Syddjursportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Djurslandsridt i Nørre Djurs Rideklub

Nørre Djurs Rideklub (NDRK) arrangerer lørdag den 12. august Djurslandsridtet - distanceridning. Der er ca. 65 anmeldte i seks klasser med distancer fra 15 km til 82 km. Det er femte gang på seks år, at NDRK arrangerer distanceridt, der har deltagelse fra hele landet.


Klubben skulle i år have været vært ved Jysk Mesterskab i distanceridning, men klassen er blevet aflyst, idet kun en kvalificeret rytter har tilmeldt sig. Til gengæld er der god tilslutning til den nye korte klasse på 15 km - og så er der som noget nyt i år præmier til bedste rytter over 60 år i hver klasse. Distanceridning er nemlig ikke bare for den yngre generation.
Djurslandsridtets mange aktiviteter omkring heste og ryttere foregår alle på springbanen i Veggerslev, og publikum er velkommen til at komme og kigge med, der sker noget fra tidligt om morgenen til allersidst på eftermiddagen. Her er start- og målkontrol, dyrlægekontrol, overnatning og opstaldning
Den længste rute runder Bønnerup Strand ved Treåen og er på 39 km. Ruterne følger i øvrigt skov- og markveje i området, ofte steder hvor man ikke må ride til dagligt, og vil være mærket op med pinde med farvekoder i toppen.
Distanceridning kan sammenlignes med menneskets marathon, idet man afprøver hestens og rytterens udholdenhed på en markeret rute gennem terrænet. Distanceridning er opdelt i klasser, her anvender man bare ridtets længde og hastighed til opdelingen. I de kortere klasser kan man blive diskvalificeret for at ride for hurtigt, mens man altid har en minimumshastighed at overholde.
Alle ryttere kan starte distance, blot skal man som minimum fylde 10 år i det år, hvor man vil starte, og ride sammen med en voksen. Enhver hest eller pony kan starte distance, hvis den ellers er i normal foderstand og kondition og naturligvis er sund og rask. Der skelnes ikke mellem hest og pony og heller ikke mellem voksne og børn, alle konkurrerer med alle.
For at hesten ikke skal lide overlast under konkurrencen, bliver den undersøgt af en dyrlæge før og efter ridtet. Rider man over 40 km, er der en eller flere dyrlægeundersøgelser undervejs, og i forbindelse hermed en tvungen pause. Dyrlægen checker hjerte, lunger, mave, hove, ben, ryg og bevægelse, og hvis dyrlægen vurderer, at hestens tilstand er for dårlig til at den kan fortsætte, diskvalificeres ekvipagen.

Kilde: Grenaa Bladet

sof


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam