Tak til
 


  
05/05 2023

Ved Mogens Caspersens død og bisættelse

Kirken i Glesborg var fyldt med familie, kolleger og venner, da Mogens Caspersen blev bisat. Kirkerummet rummede smukke salmer af Ingemann, og præsten talte flot og vedkommende om Mogens, der fik så alt for kort en tid efter sin pension fra Norddjurs Kommune.


Mogens Caspersen.
Mogens, der kun blev 67 år, kunne se tilbage på godt 50 års arbejde i kommunalforvaltning, når de fire år i Nanortalik i Grønland tælles med.

I alle årene i Danmark var det i det geografiske område, som Norddjurs Kommune i dag dækker.

En kommunal medarbejder og siden chef, der altid stod sig godt med kollegerne, passede sit arbejde til fuldkommenhed og ville løse problemer, uanset om de var store eller små. Tæt på hverdagen blandt borgerne og i et praktisk lune hver eneste dag. Var regneteknikken og regnearkene i den digitale verden ikke tilstrækkelig de senere år, så kom blyant og lommeregner frem, og et budget kunne pludselig forstås.

Mogens var ikke født med en sølvske i hånden, og man mærkede i alle årene, at han delte liv og værdier med de borgere, han betjente.

Mogens gjorde heller ikke meget ud af sin store personlige indsats.

Gaven, når arbejdet var gjort, fordrede i Mogens´ liv ikke store taler og berømmelse. Resultaterne var sejren og personen beskeden om egen indsats.

Som kommunaldirektør i Nørre Djurs Kommune, nåede Mogens den formelle top i sin karriere og navigerede solidt og trygt kommunalpolitikerne gennem en til tider vanskelig økonomisk situation. Politisk loyal, men ikke uden retning og vedholdenhed i sin indsats, var han med til at få Nørre Djurs ind i kommune sammenlægningen. Mogens toppede reelt først, da han i Norddjurs Kommune blev en uvurderlig sekretariatschef i Teknik og Miljø, der altid skulle løse de sværeste sager.

Mogens blev ramt af kræft for et par år siden. Han passede sit arbejde og sine behandlinger med fortsat optimisme og livstro. Han glædede sig til at være mere sammen med sin familie, da arbejdet var endelig slut; men desværre skulle Mogens´ liv også her tage sin slutning. Kræften vandt, og vi tabte alle Mogens. Ikke mindst Mogens´ familie står nu med et tab af et samlingspunkt i familien, som havde fortjent at være så mange flere år.

Norddjurs Kommune ærer med disse ord Mogens Caspersen.

Jan Petersen, Borgmester.
Jesper Kaas Schmidt, Kommunaldirektør.

Kilde: Norddjurs Kommune.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam