Tak til
 

 

Den sidste uges nyheder fra Djursland, Danmark og Verden

Lars Olsen holder foredrag om "Folkestyre uden folk" på Rønde Højskole og Efterskole mandag d. 15/9 kl. 19-21

15/09 2014 - Nyt fra djursland:
Mistilliden til politikerne er lige så høj som før "jordskredsvalget" i 1973. Vælgerne flygter fra Helle Thorning-Schmidts regering, men har heller ikke fidus til oppositionens Lars Løkke Rasmussen. Historisk havde Danmark et bredt favnende folkestyre, skabt af stærke folkelige bevægelser blandt bønder og arbejdere. I dag er miljøet omkring Christiansborg en mere afsondret verden, præget af magtfulde embedsmænd, aggressive medier og yngre politikere med akademisk baggrund. Lars Olsen beretter om dette skifte og dets konsekvenser. Foredraget kortlægger nye brudflader i politik og samfund og zoomer især ind på skolepolitikken, som Lars Olsen har skrevet flere bøger om. Han tager også tilhørerne på en lille rejse tilbage i tiden til de kampe, der i 1800- og 1900-tallet banede vej for folkestyret.
- Læs mere her...


Oplev en musikaften med Tina Siel på Ørum Bibliotek mandag d. 15/9 kl. 18

15/09 2014 - Nyt fra djursland:
Vores landskendte sangerinde Tina Siel, som er kendt for sin fløjlsbløde stemme, skønne fortolkninger af elskede sange og sit altid gode humør, gæster Ørum Bibliotek. Hun har netop udgivet en ny CD, hvorfra hun nok vil give et par numre. Men ellers sætter Tina Siel og hendes akkompagnatør, pianisten Knud Thrane, en ære i at tilpasse repertoiret til det publikum de spiller for. Forvent en smuk buket af årstidens sange og et udvalg af evergreens.
- Læs mere her...


Er du klar til digital post pr. 1.november ? - Norddjurs Biblioteker viser dig til rette

15/09 2014 - Nyt fra djursland:
Borgerservice og Norddjurs Biblioteker viser på storskærm hvad du skal gøre. Der kræves ingen tilmelding, mød bare op.
Digitaliseringsstyrelsen kører en landsdækkende kampagne om NemID, nøglekort og digital postkasse. Bibliotekerne viser på storskærm nye tiltag i NemID.nu, borger.dk, eboks.dk, skat.dk og hvad du skal huske inden 1. november. Nyt er at man kan downloade et Javascript, således at NemID nu også kan bruges på iPad, Android medier og smartphones. Kom og se hvordan.
- Læs mere her...


Kom til Dragefestival på Anholt søndag d. 14/9 kl. 14

14/09 2014 - Nyt fra djursland:
Man mødes på Jordmoderpladsen ved Forsamlingshuset kl. 13.30 og følges ad til Den gl. Skydebane. Medbring kaffekurv og drage.
- Læs mere her...


Foredrag med Rune Gade om Køn og krop i samtidskunsten på Glasmuseet i Ebeltoft søndag d. 14/9 kl. 14

14/09 2014 - Nyt fra djursland:
Foredraget vil ud fra specifikke værker diskutere, hvordan krop og køn udgør et tema i meget samtidskunst, men også hvordan krop og køn for mange kunstnere bliver et regulært redskab til at skabe værker. Hvad betyder det, når kunstnere gør kroppen og kønnet til et emne ? - Hvilke implikationer har det, at bruge sin egen krop som et kunstnerisk medium ? - Mød kunsthistoriker og kunstkritiker ved Dagbladet Information,Rune Gade, og få blandt andet svar på disse spørgsmål.
- Læs mere her...


Ørsted Menighedsråd inviterer på sogneudflugt til Mols Bjerge søndag d. 14/9 kl. 13-20

14/09 2014 - Nyt fra djursland:
Ørsted Menighedsråd inviterer på sogneudflugt til Mols og Helgenæs med guide Ole Frederiksen. Ole er tilknyttet Aktiv Djursland, Aktiv i Naturen. Man kører fra Ørsted Rutebilstation kl. 13.00, og får Ole ombord i Jespers bus kl. 14.00 ved Kalø Slotskro. Herfra vil Ole fortælle og vise rundt i det smukke og specielle landskab, afbrudt af en kaffepause ca. kl. 15.00 på Restaurant Mols Bjerge. Når man har været rundt på Mols og Helgenæs, kører man fra Slotskroen ca. kl. 17.15 til Grenaa, hvor der bliver serveret middag på Hotel Crone. Man regner med at være hjemme igen i Ørsted omkring kl. 20.
- Læs mere her...


Tag på svampejagt med LOF Djursland søndag d. 14/9 kl. 13

14/09 2014 - Nyt fra djursland:
Er du interesseret i svampe, har du nu mulighed for at komme på skovtur og finde forskellige svampe. Svampeekspert Anni Slothvil guider deltagerne, og turen afsluttes med en gennemgang af de fundne svampe, som så kan tilberedes derhjemme. Medbring kurv og kniv til svampene. Hunde må desværre ikke medtages.
- Læs mere her...


Deltag i Ravnholtskolens NATURENS DAG arrangement: "Min sti - i Norddjurs kommune", søndag d. 14/9 kl. 10-16

14/09 2014 - Nyt fra djursland:
Ravnholtskolens NATURENS DAG-arrangement rummer to muligheder. Enten kan man gå ind på Facebook gruppen "Min sti - i Norddjurs kommune", eller man kan deltag i det fysiske "Naturens dag" arrangement på STU Ravnholt.
- Læs mere her...


Tag med Naturcenter Syddjurs på en guidet tur på Naturens Dag søndag d. 14/9 kl. 10-13

14/09 2014 - Nyt fra djursland:
Der vil på Naturens Dag være guidede ture i den skønne natur midt i Nationalpark Mols Bjerge, hvor deltagerne ved hjælp af sanserne skal på eventyr i skoven og lære om skovens dyr. Der vil også være guidet geologitur til en lille naturperle, hvor deltagerne starter med at se naturcentrets nye geologiudstilling, og derefter kommer ud og oplever istidslandskabet i Mols Bjerge. På egen hånd kan man også prøve at finde vej i naturen ved brug af de GPS´er, der er i projektet På sporet af nationalparken. Der vil traditionen tro være tændt op i bålet, hvor man kan bage bålpandekager garneret med friske brombær og vilde æbler fundet i skoven.
- Læs mere her...


Deltag på en rundtur omkring Udbyhøj ad Lodsstien og stierne ud mod Kattegat, søndag d. 14/9 kl. 10

14/09 2014 - Nyt fra djursland:
Kyst- og Fjordcentret inviterer dig med på tur ad Lodsstien og Nordsøstien til at komme en tur rundt om Udbyhøj. Tag madpakke med. Turen er på ca. 10 km. Turen er en del af den nationale "Naturens Dag".
- Læs mere her...


Tag med Stena Nautica fra Grenaa ud og se Anholt Havmøllepark lørdag d. 13/9 kl. 10-13 eller 14-17

13/09 2014 - Nyt fra djursland:
Kom helt tæt på Anholt Havmøllepark - Danmarks absolut største havmøllepark. 111 møller blev installeret på to vintre og en sommer. Flere end 3000 mennesker har arbejdet på stedet og mere end 100 skibe har været indsat.
- Læs mere her...


House full of DJ´s i Pavillonen i Grenaa fredag d. 12/9 kl. 20

12/09 2014 - Nyt fra djursland:
Det fede beat er på dagsordenen denne aften. Pavillonen har samlet cremen af de DJs, der huserer på Djursland og lavet en DJ showcase. Sættene bliver komprimerede og intense med masser af fede toner lige til dansegulvet. Kort og godt Pavillonen fylder scenen med DJs, der på skift fyrer den af. Glæd dig til at blive inficeret med ren dansuenza.
- Læs mere her...


BLUES N FOOD arrangement med Paul Banks, Hugo Rasmussen, Troels Jensen og H.P. Lange i Kulturministeriet i Ebeltoft d. 12/9 kl. 19

12/09 2014 - Nyt fra djursland:
Sidst blev "blues & outdoor cooking" totalt udsolgt lynhurtigt. Paul Banks, Troels Jensen, Hugo Rasmussen og H.P. Lange, leverer den skønne sydstatsblues, mens Lars Hageman fra Flyvefisken laver sydstats cajun-BBQ-food ... Både Lars Hageman og H.P. Lange har passionen for maden og musikken. "Blues and food" er deres fælles opfindelse ... glæd dig !
- Læs mere her...


KukkeSmart Band spiller op i Koed Forsamlingshus fredag d. 12/9 kl. 18.30

12/09 2014 - Nyt fra djursland:
Kom og hør, dans og nyd de dejlige numre fra 80´erne med mere , som vi alle kender. Og nyd Lækker tun-mousse og ristaffel med kylling samt hjemmelavet is.
- Læs mere her...


Programoversigt for Djurslandskanalen fra onsdag d. 10/9 til onsdag d. 17/9

11/09 2014 - Nyt fra djursland:
Programoversigt fra Djurslandskanalen (Radio Djursland, Syddjurs Lokalradio Radio Rønde og Info Radioen)
- Læs mere her...


Sogneaften med foredrag om det meningsfulde liv i Ebeltoft Sognegård torsdag d. 11/9 kl. 19.30-21.30

11/09 2014 - Nyt fra djursland:
Sogneaften med Cecilie Eriksen om DET MENINGSFULDE LIV. Spørgsmålet om, hvad der giver livet mening, følger med det at leve et menneskeliv. Det er et åbent og vigtigt spørgsmål, vi er nødt til at tænke over, gøre os erfaringer med, hvis ikke vi vil risikere at spilde det. I dag spørger danskerne dog ikke så meget til, hvad meningen med livet er. Vi spørger derimod: Hvad er meningen med mit liv ? - Tilsvarende er svaret også blevet individualiseret, så spørgsmålet også skal besvares ud fra det enkelte menneske. Der er mange positive aspekter ved, at spørgsmålet om det meningsfulde liv er blevet individualiseret, men det er også dybt problematisk, når vi kun søger svaret i det enkelte menneske. Foredraget Det meningsfulde liv ser på hvorfor og kommer med bud på andre veje til mening.
- Læs mere her...


Duo Classic giver koncert i Pavillonen i Grenaa torsdag d. 11/9 kl. 19.30

11/09 2014 - Nyt fra djursland:
Jørgen Thomsen og Mihályka Telmanyi spiller klaver og cello og har en lang karriere inden for kammermusik. Mihályka Telmanyi har i en årrække været 2. solocellist i Aarhus Symfoniorkester. Jørgen Thomsen har været tilknyttet Det Jyske Musik-konservatorium i mere end 40 år. Koncerten vil indeholde værker af Kodaly, Schubert og Brahms.
- Læs mere her...


Oplev strik med Bente Geil på Grenaa Bibliotek torsdag d. 11/9 kl. 19

11/09 2014 - Nyt fra djursland:
Bente Geil fra Geilsk kommer med sit Roadshow og viser nogle af sine efterhånden mange modeller. Hun vil fortælle noget om sin skæve tilgang til strik, og hvad der driver hendes værk. Hendes hittepåsomhed er kendetegnet ved minimal sammensyning og anderledes modelkonstruktioner - så kom og se, hvad hun er for en strikkenørd. Mød samtidig modellerne med de sjove navne bl.a. Vestpå og Jomfruhummer, som enhver kvinde må eje.
- Læs mere her...


Djurslands flotteste motionscykleløb 2014 i Grenaa afvikles torsdag d. 11/9 kl. 16-21

11/09 2014 - Nyt fra djursland:
Motionafdelingen i Grenaa Cykle Club er vært ved cykelløb i Grenaa og omegn. Der er Ruter for alle: 60-30-15 km. Der bliver kørt racer, mtb eller hverdags cykel. Man skal huske cykelhjelm. Man forsøger at gøre løbet så sikkert som muligt, men man skal cykle efter færdselsloven og man deltager på eget ansvar.
- Læs mere her...


Babycafé bl.a. om dagplejen, med sang og hygge på Auning Bibliotek torsdag d. 11/9 kl. 10-12

11/09 2014 - Nyt fra djursland:
Den 2. torsdag i hver måned er der åben babycafe på Kulturperronen, - Auning bibliotek. Babycafé er et gratis tilbud til alle forældre og deres babyer. Hver gang serveres der kaffe/the og en bolle. Oplægsholder denne gang er Rikke Steffensen fra dagplejen i Auning der kommer og fortæller, om alt det der hører med til at gå i dagpleje. I har mulighed for at stille spørgsmål efterfølgende. Derefter vil Rikke spille og synge nogle børnesange fra dagplejen. Det er lette sange, som du og dit barn vil kunne hygge med senere. Sangene bliver udleveret, så I har mulighed for at synge sammen med børnene derhjemme.
- Læs mere her...


Eventyrtime for små børn på Grenaa Bibliotek torsdag d. 11/9 kl. 9.45

11/09 2014 - Nyt fra djursland:
Eventyrtime er et arrangement for de mindste hver torsdag formiddag. Det er hygge for de mindste med rim og remser, og hvor der synges en sang og fortælles en historie eller vises en film. Det er for børn op til 3 år. Det kan være dagplejebørn og hjemmebørn. Vuggestuer er også velkomne, gerne med grupper på maksimalt 5 børn, og det er gratis at deltage. Tilmelding er ikke nødvendig. Varigheden er på 25-30 minutter.
- Læs mere her...


Sinne Eeg Group giver koncert i Pavillonen i Grenaa onsdag d. 10/9 kl. 20

10/09 2014 - Nyt fra djursland:
Sangerinden, Sinne Eeg, har gennem de seneste år markeret sig som en af de betydeligste jazzsangerinder herhjemme med en rytmisk sikkerhed og en uovertruffen harmonisk sans. Stilen er moderne og nordisk i tonen, men med klare referencer til "de store" jazzsangerinder indenfor jazz- og swingtraditionen.
- Læs mere her...


Mød Sexperterne og hør om kampagnen "Kun med kondom" onsdag d. 10/9 kl. 14-15.30

10/09 2014 - Nyt fra djursland:
"Kun med Kondom" er Sundhedsstyrelsens årligt tilbagevendende kondomkampagne, som er målrettet unge. Norddjurs Biblioteker er med til at eksponere Kun med Kondom kampagnen, så kig ind på dit lokale bibliotek og hent et gratis kondom, prøv et af bibliotekernes spil om emnet eller læs mere om projektet. Derudover får Norddjurs Biblioteker besøg af Sexperterne, en lokal forening af unge, der på en fri og kreativ måde formidler seksualundervisning for unge.
- Læs mere her...


DSB fortæller om Rejsekortet og nye billettyper på Grenaa Bibliotek onsdag d. 10/9 kl. 10-12

10/09 2014 - Nyt fra djursland:
Datastuen i Posthaven i Grenaa har hyret DSB til at undervise i nye billettyper på Grenaa Bibliotek. Det er kun for pensionister. Tilmelding er strengt nødvendigt til Posthaven eller til Grenaa Bibliotek. Der serveres kaffe/the med sødt til. Det er gratis at deltage.
- Læs mere her...


Ulla Pryds udstiller på Grenaa Bibliotek i hele september

09/09 2014 - Nyt fra djursland:
Ulla Pryds viser på udstillingen store farverige akrylmalerier med guld samt et udvalg af sine andre store og små abstrakte malerier. Træernes personlighed er kilden til inspiration. Organiske billeder dannes som springbræt til geometriske, kosmiske former. Guldet er et elsket materiale til bevidstgørelse og sansning af disse universer. Udstillingen kan ses hele september måned.
- Læs mere her...


Oplev Peter Birks rejseforedrag om Myanmar på Ørum Bibliotek tirsdag d. 9/9 kl. 19

09/09 2014 - Nyt fra djursland:
I dette fotoforedrag kommer vi tættere på Myanmar/Burma, der engang var asiens rige land. Fra naturens hånd er der alt. Et kæmpemæssigt frugtbart delta ved Irrawaddyfloden, olie, mineraler og diamanter. 50 års militærdiktatur gjorde det imidlertid til et uland, hvor folk sultede. I 2011 opgav generalerne magten og begynder at opbygge en moderne demokratisk stat, hjulpet af den løsladte Aung San Suu Kyi, og landet ændrer sig nu dag for dag. Det er et meget religiøst land. Der er altid et buddhistisk tempel eller en stupa inden for synsvidde og de få midler befolkningen har, bliver brugt til at forgylde templerne. På landet er hestevogne og oksekærrer stadig de almindeligste befordringsmidler. Fiskerne padler deres slanke både frem på Inlesøen. Smukt og malerisk ser det ud – her lige inden alle turisterne strømmer til.
- Læs mere her...


Kør med Ebeltoft cykelguide rundt om Ebeltoft tirsdag d. 9/9 kl. 10 til 13

09/09 2014 - Nyt fra djursland:
Tag med på en herlig sensommer-cykeltur. Cykelturene indeholder frisk luft, imponerende udsigtspunkter og historiske oplysninger. Turen er mellem 20 og 25 km. lang og varer ca. 3 timer. Der køres i et tempo så alle kan være med. På dagens cykeltur skal man over Ebeltoft Golfbane og videre til "antennehøjen" hvor man kan opleve den mest fantastiske udsigt over Ebeltoft by. Man skal også passere den Europæiske Filmhøjskole og Danmarks flotteste Vandrehjem. Endelig skal man se kunst i haven af Olafur Eliasson ved Kvadrat. Hjemover går turen gennem havneområdet i Ebeltoft.
- Læs mere her...


Foredrag om "Mig og min SMARTE telefon" på Auning Bibliotek og Ørum Bibliotek mandag d. 8/9 hhv. kl. 10 og kl. 12.30

08/09 2014 - Nyt fra djursland:
"Mig & min SMARTE telefon" er et tempofyldt og underholdende foredrag med journalist Søren Hebsgaard. Foredraget handler om de muligheder og udfordringer, som smartphonen giver os. Det handler om, hvordan vi høster fordelene – samtidig med at vi undgår afhængighed, flakkende koncentration og stress, som opstår når vi bruger dimsen på en måde, der måske ikke er så smart, som vi lige gik og troede.
- Læs mere her...


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
DjurslandS.net har gennem tiden ændret sig til djursnettene m.m.
240110 - Læs mere her

Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her