidede ture, som introduktion til folderen "Kirkelige vandringer", Klokkespilskoncert og varme hveder i Grenaa Kirke. Grenaa Kirkes sognemedhjælper har i et samarbejde med Djurslads Turistforening og Grenaa Egnsarkiv lavet en lille folder "Kirkelige Vandringer" om bygninger, der før eller nu har tilhørt trossamfund i Grenaa. Folderen indeholder et kort og billeder af bygningerne som de så ud - eller ser ud - samt en lille tekst om trossamfundet og bygningen. Folderen er gratis og kan fås på Grenaa Turistkontor.
- Læs mere her...


Vi Spiser Sammen på Den Skæve Kro i Ebeltoft torsdag d. 30/4 kl. 18 til ca. 20

30/04 2015 - Nyt fra djursland:
Du har mulighed for at møde lokale såvelsom turister og ikke mindst nogle af de handelsdrivende fra Ebeltoft, ved Turistforeningens "Vi Spiser Sammen" arrangement. En spændende, mere end 300 år gammel bindingsværksbygning er rammen om denne måneds spisested med Turistforeningen. Kaj og Lars der er værter på Den Skæve Kro, glæder sig til at se os og har kreeret dagens menu.
- Læs mere her...


Vær med til Ren Dag i Åstrup torsdag d. 30/4 fra kl. 16

30/04 2015 - Nyt fra djursland:
I samarbejde med grundejerne i og omkring Åstrup, laver Åstrup Forsamlingshus en fælles REN DAG torsdag d. 30/4 kl. 16. Der er fri entré.
- Læs mere her...


Female Singers og Mandskoret giver koncert i Kulturministeriet i Ebeltoft onsdag d. 29/4 kl. 19.30

29/04 2015 - Nyt fra djursland:
Det er blevet tradition at Female Singers og Mandskoret synger en fælles koncert i foråret, med highlights fra arbejdet i korsæsonen. Female Singers møder op med temperament denne gang, da korlederen Vibe Ulbrandt har skrevet et lille korværk der indeholder de fire temperamenter. Værket blev uropført i år til Syddjurskunstnernes Påskeudstilling på Fuglsøcentret, der havde de fire temperamenter som tema. Derudover vil jazz og bossa præge repertoiret.
- Læs mere her...


Åben studiekreds i Sognegården i Ørsted onsdag d. 29/3 kl. 19-21

29/04 2015 - Nyt fra djursland:
Studiekredsen mødes i Sognegården, og alle er velkomne. Det kræver ingen forberedelse og ingen forudsætninger, blot at man har lyst til at bidrage eller bare lytte til hinanden. Man behøver heller ikke tilmelde sig. Man kommer bare. I øjeblikket taler vi sammen om den følgende søndags tekster og der er altid en god stemning og en kop kaffe til sidst.
- Læs mere her...


Intim koncert med Melanie Dekker i Koed Forsamlingshus onsdag d. 29/4 kl. 18.30

29/04 2015 - Nyt fra djursland:
Oplev denne dejlig sanger og sangskriver fra Canada. Hun er værd at bruge en koncertaften på. Melanie har tidligere besøgt Djursland, da hun var i Ebeltoft for et par år siden. Folk fik virkelig en oplevelse. Mon ikke vi også får os en fantastisk oplevelse når Melanie Dekker kommer til Koed. - Vi serverer en lækker 2 retters menu.
- Læs mere her...


Dansens dag 2015 fejres på Kafé Kolind onsdag d. 29/4 kl. 14

29/04 2015 - Nyt fra djursland:
Kafé Kolind fejrer Dansens Dag 2015 og Sigøjnerdanserne fra Syddjurs danser på caféen.
- Læs mere her...


Åben IT-hjælp på bibliotekerne i Syddjurs

29/04 2015 - Nyt fra djursland:
Bibliotekerne i Ebeltoft, Hornslet og Rønde tilbyder "Åben IT-hjælp". Her stiller bibliotekerne hver anden uge en af deres dygtige medarbejdere til rådighed for dig, der gerne vil have hjælp til brug af computer og internet. Det er gratis at deltage. Du kan bruge bibliotekets PC´ere eller medbringe din egen bærbare PC, tablet eller smartphone. Man tilbyder individuel assistance, hvor hjælpen tilpasses den enkelte. Få f.eks. hjælp til at blive fortrolig med bibliotekets mange tilbud på nettet, e-bøger, lydbøger, musik, tekstbehandling, sociale medier, NemID, Digital Postkasse, Skype, sociale medier osv.
- Læs mere her...


Syng foråret ind i Marie Magdalene Kirke tirsdag d. 28/4 kl. 19

27/04 2015 - Nyt fra djursland:
Organist, kirkesangere og præster vælger hver en sang eller salme. Herefter er der frit valg både fra salmebogen, højskolesangbogen samt kirkens eget sanghæfte. Der sluttes af med en kop kaffe med lidt sødt til. Alle er velkommen. Der er fri entré.
- Læs mere her...


Koncert med Jysk Akademisk kor i Grenaa Kirke tirsdag d. 28/4 kl. 19

27/04 2015 - Nyt fra djursland:
Koncerten bliver afviklet i to afdelinger. Man starter koncerten i Grenaa Kirke. Derefter inviteres der i Grenaa Sognegård hvor der serveres kaffe og kage. Koncerten er arrangeret i samarbejde med Grenaa Kunst og musikforening. JAK er et af landets ældste blandede kor med base i Aarhus og en lang tradition som et af byens bedste. JAK består af ca. 30 dygtige og erfarne korsangere, der arbejder seriøst og ambitiøst med klassisk a capella korsang. JAK har rod i Musikinstituttet ved Aarhus Universitet og kunne i 2009 fejre 60 års jubilæum.
- Læs mere her...


