Tak til
 
 

Den sidste uges nyheder fra Djursland, Danmark og Verden

Niels Hausgaard - Enighed Gør Dum Fre. d. 30. januar 2015 , kl. 19.30

30/01 2015 - Nyt fra djursland:
Nu har Niels Hausgard turnéret landet rundt i 42 år, og han gør det igen her i 2015. Denne gang har touren fået titlen ENIGHED GØR DUM. I begyndelsen optrådte han på sin egns dialekt, hvilket paradoksalt nok skaffede ham et stort publikum landet over. Hans brug af dialekten har dog fortaget sig med årene, hvilket afspejler dialekters vilkår i samfundet i øvrigt. De hyggelige og venlige tekster er år for år blevet skarpere og mere insisterende. Man er ikke i tvivl om, at der er ting, manden finder vigtigere end andre. Det har skaffet ham venner og fjender, men også fulde huse.
- Læs mere her...


Intim Koncert med Louise Dubiel i Koed Forsamlingshus fredag d. 30/1 kl. 18.30

30/01 2015 - Nyt fra djursland:
Den dygtige, sjove, fantastiske Louise Dubiel kommer og giver koncert i Koed. Hun er mest kendt fra Melodi Grand Prix og fra sangen " Forpulet Perfekt", men hun har lavet masser af gode sange, der bare går lige ind. Så det er med stolthed, at vi nu kan præsentere Louise Dubiel i Koed. - Der serveres lækker Mørbradgryde og hjemmelavet is. Prisen er incl. mad. Tilmelding til larsthyrre@ofir.dk eller ring til tlf. 22733520.
- Læs mere her...


FOF-foredraget "Du Er Hvad Du Spiser !" på Kystvejens Hotel og Konferencecenter i Grenaa torsdag d. 29/1 kl. 19-21

29/01 2015 - Nyt fra djursland:
Mød op til en spændende aften, hvor fokus sættes på sund kost, sund livsstil og sund fornuft ! - Kostvejleder Lene Hansson, der er TV vært og forfatter til 29 bøger om kost og livsstil, holder foredrag om "hvad du spiser i dag, bliver du i morgen !"... Så let kan det siges. - Lene Hansson har gennem mere end 20 års arbejde med kost og ernæring set, at det kan lade sig gøre at bruge maden som en slags “medicin” og viser dig denne aften, hvordan du på en let og overskuelig måde, kan optimere din livsstil, via hendes kendte kostprincipper.
- Læs mere her...


Lær om Skyggestrik på Grenaa Bibliotek torsdag d. 29/1 kl. 18.30

29/01 2015 - Nyt fra djursland:
Der skal arbejdes med skyggestrik, som er en teknik, hvor man leger med ret- og vrangmasker og forskellige farver. Teknikken egner sig til næsten al beklædning, plaider, grydelapper mm. Medbring strikkepinde nr. 3 og eventuelt garnrester. Der kan som sædvanlig også købes garn. Enten strikker du en prøve eller et par håndledsvarmere. Kirsten Mogensen leder strikkecaféen.
- Læs mere her...


DS112. Få gratis hjælp til digital selvbetjening og netservices på Ørsted Bibliotek torsdag d. 29/1 kl. 13-15

29/01 2015 - Nyt fra djursland:
Kom og få hjælp til digital selvbetjening, NemID, e-boks, borger.dk, ereolen.dk, filmstriben og opdateringer. Mød bare op med dit medie og nøglekortet. Bibliotekets personale er der hver uge undtagen i skolernes ferier, eller book en medarbejder på bibliotekets telefon.
- Læs mere her...


Babybibliotek med babyrytmik og byttemarked på Grenaa Bibliotek torsdag d. 29/1 kl. 10

29/01 2015 - Nyt fra djursland:
Velkommen til Babybibliotek. For forældre på barsel og deres babyer. Der er Babybibliotek den sidste torsdag i januar, februar og marts. Denne gang lægger vi ud med en halv times babyrytmik ved Ane Katrine Eiming. Derefter er der byttemarked. Her kan du bytte, købe eller sælge. Kom med det babyudstyr, som I ikke bruger mere og byt det til noget, der passer.
- Læs mere her...


Djurslandsspillemændene spiller Jeppe Aakjær i Ørum Aktivcenter onsdag d. 28/1 kl. 19

28/01 2015 - Nyt fra djursland:
Djurslandsspillemændene, som netop har fejret deres 40 års jubilæum og som har været med i alle hjørner af det djurslandske musikliv, har med deres seneste udspil trådt nye stier. Og det har de gjort ved at gribe tilbage til den gamle, folkekære digter Jeppe Aakjær og indspille en cd med hans sange. Helge Sørensen fra Djurslandsspillemændene fortæller: ”Jeg har kendt Jeppe Aakjærs sange siden min barndom og med deres fine tekster og melodier, vil de altid være en del af mit livs lydspor”. - Så kom og vær med til en koncert med de kendte sange af Jeppe Aakjær – tilføjet et særligt djurslandsk twist !
- Læs mere her...


Oplev Impro-comedy med Specialklassen i Kom-Bi onsdag d. 28/1 kl. 19

28/01 2015 - Nyt fra djursland:
Få en unik komisk oplevelse med Specialklassen på scenen. At Specialklassen kommer forbi og laver et suverænt improcomedy show er blevet en tradition i VærelZe 313. Derfor er VærelZe 313 stolte af endnu engang at kunne åbne dørene til et aktivt, publikumsinddragende, komisk og ikke mindst unikt show.
- Læs mere her...


DS112. Få gratis hjælp til digital selvbetjening og netservices på Grenaa Bibliotek onsdag d. 28/1 kl. 10-12

28/01 2015 - Nyt fra djursland:
Kom og få hjælp til digital selvbetjening, NemID, e-boks, borger.dk, ereolen.dk, filmstriben og opdateringer. Mød bare op med dit medie og nøglekortet. Bibliotekets personale er der hver uge undtagen i skolernes ferier, eller book en medarbejder på bibliotekets telefon.
- Læs mere her...


Bliv introduceret til bibliotekernes eReolen.dk og en ny APP onsdag d. 28/1 kl. 10-11.30

28/01 2015 - Nyt fra djursland:
Bibliotekernes tilbyder eReolen.dk med e-bøger og netlydbøger til tablets og smartphones. Den 15. januar udkom en ny APP til bibliotekernes eReolen.dk, som indeholder både e-bøger og netlydbøger. Den gælder indtil nu KUN til iPad og iPhones med IOS ver. 7. Vi venter på en APP til eReolen.dk for Android. Den gamle udgave af netlydbog.dk og ebib.dk udgår, og dermed også muligheden for at downloade netlydbøger og ebøger til pc og Mac. Du kan dog stadigvæk streame, dvs. læse eller lytte via eReolens hjemmeside på internettet. Du må meget gerne medbringe din bærbare, tablet eller smartphone. HUSK koden til APP-store. Arrangementet er for nybegyndere og andre interesserede. Biblioteket giver en kop kaffe eller the med sødt til. Tilmelding er ikke nødvendig, og det er gratis, mød bare op.
- Læs mere her...


Foreningen Norden, Kalø Vig, arrangerer foredrag af Lise Baastrup, i Hornslet Sognegård mandag d. 26/1 kl. 19.30

26/01 2015 - Nyt fra djursland:
Pie Baastrup Thomsen var modstandskvinde under 2. verdenskrig. Pies datter Lise Baastrup vil (akkompagneret af Poul Smedegaard Andersen) berette om, hvordan krigens følger fortsætter og også sætter dybe spor i livet hos "modstandsbevægelsens børn". Pie - lægedatteren fra Hornslet - og hendes familie bliver vigtige brikker i den danske modstandskamp 1940-45. Fra det trygge hjem, hvor retfærdighed er en dyd, kommer hun ind i illegalt arbejde. Hun huser højtstående faldskærmsfolk, er kurér og deltager i våbenmodtagelser.
- Læs mere her...


Foredrag om kunstneren Elise Konstantin-Hansen i Aktivitetshuset i Ebeltoft mandag d. 26/1 kl. 19-21

26/01 2015 - Nyt fra djursland:
Ingen har brudt mere afgørende med det foregående slægtleds kunst end Elise Konstantin-Hansen - uden vaklen er hun gået ad sin egen sti, ny ikke blot for hende selv, men overhovedet i dansk kunst. Med ovenstående ord hyldede Olivia Holm-Møller i 1938 sin 80-årige malerkollega Elise. Elise Konstantin-Hansens motiver var og blev naturalistiske. Men Olivia Holm-Møllers udsagn var netop en markering af det forhold at Elises kunstnerliv strakte sig fra den udklingende guldalder og ind i den moderne tid.
- Læs mere her...


Appspot. - Få inspiration til apps for børn på Kolind Bibliotek mandag d. 26/1 kl. 16-18

26/01 2015 - Nyt fra djursland:
Børn er vilde med tablets og iPads, og der findes et hav af apps, der henvender sig til børn. Men hvad skal man downloade ? - Hvilke apps er mere end underholdning, og hvilke passer til barnets alder ? - Få inspiration på biblioteket ! - Denne gang gælder det temaet "Bog til app". - Kom forbi biblioteket og få inspiration til apps for børn i aldersgruppen ca. 3-6 år. Tag gerne dit barn med, så han/hun kan prøve de forskellige apps, inden I downloader selv. - Tilmelding ikke nødvendig - du møder bare op i tidsrummet 16-18.
- Læs mere her...


Oplev "Ulysses" i ord og billeder i Ebeltoft Sognegård mandag d. 26/1 kl. 10-12

26/01 2015 - Nyt fra djursland:
I november 2014 fik vi Carsten Sand Iversens nye oversættelse af James Joyce´ store roman "Ulysses". I den første af to forelæsninger ved mag. art. i litteraturvidenskab Poul Holm Bangsgaard, som blev afholdt d. 19/1, fulgte vi hovedpersonen Leopold Blooms eventyrlige dag og i den forbindelse blev kapitel 4 gennemgået side for side. Forelæsningen denne formiddag bliver en billedrejse gennem Dublin den 16. juni 2004 på hundredeårsdagen for romanens udgivelsesdag i 1904.
- Læs mere her...


Vandring i Nationalpark Mols Bjerge med afgang fra Blushøj Camping ved Elsegårde søndag d. 25/1 kl. 15

25/01 2015 - Nyt fra djursland:
Bevægelse, nærvær og natur med vandrestøvlerne på og med instruktion i mindfulness af Elsebeth Sørensen, som har gået den spanske camino. Der er 5 eller 10 km ture to søndage hver måned: den anden og den sidste søndag. Vandring med Elsebeth Sørensen er ture sammen, hvor hun instruerer i bevægelse, fordybelse og sansning i naturen og din gevinst bliver: samvær, strække, snakke, slappe af, smile mere, sove bedre, smukkere, sundere, sjovere social samhørighed og succes. - Eftermiddagen kan udvides med en tur til en af kirkerne på Mols, hvor der på skift i Vistoft, Knebel og Tved Kirke er stilletime. Du kan læse mere herom på kirkernes hjemmeside: www.mols-helgenaes.dk
- Læs mere her...


Programoversigt for Djurslandskanalen fra 24/1 - 31/1

24/01 2015 - Nyt fra djursland:
Programoversigt fra Djurslandskanalen (Radio Djursland, Syddjurs Lokalradio Radio Rønde og Info Radioen)
- Læs mere her...


Koncert med Peter Belli på Fuglsøcentret på Mols lør. d. 24/1 kl. 20

24/01 2015 - Nyt fra djursland:
Mit liv har været smukt, sejt, varmt og dejligt. Og én ting er sikker: Jeg kommer ikke herfra nysgerrig!". Født Georg Peter Brandt 19. juni 1943 i Kiel. Han debuterede som sanger i 1959. Senere kom han med i gruppen Les Rivals, der fik stor succes, ikke mindst med deres optræden i Hit House. Belli har haft flere succeshits på Dansktoppen og har deltaget i flere af de danske Melodi Grand Prix-udsendelser (1982, 1996), uden dog at vinde. Gennem årene er det blevet til en lang række pladeindspilninger. Han har også medvirket i flere teaterforestillinger, bl.a. på Nørrebros Teater. I tv har han haft roller i serierne Ugeavisen og TAXA. Han holdt 50-års jubilæumskoncert i Pumpehuset i 2009, med et kopiband af de gamle Cliffters, som vist bedst er kendt sammen med Johnny Reimar.
- Læs mere her...


Intim koncert med Ester Brohus i Koed Forsamlingshus lørdag d. 24/1 kl. 18.30

24/01 2015 - Nyt fra djursland:
Det er en stor fornøjelse at præsentere denne dygtige countrysanger. Ester Brohus har kørt landevejene tynde med sine fantastisk dejlige sange. Nu kommer hun til Koed. Der startes med en lækker 2 retters menu inden koncerten.
- Læs mere her...


Pels og dans i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa lørdag 24/1 kl. 13 med pelsmodeshow kl. 15.30

24/01 2015 - Nyt fra djursland:
Østjyske minkavlere holder skind-udstilling i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa. Kom og oplev, hvorfor Danmark er verdensmester i mink. Sammen med buntmager Ole B. Christensen og Kopenhagen Fur vises et pels- og danseshow. De kendte dansere fra Vild med Dans Anne Sofie Kruuse og Ashli Williams kommer med deres dansepartnere og fire hiphop-dansere til en forrygende opvisning. Du får også selv mulighed for at prøve de lækre pelse.
- Læs mere her...


Det´for børn er Vinter-tema i januar på Ørum Bibliotek lørdagene d. 24/1 og 31/1 kl. 11

24/01 2015 - Nyt fra djursland:
I januar er der Vinter-tema for de 3 til 10 årige på Ørum Bibliotek. Der er også en sjov tegnekonkurrence, der kører hele måneden, hvor man skal lave en tegning af et vinterlandskab og hænge den op på bibliotekets opslagstavle. Her er der præmier på højkant. Begge arrangementer er gratis, tilmelding er ikke nødvendig. Konkurrencen kører hele måneden. Biblioteket offentliggør vinderne sidst på måneden på dets vintervæg.
- Læs mere her...


Hundedag på Grenaa Bibliotek lørdag d. 24/1 kl. 10-12

24/01 2015 - Nyt fra djursland:
Har du hund ? - Overvejer du at få hund eller vil du lære mere om hvordan du omgås andre folks hunde, så er Grenaa Biblioteks hundedag noget for dig. Børn og forældre inviteres til hundedag, når biblioteket får besøg af dyrlæge Hanne Gjerløff og "Barn og Hund" instruktør Birgit Mohn. Birgit og Hanne vil blandt andet undervise børn og voksne i sikker omgang med hunde, hundesprog, hvordan man tager kontakt til en hund og meget mere. Undervejs i arrangementet kan børn stifte bekendtskab med Birgit og Hannes hunde, som er vant til omgang med børn.
- Læs mere her...


Børnekræmmermarked på Auning Bibliotek lørdag d. 24/1 kl. 10-12

24/01 2015 - Nyt fra djursland:
Så er det tid til at få ryddet op i de legesager, tøj osv. som du ikke bruger mere. Nu har du nemlig muligheden for at være kræmmer for en dag og tjene penge på de ting du vil af med. Det er gratis at deltage, du skal blot kontakte os enten personligt, pr. tlf. eller pr. mail, for at få en stand, hvor du kan sælge alle de gode ting, du ikke bruger mere. Der er plads til 20 stande, så skynd dig at tilmelde dig inden der er fyldt op. Dette er en oplagt chance for at gøre en god handel, og samtidig give børnene en oplevelse af at være kræmmer for en dag.
- Læs mere her...


Bogkup i Grenaa Biblioteks kælder fra fredag d. 23/1 kl. 9.00 til lørdag d. 7/2

23/01 2015 - Nyt fra djursland:
I denne periode får du igen chancen for at købe kasserede bøger. Bøgerne sælges som vanlig fra kælderen, så følg skiltene og den røde stribe på gulvet i kælderen, så finder du rummet med bøgerne. Priserne starter ved 5 kr. Da vi løbende fylder op, så kan det godt være du skal huske at besøge kælderen flere gange. Udsalget foregår i bibliotekets åbningstid.
- Læs mere her...


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
DjurslandS.net har gennem tiden ændret sig til djursnettene m.m.
240110 - Læs mere her

Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her