Lars Møller og Gert Schou har travlt ved håndvasken i forbindelse med byrådets fejlagtige beslutninger omkring slagterigrunden.
Gert Schou skriver, at jeg tager fejl, idet Grenaa Kommune ikke ejede slagterigrunden. Men ændrer det ved, at det er kommunen, der skal opstille visioner og rammer for udviklingen af et så centralt byområde.
I stedet valgte Grenaa Kommune at lade Lidl SELV udarbejde lokalplanen. Det er jo også at bede ulven om at vogte får. Og nu kan vi i stedet købe alle de døde får på dåse i Lidl. Vi kan have nok så forskellige opfattelser af arkitektur, men jeg undres voldsomt over, at det kan lykkes at komme igennem med en lokalplan, hvor fremtidige udviklingsmuligheder ved Dampvæveriet ikke gives plads. At der overhovedet ikke er stillet krav til etablering af en randbebyggelse, haveanlægget handler udelukkende om flest mulige parkeringspladser og beplantning er helt fraværende. Belysningen ville passe bedre på havnen, men vi har fået en markant merkantil skiltning. Men sådan kan det jo kun blive, når det det eneste parameter er profit!
Gert Schou beklager, at det ikke har været muligt at »koordinere planlægningen«. Nu ved jeg ikke, hvor lang tid byrådet skal bruge for at få ting koordineret, men mig bekendt har slagterigrunden kun været anvendt af rotter og mus de sidste 20 år, og meddelelsen om Dampvæveriets lukning kom FØR Lidl’s henvendelse. Faktisk var der disponeret en Føtex-butik en del år tidligere af en helt anden kaliber.
Gert Schou skriver, at jeg »opstiller skrappe krav og restriktioner til investorer«, som ingen andre købstæder stiller. Jeg er lodret uenig. Som det er bemærket af Lars Møller, er jeg ansat i et arkitektfirma, og har derved masser af eksempler på, at byer over det ganske land byudvikler med øje for kvalitet og bæredygtighed for at trække attraktive investorer til.
Det handler ikke om at stille skrappe krav op, men om at præsentere attraktive udviklingsmuligheder i samspil med det specifikke nærområde og for byen som helhed. De fleste virksomheder i dag agerer ikke som datidens industrikoncerner. De ønsker at profilere sig, bl.a. ved at placere sig i attraktive bymiljøer og gennem arkitektur med signalværdi.
Lars Møller roser sig selv for, at byrådet »har handlet politisk og administrativt, når det kræves af os«. Tak for det Lars. Vi da fået en ny butik, som vi har 10 af i forvejen og som måske bidrager til, at der opstår 10-12 nye arbejdspladser og sandsynligvis nedlægger 10 andre, når de andre discountbutikker dør i konkurrencen med Lidl. Jeg synes, byrådet på næste møde skal ære Lars og navngive den gamle slagterigrund »Lars Møllers Runddel«.
Hele sagen udstiller klart forskellen mellem Det Radikale Venstre og Socialdemokratiet. S er parat til at sælge ud af alle principper, bare man får vækst, selv om væksten ikke er til at få øje på; men til gengæld trækker store veksler på de fremtidige udviklingsmuligheder.
Det Radikale Venstre er ambitiøs, men tålmodig og vil arbejde for den langsigtede plan, hvor udvikling med omtanke for HELE byens interesser skal varetages.
Med venlig hilsen
Jørn Juul Sørensen
Byrådskandidat for
Det Radikale V. i
Norddjurs Kommune
Kilde: grenå bladet
charlotte