Syddjursportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Forsvar for regionens mest moderne sengeafdeling



Så er det aktuelt igen, at borgerne på Djursland må rykke sammen omkring deres sygehus. Når Region og Sundhedsstyrelse optimerer, så er det udkantsområderne der må betale. Det kommer nu til at gå ud over Regionshospitalets sengeafdeling. Den er lige blevet renoveret for 16 mio. kr., men skal flyttes til Randers, hvor der skal bygges for 35 mio. kr. for at der kan spares 3,5 mio. marginal kr. på driften. Derudover skal der behandlingsoptimeres så der kan spare 5% på medicinske indlæggelser. Det kan jo i almindelige menneskers ører lyde vældig fornuftigt, effektivt og fremtidsorienteret, ambulant og lige i tråd med tidens fremherskende tendens. Så er det jo lige det problem at de patienter, der ligger i sengene på Regionshospitalet Grenaa, passer dårligt ind i den strategi. Her var jo netop begrundelsen for i sin tid, da Grenaa Centralsygehus blev nedlagt, at beholde disse kirurgiske-, og medicinske senge. Patienterne her har ikke brug for højt uddannede specialister og store organisationer. De har brug for pleje, rehabilitering, videreudredning, færdigbehandling og støtte for at komme på et så højt funktionsniveau som muligt før de sendes hjem. Især den seneste udvikling, hvor hospitalet har fået tilknyttet en koordinerende overlæge, har øget disse aktiviteter væsentligt. Som en følge af den koordinerende lægefunktion er der indført åbne indlæggelser for kritisk syge på sengeafdelingen. I dag består sengeafdelingen af 10 medicinske og 10 kirurgiske senge og hører organisatorisk og budgetmæssigt under ortopædkirurgisk afdeling.
For nu at tage tråden op med det, der er trendy, så fungerer afdelingen i dag også som uddannelsessted for sygepleje studerende, social- og sundhedsassistent elever samt service assistent elever. Disse praktikpladser vil forsvinde sammen med sengeafdelingen.
Til sengeafdelingen og skadeklinikken er der knyttet en læge, der skal forestå tilsyn og behandling. Hvis sengeafdelingen forsvinder reduceres lægens funktion væsentligt. Her er det så kun skadeklinikken til at bære lægefunktionen. Læger er ifølge regionen en kritisk ressource, der ikke skal anvendes på steder hvor udnyttelsen er ringe. Dette bare for at understrege at disse to funktioner hænger uløseligt sammen.
Huset indeholder herudover en lang række tilbud indenfor ambulante undersøgelser og behandlinger. Det drejer sig om kirurgiske, gynækologiske og medicinske specialer. Dagkirurgi, laboratorium, blodbank, røntgenafdeling, sundhedsskoler, diætist, ergo- og fysioterapi, jordmoderkonsultation, bandagist og lokalpsykiatrisk konsultation. På sigt er alle disse velfungerende funktioner også i spil. Besparelser er jo kærkomne især, hvis de kan holdes i udkantsområdet!
Vi vil gerne opfordre alle borgere til at støtte op om bestræbelserne for at fastholde en sengeafdeling på Regionshospitalet Grenaa. Støtteforeningen vil så snart, der foreligger en revideret sygehusplan indkalde til borgermøde så alle kan få lejlighed til at orientere sig og give sin mening til kende.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen for
Støtteforeningen
for Regions-
hospitalet Grenaa

Kilde: Grenaa Bladet

sof


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam