Tak til
  

Den sidste uges nyheder fra Djursland, Danmark og Verden

Cirkus Arena - Nordens Største Cirkus - åbner på Festpladsen ved Grenaa Kulturhus fredag d. 29/5 kl. 18.30

29/05 2015 - Nyt fra djursland:
Billetter sælges via www.billetnet.dk eller Billetnets Servicecenter på tlf nr. 70156565. Såfremt der er udsolgt hos Billetnet, henvises til Cirkus Arena på tlf. nr. 40300102.
- Læs mere her...


Se showet "Fra Adelsmænd til Landbytosser" i Koed Forsamlingshus fredag d. 29/5 kl. 18.30

29/05 2015 - Nyt fra djursland:
Det er Jan Monrad og Mik Schack der står for dette show - Det kan da kun blive godt med disse to geniale originaler. Mik og Jan har kendt hinanden siden deres pure ungdom. De boede i hver sin ende af gaden, og de oplevelser de har haft sammen, er ikke småting. Der er lagt op til en super sjov aften i Koed.
- Læs mere her...


Fernisering af Øssur Mohrs billeder i Pavillonen i Grenaa fredag d. 29/5 kl. 17

29/05 2015 - Nyt fra djursland:
Den færøske billedkunstner Øssur Mohr er kendt som maleren, der om og om igen maler Leirviksfjeld i dybe blå, grønne og skærende hvide farver set fra Fuglefjord, hvor han bor. Han bliver aldrig færdig, for hele tiden kommer nye lysglimt og fjeldets, fjordens og himlens farver og former forvandles i en uendelighed. I de tidligere år var motiverne huse og mennesker, men i de senere år har han opløst de gamle sammenhænge. Bygden er der stadig, men mere som et springbræt ind i et mere abstrakt univers.
- Læs mere her...


Forårskoncert med Mols-Helgenæs Kirkekor i Tved Kirke torsdag d. 28/5 kl. 19.30-20.30

28/05 2015 - Nyt fra djursland:
Kom og oplev Mols-Helgenæs kirkekor når de giver deres forårskoncert-2015 i Tved Kirke.
- Læs mere her...


Kom til Taste of Jam i Pavillonen i Grenaa torsdag d. 28/5 kl. 19

28/05 2015 - Nyt fra djursland:
Musiker møder musiker som spiller sammen Medbring guitar, bas, redekam eller hvad dit instrument er, så har Pavillonen baggearet klar med trommer, forstærkere med mere, til en forrygende aften. Der kan spilles i alle genrer, og man kan se frem til at høre musikere fra de forskellige bands spille sammen på kryds og tværs, og måske opstår nye bands efter denne aften. Glæd dig til at høre musikere og talenter give den gas på scenen.
- Læs mere her...


Motionsbanko for hele familien, med afsæt fra Auning Bibliotek torsdag d. 28/5 kl. 18-21

28/05 2015 - Nyt fra djursland:
I denne sæson vil der være motionsbanko 1 gang hver måned. Spring op af sofaen og tag familien med ud på en dejlig tur rundt i Auning. Man køber pladerne på biblioteket og får udleveret et kort over ruten, som er på ca. 3 km. Ruten er velegnet til barnevogne, kørestole og lignende.
- Læs mere her...


Teaterskolen Backstage præsenterer deres arbejde torsdag d. 28/5 kl. 18

28/05 2015 - Nyt fra djursland:
Stageholdet er Syddjurs Egnsteaters teaterskole for unge. Kom og se deres afslutningsforestilling udarbejdet gennem hele sæsonen.
- Læs mere her...


Vi Spiser Sammen på Restaurant Vigen & Cafe Sommerdrømme torsdag d. 28/5 kl. 12

28/05 2015 - Nyt fra djursland:
Dette er et tilbud til dig der vil opleve historisk vingesus ved et spise-sammen arrangement hvor alle kan deltage. I 1861 besøgte Kong Frederik VII og Grevinde Danner stedet ! - Annette og Tommy Sørensen overtog Restaurant Vigen 1. maj 1988 og kalder den i dag Vigen & Cafe Sommerdrømme. I 1800-tallet blev Adelgade 5 kaldt "Borgmestergården" og mangen en byfoged, (Borgmester) har gennem tiden boet her. Men også Kong Frederik VII og Grevinde Danner var i 1861 indkvarteret her.
- Læs mere her...


Babycafé med tandplejerne afholdes på Auning Bibliotek torsdag d. 28/5 kl. 10-12

28/05 2015 - Nyt fra djursland:
Den 4. torsdag i hver måned er der åben babycafé på Kulturperronen, Auning bibliotek. Babycafé er et gratis tilbud til alle forældre og deres små børn. Hver gang serveres der kaffe/the og en bolle. Tandplejerne fra tandlægerne i Auning kommer og fortæller, om alt det du skal være opmærksom på, når dit barn får de første tænder. Der er fri entré.
- Læs mere her...


Koncert i Mørke i Kirke onsdag d. 27/5 kl. 19.30-20.30

27/05 2015 - Nyt fra djursland:
I forbindelse med byfesten i Mørke, besøger det sprudlende Djurs Gospelkor Kirken og gir´ koncert. Koncerten er ganske gratis.
- Læs mere her...


Vi mødes ved Marie Magdalene Kirke og går mod Pindstrup Kirke, hvor vi mødes med Lime og Hvilsagers Menigheder, onsdag d. 27/5 kl. 18.30-21

27/05 2015 - Nyt fra djursland:
Efter andagt i kirken, vil Henning Degn fortælle lidt om kirken. Vi slutter af med en kop kaffe og kage. Efterfølgende er der hjemkørsel til de respektive sogne.
- Læs mere her...


Åben IT-hjælp på bibliotekerne i Syddjurs

27/05 2015 - Nyt fra djursland:
Bibliotekerne i Ebeltoft, Hornslet og Rønde tilbyder "Åben IT-hjælp". Her stiller bibliotekerne hver anden uge en af deres dygtige medarbejdere til rådighed for dig, der gerne vil have hjælp til brug af computer og internet. Det er gratis at deltage. Du kan bruge bibliotekets PC´ere eller medbringe din egen bærbare PC, tablet eller smartphone. Man tilbyder individuel assistance, hvor hjælpen tilpasses den enkelte. Få f.eks. hjælp til at blive fortrolig med bibliotekets mange tilbud på nettet, e-bøger, lydbøger, musik, tekstbehandling, sociale medier, NemID, Digital Postkasse, Skype, sociale medier osv.
- Læs mere her...


Digital Selvbetjening 112. - Få gratis hjælp til digital selvbetjening på bibliotekerne i Norddjurs

26/05 2015 - Nyt fra djursland:
Tag på biblioteket og få hjælp til digital selvbetjening, NemID, e-boks, borger.dk, ereolen.dk, filmstriben og opdateringer. Mød bare op med dit medie og nøglekortet, bibliotekarerne er der hver uge, undtagen i skolernes ferier. Eller book en medarbejder på bibliotekets telefon. Det er gratis at deltage. Se tider og steder hér.
- Læs mere her...


Kør med Ebeltoft Cykelguider til Hyllested Bjerge tirsdag d. 26/5 kl. 10 til ca. 13

26/05 2015 - Nyt fra djursland:
Stor Flagspætte kan nu høres i skoven. Spætterne markerer forårets komme med langvarige hakkekoncerter. På denne måde hidkalder hannerne spættehunnernes opmærksomhed. Kom med og lyt. Vi cykler gennem den idylliske by Dråby - og måske ad Gravlevstien til parkeringspladsen ved Hyllested Bjerge. Her stilles cyklerne og vi vandrer ca. 3 km. i bjergene. Hyllested Bjerge ligger i områder med særlige drikkevandsinteresser. Det kan derfor virke besynderligt at denne skønne plet lige netop ikke er en del af Nationalpark Mols Bjerge. Dagens guider er Jan & Ove.
- Læs mere her...


Fugletur til Stubbe Sø og Fugleværnsfondens reservat mandag d. 25/5 fra kl. 10 til ca. 13

25/05 2015 - Nyt fra djursland:
Vi går en tur ved Stubbe Sø og lytter til de mange sangfugle, bl.a. broget fluesnapper og hedelærke, som yngler i Fugleværnsfondens reservat. Undervejs bliver der også tid til at se på den naturpleje, som er blevet gennemført de seneste par år.
- Læs mere her...


I Pinsen kan du klippe en sjov klemmefisk og bliv bidt af havet på Kattegatcentret, til og med mandag d. 25/5 kl. 10-17

24/05 2015 - Nyt fra djursland:
Besøg Kattegatcentret i Pinsen d. 23-25/6, hvor der holdes åbent helt frem til kl. 17. Der er nye oplevelser og aktiviteter på programmet hver time, som helt sikkert vil gøre dig bidt af havet ! - Der klippeklistres hver af dagene kl. 11.15 hvor man kan laver sjove, fantasifulde fisk, som sættes på klemmer, så de rigtig kan hapse. Det er hyggeligt, kreativt og rigtig sjovt !
- Læs mere her...


Nationalparkdag 2015 ved Kalø Slotsruin søndag d. 24/5 kl. 10 til 16

24/05 2015 - Nyt fra djursland:
Under temaet Naturen Bevæger fejrer Nationalpark Mols Bjerge og samarbejdspartnere den europæiske nationalparkdag. Her er mulighed for at nyde en hel dag sammen med familie og venner - med masser af gratis tilbud som for eksempel indvielsen af en helt ny seværdighed i nationalparken. Nationalpark Mols Bjerge har nemlig valgt Nationalparkdagen til at præsentere den nye seværdighed Tjæregryden. En tjæregryde er på alle måder et levn fra et forsvundet erhverv.
- Læs mere her...


Deltag i BioBlitz med Molslaboratoriet søndag d. 24/5 kl. 7-23.59

24/05 2015 - Nyt fra djursland:
Det er Nationalparkdag i Mols Bjerge, og som sidste år holder Molslaboratoriet BioBlitz. BioBlitz er et lidt smart ord for et artskapløb, så denne dag handler det om at finde så mange arter af svampe, dyr, planter og alt mulig andet natur, som man overhovedet kan inden for et afgrænset tidsrum. Deltag i guidede ture på arealerne kl. 7.00 (fugle), kl. 11.00 (planter) og kl. 15.00 (sommerfugle). Der konkurreres mod de to andre nationalparker i Danmark, Thy og Vadehavet, for at se hvilken park, der kan banke artslisten højest op.
- Læs mere her...


Programoversigt for Djurslandskanalen fra 23/5 - 30/5

23/05 2015 - Nyt fra djursland:
Radio Djursland sender lørdag d. 30. maj kl. 17.00 et portræt af Valdemar Haumand som Fritz Jensen har i studiet.
- Læs mere her...


Thorbjørn Risager Blues Band giver koncert i Ministeriet i Ebeltoft lørdag d. 23/5 kl. 20.30

23/05 2015 - Nyt fra djursland:
Pinselørdag har der de sidste 20 år været blues i Ebeltoft ... og det kan intet stoppe !!! - Stemmepragt, personlig lyd og hårdt arbejde, samt et band, der holder sammen i tykt og tyndt. Succesen for Thorbjørn Risager Blues Band i udlandet og herhjemme er ikke kommet af sig selv. Bandet er igang med deres ottende udgivelse og deres stor turné.
- Læs mere her...


Jan Gintberg LIVE om Det Store Spørgsmål i Pavillonen i Grenaa lørdag d. 23/5 kl. 20

23/05 2015 - Nyt fra djursland:
Comedymesteren kommer tilbage til Pavillonen med det sprit nye show Det Store Spørgsmål. Jan Gintberg er en mester i at involvere publikum i sit show og give det et personligt præg i de byer hvor han kommer frem. Nu har du muligheden for at stille det helt store spørgsmål til Jan Gintberg og inspirere ham til hvad der skal ske på scenen i Pavillonen. Glæd dig til en helt unik aften.
- Læs mere her...


Slotskoncert UPcoming på Rosenholm Slot lørdag d. 23/5 kl. 14-15

23/05 2015 - Nyt fra djursland:
Riddersalen på Rosenholm Slot har gennem årene været scene for de mest fremtrædende etablerede kunstnere og musikere ved fester for samfundets elite. Rosenholm Slot lægger i 2015 bonede gulve til flere slags musikarrangementer: UPCOMING og PRO. Med Slotskoncerter UPCOMING skaber vi mulighed for et møde med de kunstnere der i stormfart er på vej opad og fremad mod en øget efterspørgsel og kendisskab i både nationale og globale sammenhænge i en meget nær fremtid. Mød musikere og sangere fra konservatorierne i Århus og Esbjerg. Kom og hør lyden af fremtiden. Bliv forårsglad i ørerne af Nielsen, Lange-Müller, Mozart m.fl. ved Anette Signe Pedersen, sopran; Kirstine Uth, klarinet; Jan Ole Christiansen, klaver.
- Læs mere her...


Workshop med glas på Glasmuseets værksted fredag d. 22/5 og lørdag d. 23/5 kl. 11, 12, 15 og 16

22/05 2015 - Nyt fra djursland:
I Pinsen kan du deltage i workshoppen "Mærk din Gade" med Maria Sparre-Petersen. På workshoppen skal du designe og dekorere en del af en fælles udsmykning i glas, som installeres og afsløres søndag kl. 14.00. Alle kan være med. Man skal tilmelde sig på tlf. 86341799 eller via e-mail til glasmuseet@glasmuseet.dk
- Læs mere her...


Steffen Rasmussen Cup 2015 foregår ved Ørum Aktivcenter fredag d. 22/5 fra kl. 13.30

22/05 2015 - Nyt fra djursland:
Med Ørum Bibliotek, Ørum Skole og AC Norddjurs som arrangører skal der for femte gang i træk spilles en omgang Steffen Rasmussen Cup. Der spilles to turneringsformer:
1) En for børn fra 0-4 årgang med 3 spillere på hvert hold.
2) En for børn fra 5-9 årgang med 2 spillere på hvert hold.
Arrangørerne bestræber sig på at lave jævnbyrdige puljer.
- Læs mere her...


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
DjurslandS.net har gennem tiden ændret sig til djursnettene m.m.
240110 - Læs mere her

Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her