I går blev der i et læserindlæg fra det såkaldte ”præsteinitiativ” givet igen på et tidligere læserbrev fra en jule-kirkegænger, hvori han kritiserede én af de pågældende præsters - efter hans opfattelse –sammenblanding af partipolitik og forkyndelse af evangeliet. I dag tager han så til genmæle over for den kvindelige præst:
Når sognepræst Bodil Hindsholm Hansen fra Udbyneder-Kastbjerg Pastorat og medstifter af "Præsteinitiativet" tager til genmæle over for mit indlæg om misforstået ytringsfrihed, er det formentlig ikke tilfældigt, selv om jeg tager udgangspunkt i en positiv juleprædiken forkyndt af sognepræst Astrid Klostergaard i min gamle landsbykirke i Sdr. Onsild.
Bodil Hindsholm er nemlig formand for Det Radikale Venstre i Mariagerkredsen og var oplandets spidskandidat til Ny Randers Kommune for samme parti i november.
Det er helt fint, at sognepræsten i sin fritid udøver den kendte radikale flygtninge- og udlændingepolitik, men det understreger blot essensen i mit indlæg om, at religion og politik er en farlig "cocktail" udøvet fra prædikestolen.
Hvordan ville samfundet reagere på, hvis der fra Folketingets talerstol blev udøvet forkyndelse af evangeliet. Det er vistnok kun Svend Auken (S), der ved sidste års nytårstale har benyttet sig af Jesu tale om næstekærlighed som løftestang i den politiske debat.
Det ser i øvrigt ud til, at "Præsteinitiativet" fuser ud med nytåret, idet præstekollegaen i Mariager-området Helle Myken til pressen udtaler - efter statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) nytårstale - at "der bliver kastet et andet lys - et menneskeligt lys - over debatten".
Så tilbage til præstestandens egentlige arbejde/kald i dens tjenestemands-ansættelse, nemlig forkyndelsen af kristendommen i de danske folkekirker.
Når du, Bodil Hindsholm Hansen (undskyld, at jeg kalder dig ved rette navn, selv om du blot kalder mig for "læseren"), i dit indlæg næsten helt og holdent genfortæller mit indlæg, så er det kun godt, men du mangler helt at forholde dig til det af debatredaktøren særligt fremhævede: "Jeg havde mere respekt for de 200 selvbestaltede politiske vurderingseksperter, hvis de gjorde mere - hele året - for at gøre det kristne budskab tillokkende for medlemmer af Folkekirken".
Det er meget let at læne sig tilbage og komme med kritik, men hvad med selv at komme med positive initiativer!
Din skjulte dagsorden kan derfor være at fremme din private politiske holdning, og det kan du jo frit gøre efter egen holdning under dække af "Præsteinitiativet", da du ikke skal vælges til dit præsteembede ved et politisk valg. Det er i dén forbindelse tankevækkende, at den siddende regering i februar sidste år blev genvalgt, så mon ikke nogle af dine kirkegængere i et demokratisk valg har stemt til dén side også i dit pastorat.”
Kilde: Skrevet af Arne Erikslev, Søren Møllers Gade 11, Randers, i Randers Amtsavis d. 5. januar
rex