Oplev Djurslands vildt smukke kvindeløb fra Grenaa Idrætscenter tirsdag d. 28/4 kl. 18.15

27/04 2015 - Nyt fra djursland:
Et på alle måder vildt smukt kvindeløb. Flad rute i grøn plantage. Rute 8,5 km. har start kl. 18.30 og rute 4,5 km. har start kl. 18.35.
- Læs mere her...


VærelZe 313 indtager Rampen på Maltfabrikken i Ebeltoft tirsdag d. 28/4 kl. 17

27/04 2015 - Nyt fra djursland:
Da både Rampen og VærelZe 313 arbejder for et aktivt, inspirerende og underholdene ungdomsliv på Djursland inviterer de sammen til et fantastisk arrangement på Maltfabrikken i Ebeltoft. Glæd jer. Der er fri entré.
- Læs mere her...


Appspot. - Få inspiration til apps for 3-6 års børn, på Rønde Bibliotek tirsdag d. 28/4 kl. 16-18

27/04 2015 - Nyt fra djursland:
Børn er vilde med iPads, og der findes et hav af apps, der henvender sig til børn. Men hvad skal man downloade ? - Hvilke apps er mere end underholdning, og hvilke passer til barnets alder ? - Få inspiration på biblioteket ! - Denne gang gælder det temaet "Mad" på Hornslet Bibliotek. I marts gælder det "Natur" på Ebeltoft Bibliotek. Appspot giver inspiration til apps for børn. Kom forbi biblioteket og få inspiration til apps til børn i aldersgruppen omkring 3-6 år. Tag gerne dit barn med, så han/hun kan prøve de forskellige apps, inden I downloader selv. Tilmelding er ikke nødvendig - du møder bare op i tidsrummet 16-18.
- Læs mere her...


Digital Selvbetjening 112. - Få gratis hjælp til digital selvbetjening på bibliotekerne i Norddjurs

27/04 2015 - Nyt fra djursland:
Tag på biblioteket og få hjælp til digital selvbetjening, NemID, e-boks, borger.dk, ereolen.dk, filmstriben og opdateringer. Mød bare op med dit medie og nøglekortet, bibliotekarerne er der hver uge, undtagen i skolernes ferier. Eller book en medarbejder på bibliotekets telefon. Det er gratis at deltage. Se tider og steder hér.
- Læs mere her...


Kør med Ebeltoft Cykelguider til Skovbjerg i Mols Bjerge tirsdag d. 28/4 kl. 10 til ca. 13

27/04 2015 - Nyt fra djursland:
April måned er måneden hvor du skal have cyklen frem, hvis den da ikke allerede er fremme. Du har nemlig mulighed for at se nogle af de smukkeste steder i Nationalparken med Ebeltoft Cykelguider. Cykelturen bringer os til Skovbjerg i Mols Bjerge og en lille vandretur til mindestenen for A. P. Møller der opkøbte området, men i 1971 overdrog området til Statsskovvæsnet. Dette opkøb har formodentlig reddet området fra at ende som sommerhusområde. I dag er skoven fredet og får lov at stå uberørt hen som en smuk naturskov.
- Læs mere her...


Malene Schwartz fortæller ud fra bogen "Malene" på Auning Bibliotek mandag d. 27/4 kl. 19.30

27/04 2015 - Nyt fra djursland:
I sit foredrag fortæller Malene Schwartz åbenhjertigt om sit livs triumfer og nederlag, om skuespilleren, direktøren, moren og mennesket Malene Schwartz. Om at blive verdensberømt i Danmark som Maude i Matador. Om sit livs kærlighed, Paul Hammerich, og om sorgen over at miste ham, og endeligt om sine mere end 22 år som direktør på en række af landets teatre.
- Læs mere her...


Dansens Dag i Syddjurs afholdes i Rønde Idrætscenter mandag d. 27/4 kl. 19

27/04 2015 - Nyt fra djursland:
9 forskellige dansegrupper samles og viser deres danse og flere grupper byder op til fællesdans, der spænder fra Senior-dans til Mavedans. Alle kan være med. Der kommer Seniordanserne fra Rønde, Sigøjnerdanserne fra Syddjurs, Skæring Acteurs Squaredance, linedance med Foxliners fra Attrup, Disco og pardans fra Bekker Dans, Folkedanserne fra Ebeltoft, mavedans med Happy Hips og et hold med Gymnastik og Dans. - Det er gratis at deltage.
- Læs mere her...


Syddjurs Kulturskoles Forårskoncert i Marie Magdalene Kirke mandag d. 27/4 kl. 19

27/04 2015 - Nyt fra djursland:
De unge musikere og sangere fra Syddjurs Kulturskole spiller og synger foråret ind. Der er gratis adgang for alle.
- Læs mere her...


Sikkerhedsopdatering hos Kyst- og Fjordcentret mandag d. 27/4 kl. 9-14

27/04 2015 - Nyt fra djursland:
Overvær redningsøvelser i forbindelse med vandaktiviteter. Kyst- og Fjordcentret invitere interesserede til at komme og deltage i eller overvære deres årlige sikkerhedsopdatering. Deres instruktør i waders skal forsøge at vælte, både forlæns og baglænds og fra båd. Derefter skal der øves redninger med assistance fra kajak, kano og jolle. Endelig laver de mand over bord øvelse fra en jolle.
- Læs mere her...


Programoversigt for Djurslandskanalen fra 25/4 - 2/5

26/04 2015 - Nyt fra djursland:
Programoversigt fra Djurslandskanalen (Radio Djursland, Syddjurs Lokalradio Radio Rønde og Info Radioen)
- Læs mere her...


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
DjurslandS.net har gennem tiden ændret sig til djursnettene m.m.
240110 - Læs mere her

Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her