Syddjursportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

»Købte« værtshus og biler for 10 millioner kroner:

Fra verdensmand til varetægtsfængslet!


En 26-årig mand af nordjysk oprindelse blev varetægtsfængslet frem til den 17. august ved retten i Grenaa onsdag i sidste uge. Sigtelserne lød på tyveri, bedrageri og dokumentfalsk for et beløb på omkring
10 millioner kroner.
Af det tre timer lange grundlovsforhør fremgik det blandt andet, at han havde indgået en handelsaftale om køb af Det Gyldne Krus i Lillegade i Grenaa for 6,3 mio. kroner og to Porsche-biler hos SMC Biler i Århus til lidt over 4 mio. kroner.
Der dukkede imidlertid ikke nogen penge op til sælgerne og tirsdag eftermiddag i sidste uge blev den 26-årige anholdt på Café Ketchup i København.
I Grenaa havde han efterladt sig en hotelregning på Hotel Kysten på 28.000 kroner og to dybt chokerede værthusholdere i skikkelse af Henning og Conny Stoffer, der troede de havde solgt deres værtshus til en verdensmand, men i stedet måtte konstatere, at der angiveligt er tale om en dybt kriminel svindler med adskillige domme på samvittigheden. Anklageren Morten Rasmussen remsede henved 8-9 forskellige domme op, der omhandlede forhold som bedrageri, dokumentfalsk, tyveri, vold og trusler mod vidner.
Den første dom modtog han i 1995 - den seneste dom er fra marts i år og lyder på 60 dages fængsel, som han endnu mangler at afsone. Den hårdeste dom i hans »karriere« indtil videre er en dom på 1 år og 3 måneders fængsel.

Hævdede at han
kunne betale alt
Den 26-årige hævdede imidlertid hårdnakket ved grundlovsforhøret, at han var god for pengene, og såfremt politiet havde lavet en ordentlig efterforskning, inden de skred til anholdelse, så ville man også ha’ opdaget, at han var i stand til at indfri alle de købsaftaler og betale alle de regninger han havde indgået i forbindelse med sit ophold i Grenaa, der strækker sig fra starten af juli måned, hvor han indlogerede sig på Hotel Kysten ved Grenaa Strand, til mandag i sidste uge, hvor han smuttede til København.
Måske fordi jorden begyndte at brænde under ham. Sælgerne var for længst begyndt at undre sig over, at de lovede millioner ikke dukkede op på deres respektive konti som aftalt. I retten forklarede den 26-årige, at elektroniske pengeoverførsler fra udlandet godt kan tage lidt ekstra tid.
Men at de var i sat i værk, og alt var i sin skønneste orden. Man skulle blot ringe til hans bankforbindelser i Schweiz og Spanien for at få det bekræftet...
Desuden var hele transaktionen blevet forstyrret og forsinket af, at hans advokat i Grenaa pludselig var rejst på ferie midt i det hele, forklarede han i retten.

Grenaa-opholdet
På hotellet i Grenaa præsenterede han sig angiveligt som særdeles velhavende udenlands-dansker med adresser i både Spanien og i Monaco.
Og de store armbevægelser fortsatte ude i Grenaa’s by- og natteliv, hvor han underholdt alle interesserede med, at han var god for adskillige millioner kroner, som var tjent på restaurationsdrift, køb og salg af ejendomme og handel med værdipapirer igennem ejendoms- og investerings-selskabet Alcudia Inc. A/S, der skulle være hjemmehørende på Mallorca.
Han kunne fortælle, at han blandt andet ejede Boltens Gård i København. Ved grundlovsforhøret fastholdt han dette ejerskab - plus et medejerskab af flere kendte spisesteder og diskoteker i København.
Ikke desto mindre valgte dommeren Carin Holm at varetægtsfængsle den unge nordjyde, så politiet kan få styr på hans økonomiske forhold - og tvivlsomme gøren og laden rundt omkring - i det videre efterforskningsarbejde. Man vil således også kunne nå at finde ud af, om der er andre, der eventuelt har penge ude og svømme i forhold til den hurtigtsnakkende unge »verdensmand«.

Blakket fortid
Grundlaget for varetægtsfængslingen hvilede meget tungt på den 26-åriges ret så blakkede fortid. Dommeren mente således, at der var en udtalt risiko for, at den 26-årige på fri fod ville fortsætte med at begå lovovertrædelse á la dem han var sigtet for.
De mange ubetalte regninger pegede i retning af en ung mand, der gerne vil føre en meget ekstravagant livsstil, men uden at have pengene til det. Derfor svindelnumrene med fax’er med kontoudtog med svimlende beløb og bank-skrivelser, der bekræfter pengeoverførsler med videre.
Alle dokumenter var falske, skønnede anklageren, der kunne påvise flere småfejl og mangler på disse fax-dokumenter, som den 26-årige har brugt til at overbevise folk om, at han var en velhavende person, som man roligt kunne give kredit.
Samme metode blev brugt til at overbevise Henning og Conny Stoffer om, at han var i stand til at købe Det Gyldne Krus.
Aftalen indebar endvidere, at firmaet skulle omdannes til et A/S med Conny Stoffer som driftsleder og adm. direktør. I retten forklarede den 26-årige, at han havde udset sig Det Gyldne Krus i Grenaa fordi der var tale om en god investering, idet handelen inkluderede 6 lejemål, som ville kunne bidrage til en solid økonomisk drift af stedet som helhed - med deraf følgende afkast til den 26-årige.
Desuden skulle stedet renoveres og moderniseres for et større millionbeløb, og i så henseende blev en indretningsarkitekt fra Ålborg dirigeret til Grenaa mandag i sidste uge.

Stolede på ham
Conny og Henning Stoffer stolede på, at den veltalende unge mands bankudskrifter var i orden, og advokater for både køber og sælger blev involveret i sagen. Overtagelsen skulle ske pr. den 1. august, og pengene skulle falde den 15. juli. Der dukkede bare aldrig nogle penge op.
I mellemtiden førte den 26-årige sig frem som den nye ejer af stedet, og inviterede således et helt fugleskydningselskab - inklusive medlemmernes familie - på gratis bespisning på Det Gyldne Krus. Han nåede også at købe et nyt spiritusanlæg til 70.000 kroner og Henning Stoffer skønner ved siden af det, at der er taget en 40.000-45.000 kroner af kassen i den periode, hvor den »nye ejer« af Kruset hjalp til i baren og restauranten.
– Alt i alt står han os nok i en 150.000 kroner samlet set. Ihvertfald hvis vi ikke kan komme ud af handelen med spiritusanlægget, fortalte Henning Stoffer inden grundlovsforhøret gik i gang. Den grenaaensiske værtshusholder spillede selv en aktiv rolle i anholdelsen af den 26-årige på Café Ketchup i København.
– Da det gik op for os, hvad vi stod overfor, satte vi naturligvis himmel og jord i bevægelse for at få ham pågrebet.
Både jeg og min kone er dybt rystede over det, der er sket, og vi kan kun håbe og bede til, at det ikke er noget der går ud over vores gode navn og rygte. Vi må bare igennem det her på bedst mulige måde, sagde Henning Stoffer, der således alligevel ikke har fået solgt det kendte Grenaa-værtshus, som han nu har ejet og drevet igennem 28 år.

4 forskellige navne
Det navn, som den 26-årige opgav til Henning og Conny og alle andre her i Grenaa, er ikke det samme, som hans oprindelige navn - og han har desuden fået en dom i et helt tredje navn.
Et fjerde navn kunne anklageren også trylle frem fra sine mange papirer. Blot nævnt for en god ordens skyld. Den 26-årige erkendte desuden at have en co-adresse hos noget familie i Dronninglund i Nordjylland.
Her havde han dog ikke opholdt sig siden december sidste år. Noget et fængselsophold blandt andet har forhindret. To tilfælde af tyveri mod bekendte på Frederiksberg - herunder uberettiget brug af et Dankort - indgik også i sagen ved retten i Grenaa, men de blev ikke decideret behandlet, idet disse to sager kommer til at køre ved en københavnsk domstol.
Den sigtede kærede kendelsen om varetægtsfængsling i fire uger til Landsretten, som imidlertid stadfæstede kendelsen. Den 26-årige sidder lige nu og drømmer om sine »spanske besiddelser« i Randers Arrest.


Anklageren fik fuldt medhold
Anklageren Morten Rasmussen fra Grenaa Politi fik af Landsretten fuldt medhold i sin begæring om varetægtsfængsling af den bedrageri-sigtede 26-årige nordjyde/»udenlandsdansker«. Morten Rasmussen mente at kunne finde hele tre punkter, som hver især burde få dommeren til at skride til varetægtsfængsling af den sigtede. Dommeren Carin Holm godtog dog kun den ene - den der omhandler frygten for, at den sigtede på fri fod vil begå kriminalitet á la det han i forvejen er dømt for.
Morten Rasmussen fik således ikke medhold omkring de to andre grundlags-punkter for varetægtsfængsling. Dels det, at den sigtede måske vil unddrage sig forfølgelse på fri fod. På godt dansk: Stikke af!
Det mente Morten Rasmussen, at han at kunne finde belæg for i den omstændighed, at den sigtede selv har oplyst, at han har bopæl i udlandet - og ikke i Danmark. Her gav Landsretten således - i modsætning til Byretten i Grenaa - anklagemyndigheden medhold i også at varetægstfængsle den 26-årige på dette grundlag.
Ligeså med det tredje punkt, der handlede om frygten for, at den 26-årige på fri fod vil forstyrre efterforskningen. Eventuelt ved at påvirke vidner. Han er tidligere blevet dømt for trusler mod vidner i andre sager mod ham. Også på dette punkt fik Grenaa Politi medhold af Landsretten.
Så altså fuldt medhold til anklagemyndigheden på alle tre punkter i varetægtsfængslingen af den unge mand.
Sagen har i øvrigt påkaldt sig landsdækkende opmærksomhed, eftersom den har huseret i såvel dagblade som i fjernsynet.

Kilde: //

Grenaa Bladet


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam