Syddjursportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Agua-jogging - en ny motionsform i Grenaa

En ny og spændende motionsform kan nu snart dyrkes i Grenaa. Det er FC Grenaa, der har taget en ny fitness-trend på programmet - aqua-jogging - og forsøget starter mandag 4. august om aftenen i svømmehallen ved Søndre Skole.


Den nye motionsform, aqua-jogging, er løbebevægelser i vand. Fra mandag 4. august er det muligt at deltage i denne nye sport i Grenaa, som bl.a. overvægtige kan have glæde af.
Efter at have afprøvet interessen for aqua-jogging fem aftener slutter forsøget mandag 1. september. Herefter tager FC Grenaa stilling til, om der er basis for at starte et nyt hold i den nye svømmehal, der er ved at blive opført ved Grenaa Idrætscenter, og som skulle stå klar til efteråret.
Aqua-jogging er løb på dybt vand - det vil sige løbebevægelser i vand. Typisk løber man med et korkbælte for at holde sig oppe, men man kan gøre det ekstra hårdt for sig selv, hvis man vil have lidt mere ud af det.
Teknikken er stort set den samme som under almindelig løb, men bevægelserne er langsommere på grund af modstanden i vandet.

Supplerende træning

Den træningsteknik, som FC Grenaa tilbyder, vil udover løbetræning i bassinet med specialbælter være krydret med muskeltræning og cirkeltræning.
Hårdheden ved aqua-jogging kan sammenlignes med svømning, cykling eller løb, men i modsætning til almindelig løb eller aerobic på gulv er belastningen kun 25 pct. i vandet samtidig med, at øvelserne i vandet er 20-30 pct. mere energikrævende. Det gør det til en skånsom, men effektiv måde at motionere på.
Sporten har været populær i USA og Canada i mange år og er kommet til Danmark inden for de seneste år. Mange sportsudøvere bruger aqua-jogging som et supplement til den normale træning eller for at holde sig i gang, når de er skadet.

Ideel motionsform for gravide og overvægtige

"For gravide og overvægtige er det en ideel motionsform, da vandet overtager en stor del af vægten, så kroppen kan bevæge sig lettere og friere end på jorden", siger Anja Svensson og Poul Nielsen fra FC Grenaa.
De understreger, at aqua-jogging er en sport for alle - både unge, gamle, mænd og kvinder - og uanset, hvilken kondition man er i. I modsætning til gruppeløb, hvor man er nødt til at holde omtrent det samme tempo, eller aerobic, hvor alle kan se, hvis man træder forkert - så er det i aqua-jogging kun hovedet, der er over vandet. Og man kan selv afpasse tempo eller gøre øvelserne lettere og hårdere, hvis man henholdsvis har skavanker eller ønsker lidt ekstra effekt.
Det koster 30 kr. pr. gang at deltage i aqua-jogging i Grenaa, og første gang er altså på mandag aften.

Kilde: Grenaa Bladet

sof


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam