Tak til
  

Den sidste uges nyheder fra Djursland, Danmark og Verden

Julefrokost i Las Vegas Djurs ved Tustrup fredag d. 27/11 kl. 18.30

27/11 2015 - Nyt fra djursland:
Århus bandet, Den Neokubistiske Countrytrio, får til lejligheden selskab af "Danmarks gladeste cowboy hippie", den lokale Dan Ib Karlsen. Repertoiret inkluderer bl.a. sange fra The Beatles, Deep Purple, The Rolling Stones, Kim Larsen, C V Jørgensen og selvfølgelig også nogle af de klassiske countrynumre fra Willie Nelson, Johhny Cash osv. - Og den lokale madekvilibrist Karsten Sørensen blander traditioner med nytænkning i en overdådig julebuffet.
- Læs mere her...


Fernisering i Art Café Gallery "Kunst og Kage" i Ryongård fredag d. 27/11 kl. 17-18

27/11 2015 - Nyt fra djursland:
Mor & Søn udstiller, begge kendte kunstnere med internationale udstillinger. Galleriet har hentet værkerne fra en succesfuld udstilling i København. Udstillingen spænder vidt og til særdeles gode priser. Alle er meget velkomne og der er fri entré. Udstillingen vare frem til nytår.
- Læs mere her...


Hør Fortællinger Ved Ildstedet - fra Mols og hele verden - på Dreses Gård ved Ebeltoft torsdag d. 26/11 kl. 19.30

26/11 2015 - Nyt fra djursland:
Kom og lyt når den gamle gård fyldes med billeder og duft af eventyr fra gamle dage, myter fra urhavet og skrøner fra Mols. Du vil møde fortællere fra nær og fjern - og kan også selv komme med en kort historie, hvis du har lyst. Der er noget for enhver smag når den lokale Mols-fortæller Conny Radza og Britt Svejstrup Jochumsen fra Randersfortællerne underholder med historier om barndommen i 70´erne, og særlinge i villakvarteret og med både nydigtede og traditionelle eventyr om kærlighed, mord og magi. Medrivende fortællinger der maner til eftertanke, myrekryb og morskab...
- Læs mere her...


Hør om En af Europas Vigtigste Rastepladser for Dykænder i Aktivitetshuset i Ebeltoft torsdag d. 26/11 kl. 19-21

26/11 2015 - Nyt fra djursland:
Akademisk medarbejder Ib Krag Petersen, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet, vil kaste lys over Nordkattegat - en af Europas vigtigste rastepladser for dykænder. Hvis man går en tur langs strandene på Djursland om vinteren, så vil der som regel altid være nogle mindre eller måske lidt større flokke af havdykænder (f.eks. ederfugle, sortænder). Hvis man hopper i en båd og sejler eller flyver ud over Kattegat fra Norddjursland, så taler vi oftest om hundredtusindvis af dykænder. I dette foredrag løfter Ib Krag Petersen sløret for, hvordan vi nu til dags overvåger fuglene fra fly, hvorfor der er så mange dykænder netop i dette område, og hvordan man kan undersøge, hvor de kommer fra og skal hen, med moderne mærkningsmetoder.
- Læs mere her...


Filmen Magic in the Moonlight vises i Hr. Sørens Hus i Vejlby torsdag d. 26/11 kl. 19-20

26/11 2015 - Nyt fra djursland:
Den "kinesiske" illusionist Wei Ling Soo vækker undren på Europas teatre i 1920´erne. Privat hedder han Stanley og er en kynisk, engelsk misantrop, der afslører falske spiritister. Hos en velhaverfamilie på den franske riviera møder han det unge medium Sophie. Stanley er naturligvis skeptisk over for hendes clairvoyante evner, men med tiden må han indrømme, at der er et eller andet over Sophie.
- Læs mere her...


Hør om stormen Bodil og det beskidte dusin på Ørsted Bibliotek onsdag d. 25/11 kl. 19

25/11 2015 - Nyt fra djursland:
Vi er nu atter inde i stormenes halvår, og hvad har vi mon i vente ? - Klimatolog John Cappelen, DMI København, vil stå for en spændende aften for alle, der interesserer sig for vejret. 13 storme ligger helt i top på den danske stormliste, der registreres af DMI. Hør bl.a. om "Ulvsund-stormen", hvor dampskibet S.S. Ulvsund forliste under en sejlads mellem København og Nakskov, Christiansborg-tagulykken, da en 250 kvadratmeter stor tagkonstruktion blev revet af. Hør om d. 3. december 1999, den voldsomste orkan, der nogensinde er registreret i Danmark, om "Allans" giftige hale og "Bodil", der blev hængende lidt for længe.
- Læs mere her...


