Det kan tit være problematisk, og det er ikke nogen særlig god service overfor turisterne, er der er så skrækkeligt langt mellem selve byen og havnen. Det har Idégruppen (vi havde nær sagt: naturligvis) et bud på, men ligesom i tilfældet med den nye Baunhøj Mølle som kultursted føler gruppens medlemmer, at de har svært ved at blive hørt af den kommunale forvaltning. Derfor skriver de følgende:
”Det er med stor undren, vi lørdag d. 14. juni kan læse i Århus Stiftstidende, at byrådsmedlem Erik Hoberg mangler gode idéer til, hvordan man får sluset en del af de mennesker, der besøger Kattegatcentret, ind til Grenå By. Ligeledes kan det undre, at borgmester Gert Schou udtrykker, at der mangler penge til at udvikle idéer til, hvordan man etablerer bus- og kanalfartsforbindelse mellem Kattegatcenteret, havnen og Grenå By.
Idégruppen Grenaa har i år 2002 indsendt forslag med priser og øvrige data til handelscenteret vedr. et ”tog”, der kunne køre mellem Kattegatcenteret og Grenå By. Dette forslag blev ikke godt modtaget af handelscenteret, selv om det uden al tvivl kunne have fået mange mennesker til at tage turen ind til byen.
Dernæst har Idégruppen indsendt et forslag til Lars Holst Andersen (teknisk forvaltning), som går ud på at lade en ”Londonbus” køre mellem havnen og byen. Det vil have en dobbelteffekt. Dels vil mange mennesker tage fra Kattegatcenteret til byen, og givetvis vil mange mennesker også bruge den den modsatte vej, således at havneområdet også kan få glæde af de mennesker, der ellers ville have holdt sig til byen. Bussen ville blive sponsoreret af en giver i hele sommerperioden. Vedkommende ville oven i købet stille en større engelsk telefonboks til rådighed, som kunne fungere som ventesal og billetkontor for dem, der ønsker at bruge bussen. Forslaget blev ikke godkendt, men i stedet henlagt for at blive medtaget i turisthandlingsplanen for år 2004.
Her har man altså fået udleveret et nærmest grydeklart forslag, som kunne have været bragt til udførelse allerede i indeværende turistsæson, men det blev altså henlagt (suk). Derfor forekommer det mærkeligt for ikke at sige absurd, at man nu skal læse i Århus Stiftstidende, Grenå Kommune udtale, at der mangler idéer, og at der i øvrigt heller ikke er penge til at udvikle dem.
Hér må vi spørge kommunen, om man da ikke snakker sammen inden for rådhusets fire vægge. Hvorfor bliver et forslag, som netop kunne løse alle problemerne, henlagt til år 2004?
Er der slet ingen vilje og lyst til at arbejde lidt hurtigt, når der kommer et forslag, der dels ikke koster kommunen penge, og som dels allerede kunne have været sat i værk? Fra Idégruppens side mener vi ellers, at vi efterhånden har fået et fint samarbejde med Grenå Kommune, men vi findet det underligt og kritisabelt, at en idé som denne hér ikke har fået større opmærksomhed end at blive henvist til syltetøjskrukken. Idégruppen foreslår, at sagen bliver hentet frem igen og hastebehandlet, således at vi stadig kan nå at få gavn af den i indeværende sæson.
Hvis idéer, der for det første ikke koster kommunen ret meget, og som i det store og hele sponsoreres af andre, ikke kan slippe igennem det kommunale bureaukratis nåleøje, og vi samtidig skal læse i avisen, at der mangler idéer og penge til at udvikle dem med, gør man altså tingene sværere, end de i virkeligheden er.”
Skrevet på vegne af Idégruppen Grenaa af Jørgen Lund, Jens Ove Schmidt og Preben Mortensen i Grenå Bladet d. 24. juni
Kilde:
rex