I disse dage har der i den offentlige debat været det ene eksempel efter det andet på udlandsdanskere, der kommer i klemme i regeringens stramme lovgivning på området. Selv integrationsministeren har måttet indrømme, at for mange kommer i klemme, men problemet er, at en lempelse tilsynelandende ikke kan gennemføres, uden at bryde de internationale regler, også Danmark har skrevet under på. Hertil har en lokal folketingskandidat for Dansk Folkeparti følgende kommentar:
””Dansk-australsk ægtepar risikerer at komme i klemme i udlændingeloven” (Randers Amtsavis d. 2. juni).
Karina Ikin fra Randers bor sammen med sin australske mand Paul Ikin og børnene Celine og Alexander i Australien. De risikerer nu ikke at kunne vende tilbage til Danmark på grund af den nye udlændingelov.
Det er selvfølgelig ærgerligt, at en fantastisk god lov skaber et sådant problem. Loven har for mig to formål: at sætte en stopper for tvangsægteskaber og at stoppe de muslimske familiesammenføringer i Danmark.
Kravet om, at man skal høre mere til Danmark end det land, man kommer fra, for at opnå opholdstilladelse, er grundlæggende udmærket.
Især når man tænker på, at det nu er højsæson for indvandrerpigers ægteskabsrejser til deres oprindelseslande.
Problemet er menneskerettighederne, som gør, at man ikke kan diskriminere med hensyn til race, køn, sprog eller religion.
Hvilket gør, at man ikke kan kræve en kulturel tilknytning, da det vil være diskrimination af religion. Et krav om kulturel tilknytning vil klare det dansk-australske ægtepars problemer.
Tre sager om regeringens skærpede krav til familiesammenføring skal afgøres i Østre Landsret til september. Udlændingene fra Elfenbenskysten, Nigeria og Tyrkiet mener, at de har en særlig tilknytning til Danmark, fordi de har boet her nogle år.
De vil via Menneskerettighedernes artikel 8 forsøge at omgå loven om en særlig tilknytning til Danmark.
Jeg mener ikke, at muslimer fra Elfenbenskysten, Nigeria eller Tyrkiet har en tilknytning til Danmark.
Hvis der er internationale konventioner, der mener noget andet, skal Danmark fratræde dem - øjeblikkeligt, ellers taber vi værdikampen.”
Skrevet af folketingskandidat for Dansk Folkeparti, Niels-Christian Herholdt Braad fra Randers, i Randers Amtsavis fredag d. 4. juli
Kilde: Randers Amtsavis
Rex