Julekoncert på Møllerup Gods onsdag d. 25/11 kl. 19

25/11 2015 - Nyt fra djursland:
JUL PÅ MØLLERUP - stemningsfuld julekoncert over den gamle herskabsstald. Enestående mulighed for at opleve stjernerne fra Verdensballetten i et smukt juleprogram. De medvirkende er: Stjerneviolinisten Charlie Siem, operasangerne Andrea Pellegrini og Jens-Christian Wandt, akkompagneret af den engelske pianist Caroline Jaya-Ratnam.
- Læs mere her...


Historier med gods i - om Sostrup Slot, onsdag d. 25/11 kl. 16.30

25/11 2015 - Nyt fra djursland:
Hør om det nye Sostrup Slot, hør foredrag om den indre sandhed af p1-vært Anders Laugesen. Få boganbefalinger og smagsprøver.
- Læs mere her...


Workshop om din digitale postkasse på Grenaa Bibliotek onsdag d. 25/11 kl. 10-12

25/11 2015 - Nyt fra djursland:
Har du husket at åbne din digitale postkasse ? - Bibliotekets personale hjælper dig med opsætning af postkassen i borger.dk og eboks.dk på pc og tablet, og med at give andre fuldmagt til din postkasse. HUSK nøglekort og koden til din APP-store. Ingen tilmelding, mød bare op. Der er gratis adgang.
- Læs mere her...


Et liv på landet - muligheder og erfaringer - tirsdag d. 24/11 kl. 19

24/11 2015 - Nyt fra djursland:
Mød deltidslandmand Helge Bülow (egne erfaringer). Oplæg fra økonomikonsulent Christina Kjærsgaard (Etablering af virksomhed, moms og skat, jurist Kitte Borup (handel og lovgivning), og en bankrådgiver (finansieringsmuligheder mm.). Mange familier drømmer om at flytte på landet, måske for at være selvforsynende eller for at etablere en mindre virksomhed. Nogle er allerede gået i gang. Men livet på landet giver også mange udfordringer.
- Læs mere her...


Kør med Ebeltoft Cykelguider til naturreservatet og Stubbe Sø tirsdag d. 24/11 kl. 10 til ca. 13

24/11 2015 - Nyt fra djursland:
Dagens vintercykeltur bringer os denne gang til Fugleværnsfondens Naturreservat ved Stubbe Sø. Her kan vi opleve en enestående mulighed for på tætteste hold at opleve søens rige fugleliv. Vi stiller cyklerne og vandrer ad de små afmærkede stier ned til søen. Måske ser vi en Havørn svæve over søen ! - Hjemover cykler vi på den gamle Jernbane sti forbi Ree Park Zoo.
- Læs mere her...


Julens traditioner - fra hedenskab til gaveræs - i Ebeltoft Sognegård mandag d. 23/11 kl. 19-21

23/11 2015 - Nyt fra djursland:
Cand. mag Benno Blæsild, der som verdens første juleinspektør har stået for Julen i Den Gamle By fra 1997-2004, belyser de historiske rødder bag den mest udbredte mærkedag på kloden. Den danske jul indeholder elementer, der kan føres direkte tilbage til den oldnordiske hedenskab; men som vi fejrer den i dag, har julen kun et par hundrede år på bagen.
- Læs mere her...


Musketerfestival - en unik musikalsk oplevelse i Pavillonen i Grenaa søndag d. 22/11 kl. 19

22/11 2015 - Nyt fra djursland:
Kulturhuset Pavillonen slår dørene op for genbrug af konceptet med pay per view denne aften, - betal hvad du synes koncerten er værd: 10 kr., 20 kr. , 50 kr. eller... så er det ikke entreen der kommer i vejen. Billetter sælges ved indgangen. - Det bliver en aften hvor alt musikalsk kan ske ! - Der kommer musikere fra Djursland, Århus, Sønderborg, København m.m. Et væld af gode musikere kommer til Pavillonen, spiller sammen på kryds og tværs i nye sammenhænge - ikke meget er planlagt på forhånd, men de musikere der kommer, er super dygtige.
- Læs mere her...


Tag med Turistforeningen for Ebeltoft og Mols på Jernhatten søndag d. 22/11 kl. 10 til ca. 12

22/11 2015 - Nyt fra djursland:
Klæd dig godt på og med gode travesko eller støvler og tag med på en herlig vintertravetur i Nationalpark Mols Bjerge. Vores tur begynder med at mindes fodermesteren Tage Ingildsen, der heltemodigt en mørk, kold januar i 1946, præcist kl. 5,30, sprang i vandet med en line for at redde to nødstedte sømænd fra en iskold druknedød. - Vi traver herefter til toppen af Jernhatten, 49 m. over havets overflade. Undervejs skal vi høre om den første fredning af Jernhatten i 1917. Fra toppen har man udsigt over bl.a. Hjelm ude i Kattegat, og sagnene fortæller om trolden Arn og om troldkvinden Sibylle fra det nordlige Skåne der kastede med stenen Blak i sin hosesok.
- Læs mere her...


Programoversigt for Djurslandskanalen fra 21/11 - 28/11

21/11 2015 - Nyt fra djursland:
Programoversigt fra Djurslandskanalen (Radio Djursland, Syddjurs Lokalradio Radio Rønde og Kanal 3 Djursland)
- Læs mere her...


D/Troit giver koncert i Pavillonen i Grenaa lørdag d. 21/11 kl. 22

21/11 2015 - Nyt fra djursland:
Pay Per View - betal hvad du føler for kr. 10, 20, 50 eller mere. Billetter sælges ved indgangen. Oplev trailer koncert med D/Troit på Lyt Nyt vilkår. Det er dansk soul anno 2015 og foregår i Pavillonsalen. Mange sko er blevet udtrådt, parforhold forlist, en endeløs række af koncerter er blevet spillet, utallige vinyl skiver slidt tynde, før drengene fra D/troit kunne debutere med ep´en "Do The Right Thing". På den leverer de deres bud på dansk soul anno 2015. Og det er ikke noget man hører hver dag.
- Læs mere her...


Beatles Revival giver koncert på Fuglsøcentret lørdag d. 21/11 kl. 20 - med mulighed for spisning kl. 17.30

21/11 2015 - Nyt fra djursland:
The Beatles Revival fra Prag er blandt de få tribute bands som udover succes i hjemlandet også har formået at skabe sig popularitet på internationalt plan. Ægte passion for musikken udtrykkes tydeligt hos orkesteret, og netop dette sammen med målrettet arbejde i retning af at skabe et perfekt image såvel musikalsk som visuelt, er hemmeligheden bag The Beatles Revival´s succes overalt i Europa. Orkesteret gør i sjælden grad meget ud af detaljer. Ikke kun hvad angår musikken, men også m.h.t. brugen af originalt udstyr, scenekostumer, sceneopstilling, koreografi osv. Hver detalje er vigtig, der stræbes efter autentisk fremtoning på alle områder.
- Læs mere her...


Anne Dorte Michelsen og Billy Cross giver koncert i Pavillonen i Grenaa lørdag d. 21/11 kl. 20

21/11 2015 - Nyt fra djursland:
Anne Dorte Michelsen og Billy Cross sammen igen efter 25 år. En ring er sluttet når Anne Dorte Michelsen og Billy Cross her i efteråret tager sammen på turné til de danske koncertscener. Med sig har de et tæt, sammenspillet band bestående af nogle af Skandinaviens mest rutinerede og originale musikere, en lang række af Anne Dortes største hits samt et udpluk af sangene fra hendes helt nye album En Anden Lykke.
- Læs mere her...


Motionstur med Århus Fodslaw fra Kaløvig Bådehavn lørdag d. 21/11 kl. 13

21/11 2015 - Nyt fra djursland:
Gå med på en 2 timers motionstur i natur og byområder i et frisk tempo med Århus Fodslaw, med afgang fra Kaløvig Bådehavn.
- Læs mere her...


Julemarked i Farvergården i Ebeltoft lørdag d. 21/11 kl. 11-15

21/11 2015 - Nyt fra djursland:
Mærk julestemningen brede sig, når den hyggelige Farvergård traditionen tro åbner dørene for årets julemarked. Boderne bugner af lækre, fine, specielle og unikke ting og sager, og når julegaverne er købt, er det tid til at få varmen med et glas gløgg og søde æbleskiver.
- Læs mere her...


Die Herren - 360° U2 koncert i Pavillonen i Grenaa fredag d. 20/11 kl. 20

20/11 2015 - Nyt fra djursland:
Oplev eksklusiv - Die Herren - 360° U2 koncert, - inklusiv Afterparty. På denne aften kan du forvente dig en helt unik eksklusiv oplevelse, når Die Herren laver en 360 ° koncert i Pavillonen, som det eneste sted i Danmark. Scenen flyttes til midten af rummet, hvilket gør at du som gæst kan stå hele vejen rundt om orkestret, komme helt tæt på... "surround-crowd". Dette er et eksklusivt arrangement, arrangeret i samarbejde med Pavillonen - det er aldrig set før.
- Læs mere her...


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
DjurslandS.net har gennem tiden ændret sig til djursnettene m.m.
240110 - Læs mere her

Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her