Det tager tid at have børn, men udsigten til at skulle bruge minimum 2 timer dagligt på at bringe og hente vores tre børn fra 2 forskellige børnehaver og en dagplejer fik os til at sige nej tak til Nr. Djurs Kommunes pasningstilbud.
Der er flere forældre, der har skrevet om deres pasningstilbud, og vi vil gerne bidrage til følgetonen.
Kommunens tilbud til os lød på dette: Vores ældste pige på 5 år fik plads i Fjellerup Børnehave, vores søn på 3 år fik plads i børnehaven i Gjerrild, mens vores mindste pige på 1 år fik plads i dagpleje i Gjerrild. Kommunen havde deres på det tørre mht. pasningsgaranti, men også garanteret os en besværlig dag. En rundtur først til Fjellerup Børnehave for at aflevere vores ældste, give beskeder, forholde sig til pædagoger, til daglige vaner og rutiner, for derefter at fortsætte turen til børnehaven Gjerrild, hvor møllen skulle gentages dog med nye pædagoger og nye rutiner, for til sidst at køre videre til en dagplejer der også stiller krav om en forældre der engagerer sig i stedet og vores yngstes hverdag. Det ville også have været en hyggelig køretur, hvis ikke lige det var fordi vi skulle tilbage til Fjellerup, for at klare en dags arbejde før hele rundturen skulle gentages.
Bare tanken gav os sved på panden, vi blev nødt til at tage skeen i egen hånd, så vi har sammen med et par andre familier ansat en privat børnepasser for det næste halve år; hvad vi gør derefter er uvist. Kommunen er helt til grin, når vi fortæller vores historie til mennesker fra andre dele af landet. Vi vil gerne spørge børne- og kulturforvaltningen og de ansvarlige politikere, om dette er hvad man kan forvente af pasningstilbud i Nr. Djurs Kommune? Bør man ikke tage hensyn til geografiske forhold, når børnehavepladser fordeles? Skal vi mon håbe på hjælp fra Nr. Djurs Kommunes politikere eller sætte vores lid til, at der sker væsentlige ændringer med etablering af den nye kommune?
Bente & Leif Kruse
Søndermarken 13,
Fjellerup
Kilde: Grenaa Bladet
sof