Nedenstående er skrevet af en mand fra Hornslet, der benytter den igangværende debat om kommunestrukturer til at gøre opmærksom på et problem med store lønforskelle mellem tjenestemænd fra kommune til kommune:
”I forbindelse med offentliggørelse af Strukturkommissionens rapport er der et stort problem, som vi ikke hørte noget om, men som har indflydelse på rigtigt mange danskeres hverdag, nemlig aflønning af de offentligt ansatte.
Forholdet er nemlig, at jeg i Funktionærernes og Tjenestemændenes lønkort over Staten, Kommuner, Amter og HS for 1. april 2003 kan se eksempelvis, at en person på skalatrin 25 på laveste sted-tillægssats får 234.301 kr. i årsløn, medens en person med nøjagtigt samme arbejde får 249.301 kr. i årsløn på højeste sted-tillægssats. Eller 15.000 kr. mere for nøjagtigt den samme funktion/arbejde. De højeste stedtillægssatser er typisk gældende i de store byer og Københavns-området, hvorfor befolkningen i landkommunerne først er med til at betale en højere løn til de offentligt ansatte i stat og store bykommuner og dermed med til at betale for, at de store bykommuner får et større beskatningsgrundlag.
Denne form for tilskud til de store kommuner og økonomisk skævvridning af landet bør ophøre samtidig med, at en ny kommunalreform træder i kraft.
En narkosesygeplejerskes arbejde på Skive Sygehus er vel ligeså værdi- og ansvarsfuldt som en narkosesygeplejerskes arbejde på Rigshospitalet, hvorfor lønnen burde være den samme.”
Skrevet af Frands Jensen fra Hornslet i Randers Amtsavis torsdag d. 15. januar
Kilde:
rex