En dame fra Randers giver i det følgende udtryk for utryghed over så forvirrede meldinger, hun synes, hun har fået af både presse og politikere i de første dage efter det første tilfælde af fugleinfluenza i Danmark. Og hun spørger til, om hun mon alene med sin utryghed:
”Så kom den endelig, den længe ventede fugleinfluenza. Så har medierne igen noget at gå op i, efter at krisen om Muhammed-tegningerne er stilnet lidt af.
Det er meget forskellige meldinger, vi borgere får omkring influenzaen. Indenrigsminister Lars Løkke siger, at der er forsvindende lille risiko for mennesker. Forbrugsminister Lars Barfoed siger, at vi skal tage det roligt, det
er fugleinfluenza. På verdensplan er 200 mennesker døde af sygdommen på ni år!
I Radioavisen hører vi så, at i værste tilfælde vil en fjerdedel af landets befolkning blive syge, og der stilles spørgsmålstegn ved, om vi i dén situation i det hele taget vil have el og vand.
Onsdag, hvor den døde fugl er fundet, er TV-avisen udvidet, så eksperter kan give deres bud på, hvad den
farlige fugleinfluenza kan betyde for mennesker. Jeg forstår slet ikke, hvorfor ordet farlig skal bruges, hvis vi bare skal slappe af. Er det, for at vi skal blive ekstra bange?
Jeg er bare nervøs for mine børn og børnebørn. Jeg sætter pris på, at der etableres et beredskab, at der er medicin, og at der gøres opmærksom på, hvordan vi skal agere, hvis vi finder en død fugl. Men jeg kan ikke finde ud af, om jeg skal være bange på grund af den megen medieomtale, eller om jeg bare
skal slappe af og tage det helt roligt. Måske er der andre, der har det som jeg?”
Skrevet af Gunhild Heibøll fra Randers i Randers Amtsavis d. 17. marts
Kilde:
rex