Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: S og folkeskolen i den nye kommune

Én af de socialdemokratiske byrådskandidater giver hér sit besyv til den debat om folkeskolen i Norddjurs Kommune, der kører i øjeblikket:

Socialdemokraterne vil, at folkeskolen gives gode vilkår, at folkeskolen er for alle, at folkeskolerne sikres en rimelig økonomi, at vores folkeskole skal være blandt de bedste.
Der har været udmeldinger fra de politiske partier og fra Hans Rechendorff fra Østdjurs Lærerkreds. Som jeg læser debatindlæggene, vil vi alle folkeskolen det bedste, så langt er vi enige.
Vi har i Grenå Kommune besluttet, at alle vores institutioner er kontraktstyrede – herunder også folkeskolerne – d.v.s. at institutioner har både økonomisk og pædagogisk frihed inden for fast aftalte økonomiske rammer.
Jeg mener, at det er godt, at der kan træffes mange beslutninger decentralt – det giver frihed til skolebestyrelserne at kunne prioritere deres arbejde og indsatsområder ud fra det aftalte og med dén frihed, som der er til rådighed i kontrakten med kommunen.
Denne frihed og kompetence er medvirkende til at udvikle folkeskolen og give skolebestyrelserne en reel beslutningskompetence og mulighed for at kunne agere som bestyrelse.
At forældre og børn kan shoppe rundt blandt skolerne, ja der er frit skolevalg efter ændring af folkeskoleloven pr 1.8.2005. Så dét kan vi ikke gøre så meget ved udover at fastlægge nogle fornuftige retningslinier for valg af folkeskole – et arbejde, som vi er i gang med, et arbejde, som koordineres med de øvrige kommuner i den kommende Norddjurs Kommune, så vi allerede hér prøver at tilpasse os hinanden.
Jeg mener, at det kun er de overordnede linier for driften af folkeskolen herunder også den økonomiske ramme, der skal fastlægges centralt af forvaltningen efter beslutning i det politiske udvalg og byrådet.
Vedr. Lars Østergaards indlæg om ”ballademagere”, så skal der selvfølgelig tages hånd om dette. I Grenå Kommune er der p.t. ved at blive uddannet personale, som skal indgå i institutionernes AKT-korps (adfærd, kontakt og trivsel). Det er de personer, der sammen med lærerne og forældrene skal finde en løsning. Jeg er enig med Lars Østergaard i, at ansvaret for børn og unges opvækst og opførsel først og fremmest er forældrenes – en opgave, der understøttes og suppleres af de ansatte og de frivillige i foreningslivet.
Men jeg vil ikke være med til at udskille så mange elever, som vi tidligere har gjort i Grenå Kommune. Blandt andet derfor har vi (børne- og ungdomsudvalget og byrådet) sat ”Projekt Rummelighed” i gang.
Hvem der evt. skal udskilles bliver afgjort i visitationsudvalget og ikke af den enkelte lærer – dette er en beskyttelse af begge parter.
Jeg vil gerne en tidligere indsats over for elever med vanskeligheder – her skal vi have en noget hurtigere forretningsgang, så det også bliver en hurtig indsats.
Jeg glæder mig til, at vi (forhåbentlig sammen) kan finde økonomi og løsninger til at give eleverne flere undervisningstimer og bedre undervisningsmaterialer m.v.

Kilde: Skrevet af S-kandidat Valdemar Haumand fra Grenå i Randers Amtsavis d. 8. september

rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam